به گزارش سرویس معماری هفت گاه ، آرامگاه شیخ بهایی در رواق به همین نام واقع در ضلع شمالی صحن امام خمینی (ره ) قرار دارد و متعلق به شیخ بهاءالدین محمد عاملی معروف به شیخ بهایی از دانشمندان بزرگ شیعی معاصر با شاه عباس صفوی است .
این رواق همان صحن سابق امام خمینی (ره) است که در مجاورت مسجد گوهرشاد واقع است از شمال به تالار اماکن متبرکه رواق دارالزهد رواق شیخ بهایی دارالعباده و صحن آزادی ارتباط دارد.درپی افزایش روز افزون زائرین و نیاز مبرم به توسعه فضاهای سرپوشیده طرح تغییر کاربردی این صحن به رواق امام خمینی ( ره) به تصویب رسید و عملیات اجرایی آن از اواخر سال ۱۳۸۱ آغاز گردید این رواق با مساحت ۹۸۴۰ متر مربع و زیر بنای ۱۹۶۸۰ متر مربع د ردو طبقه با سازه بتنی – فلزی احداث گردید ترکیب مقرنس و اینه کاری نمای رواق خواهد شد .
در طرح معماری این صحن دهانههای وسیع با حداقل ستونگذاری مد نظر بوده است که به منظور جلوگیری در از بین رفتن دید گنبد بارگاه مطهر حضرت رضا (علیه السلام) ، ارتفاع سقف تا کف، در طبقه زیر زمین ۵/۶۰ متر و در طبقه همکف ۱۴ متر در نظر گرفته شده است.
محور به محور هر ستون در طبقه زیرزمین ۸/۹۴ و در شبستان همکف ۱۷/۸۸ است.
از جمله ویژگیهای معماری این رواق، میتوان به انطباق طرح معماری بنا با سازه آن و عدم هرگونه دخل و تصرف در معماری گذشته اطراف صحن (مسجد گوهرشاد ) اشاره کرد.
دسترسی به این رواق از طریق مسجد گوهرشاد صحن جامع رضوی و صحن آزادی است . بخشی از تاسیسات این رواق به طور مستقل و بخشی از طریق موتورخانه موزه تامین می گردد رواق امام خمینی (ره) مجهز به یک دستگاه آسانسور و دو دستگاه پله برقی است.
شیخ بهایی در ۹۳۵ق. در بعلبک لبنان متولد و در ۱۰۳۰ق.در اصفهان در گذشت و در محل کنونی مدفون شده است . بنای رواق شیخ بهایی دارای ۱۰۲ متر مربع مساحت میباشد و کف و ازاره رواق با سنگ مرمر مرغوب پوشش یافته و دیوارها و سقف با طرح مقرنس آویز آینه کاری و کاربندی شده و با کتیبه هایی زینت یافته است . مدفن این عالم جلیل الشان در مرکز رواق قرار دارد و با سنگ نبشته ای مشتمل بر شرح حال شیخ بهایی مزین شده است .آثار باقیمانده از این دانشمند را ۸۸ کتاب و رساله مختلف دانسته اند.