آثار بخش مسابقه جشنواره ملی فیلم فجر ۳۶ اعلام شد .
دبیر سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر در نشستی خبری ضمن اعلام فیلم های بخش مسابقه درباره جزییات این دوره از جشنواره توضیح داد.
به گزارش سرویس سینمایی هفت گاه ، در نشست خبری اعلام اسامی فیلمهای بخش مسابقه سینمای ایران سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر با حضور ابراهیم داروغه زاده دبیر این دوره از جشنواره و احمد امینی از اعضای هیات انتخاب در محل موسسه رسانههای تصویری برگزار شد.
ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره ملی فیلم فجر گفت: انتخاب فیلم ها به پایان رسید و از بین ۶۷ فیلم ۲۲ فیلم سینمایی داستانی به بخش مسابقه راه پیدا کرد.
وی در ابتدای این نشست به معرفی فیلم های بخش سودای سیمرغ سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر پرداخت. این فیلم ها عبارتند از:
«اتاق تاریک» ساخته روح الله حجازی
«چهارراه استانبول» ساخته مصطفی کیایی
«دارکوب» ساخته بهروز شعیبی
«سرو زیر آب» ساخته محمد علی باشه آهنگر
«شعله ور» ساخته حمید نعمت الله
انیمیشن «فیلشاه» هادی محمدیان
«عرق سرد» ساخته سهیل بیرقی
«کامیون» ساخته کامبوزیا پرتوی
«لاتاری» ساخته محمدحسین مهدویان
«کار کثیف» ساخته خسرو معصومی
«مصادره» ساخته مهران احمدی
«مغزهای کوچک زنگزده» ساخته هومن سیدی
«هایلایت» ساخته اصغر نعیمی
«ماهورا» ساخته حمید زرگرنژاد
«سوتفاهم» ساخته احمدرضا معتمدی
«جاده قدیم» ساخته منیژه حکمت
«به وقت شام» ساخته ابراهیم حاتمی کیا
«خجالت نکش» ساخته رضا مقصودی
«جشن دلتنگی» ساخته پوریا آذربایجانی
«امیر» ساخته نیما اقلیما
«بمب» ساخته پیمان معادی
«امپراطور جهنم» ساخته پرویز شیخ طادی
فیلم های مستند
«بانو قدس ایران» ساخته مصطفی رزاق کریمی
«زنانی با گوشواره های باروتی» ساخته رضا فرهمند
داروغه زاده پس از اعلام فیلم ها گفت: ۶۷ فیلم نسخه های کاملشان را به دست ما رساندند و این در حالی بود که ۱۰۰ فیلم ثبت نام کرده بودند.
احمد امینی در همین باره بیان کرد: چند فیلم تنها ۶۰ دقیقه از فیلم را فرستاده بودند که ما قبول نکردیم و گفتیم باید نسخه کامل باشد حتی برخی فیلم ها را دو بار نگاه کردیم.
به گفته وی، فیلم هایی که نسخه کاملشان به دبیرخانه رسید بازبینی شدند.
وی بیان کرد: فیلم های کوتاه در جشنواره فیلم فجر نمایش داده می شود و هیچ تفاوتی این جشنواره با سال های قبل ندارد.
داروغه زاده تاکید کرد: همه فیلم های داستانی برای حضور در جشنواره باید پروانه نمایش داشته باشند.
دبیر جشنواره ملی فیلم فجر درباره انتخاب امپراتور جهنم و آشغال های دوست داشتنی بیان کرد: امپراتور جهنم و سه فیلم دیگر که سال گذشته به صورت ناقص به دبیرخانه ارایه شده بودند و هیات انتخاب نتوانسته بودند درباره آنها تصمیم بگیرند دوباره بازبینی شدند و از بین این چهار فیلم امپراطور جهنم و شعله ور انتخاب شدند. درباره آشغال های دوست داشتنی هم باید بگویم این فیلم خودش انصراف داد تا در شرایط بدون حاشیه اکران شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره زمان برگزاری جشنواره بیان کرد: زمان برگزاری از ۱۲ تا ۲۲ بهمن است و همیشه در ایام فجر برگزار می شود.
دبیر سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر درباره اظهارنظر فردی از قوه قضاییه درباره انتخاب فیلمها در جشنواره فیلم فجر گفت: همیشه صدای واحدی از جشنواره شنیده شده است و هیچ فیلمی از این ۶۷ فیلم را به جز هیات انتخاب ندیده است؛ حتی دبیر جشنواره هم ندیده است و آن شخصی از قوه قضاییه هم که این صحبت از جانب او منتشر شده بود خودش صریحا تکذیب کرد.
وی تاکید کرد: تا زمانی که تعداد انیمشین ها به اندازه کافی نباشد نمی توان بخش مجزایی برای آن درنظر بگیریم. طبیعی است که انیمیشن راه یافته به بخش مسابقه در برخی از رشته ها داوری نمی شود.
داروغه زاده درباره دلزدگی صاحبان آثار برای حضور در جشنواره اظهار کرد: تمام فیلم های که آماده بودند و توانستند نسخه کامل را برسانند به جشنواره ارایه شدند حتی بسیاری از صاحبان آثار با ما تماس می گرفتند تا فرصت را تمدید کنیم. به هرحال جشنواره متعلق به همه سینمای ایران است و این جشن با شکوه برگزار می شود و هیچ دلزدگی در آن وجود ندارد.
وی درباره دلزدگی فرمان آرا و ژکان گفت: آقای فرمان آرا یک زمانی سیمرغ هایش را پس داد و گفت می خواهد در جشنواره جهانی شرکت کند و دلیلش مشخص بود. فیلم آقای ژکان هم بود ولی انتخاب نشد.
امینی نیز گفت: سعی کردیم تا جایی که حقی ضایع نشود تنوع ژانر داشته باشیم اما اکثر فیلم ها با موضوع اجتماعی ساخته می شود. در بحث کامل نبودن فیلم ها هم باید بگویم شاید برخی از فیلم ها میکس نهایی نشده بود و ما باید این فیلم ها را می دیدیم و انتخاب می کردیم.
داروغه زاده درباره بخش غیررقابتی گفت: هنوز برای این بخش تصمیمی نگرفتیم.
امینی بیان کرد: ملاک انتخاب برای فیلمها سخت است و موارد مختلفی در این زمینه در نظر گرفته ایم. همچنین ۵ فیلم به صورت رزرو قرار گرفته که هر فیلمی نرسید جایگزین آن را داشته باشیم. البته نام این فیلم ها اعلام نمی شود.
داروغه زاده نیز گفت: ممکن است در سال های اول رقابت فیلم های مستند ناعادلانه باشد اما باید تمام تلاش خود را انجام دهیم تا جای سینمای مستند در جشنواره باز شود و داوری های بهتری صورت گیرد.
پیش از این فیلم های کوتاه جشنواره بدین شرح اعلام شده بود: «مارلون» به کارگردانی و تهیهکنندگی درناز حاجیها، «حیوان» به کارگردانی بهمن و بهرام حاج ایوان لو(ارک) و تهیهکنندگی مدرسه ملی سینمای ایران و برادران ارک، «وقت ناهار» به کارگردانی علیرضا قاسمی و تهیهکنندگی حلقه فیلمسازان بی کلام گلوب و علیرضا قاسمی و «فاش» به کارگردانی احسان مختاری و تهیهکنندگی بهنام عابدی و حامد حسینی سنگری.