از استعداد های درخشان تا لالایی صلح در تالار رودکی
گزارشی از برگزاری اولین روز سی امین جشنواره موسیقی فجر در تالار رودکی
روز اول سی امین جشنواره ی موسیقی فجر در سالن رودکی با اجرای گروهی از هنرمندان استعداد های درخشان آغاز شد.
به گزارش خبرنگار سرویس موسیقی هفت گاه ، وفا حمیدی ، صدف الماسی ، آوا شادمانی از هنرمندانی بودند که در ساعت ۱۵ در سالن رودکی به اجرای برنامه ی خود پرداختند .
“وفا حمیدی” نوازنده ی ویلن که کار خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرده است به همراه “کیمیا محمدی” دوئت ویلن و پیانو را اجرا کردند . وفا حمیدی برای اجرای خود قطعه ی ویلن سونات شماره ی ۵ اپوس ۲۴″ لودیگ فان بتهوون” را انتخاب کرده بود .
اجرای دوم را “صدف الماسی” نوازنده ی پیانو بر عهده داشت .
وی که از نه سالگی پیانو می نوازد ، دوره های آهنگسازی متعددی نزد مدرسینی چون هوشیار خیام ،کارن کیهانی و احسان صبوحی گذرانده است .
الماسی ۵ قطعه را اجرا کرده که ۳ قطعه از بتهوون و۲ قطعه از کارهای شوپن انتخاب شده بود .
اجرای آخر این گروه از هنرمندان مربوط به ” آوا شادمانی” بود که در حال حاضر در مقطع کارشناسی رشته ی نوازندگی ساز جهانی در پردیس هنرهای زیبا در دانشگاه تهران در حال تحصیل است . وی از سال ۱۳۹۲ تا به حال عضو “کوارتت زهی اروند” است و برای اجرای خود در سی امین جشنواره ی موسیقی فجر ۵ قطعه از باخ برای تکنوازی ویلن انتخاب کرده بود .
در ساعت ۱۸:۳۰ در سالن رودکی دو گروه در بخش رقابتی به روی سن رفته و اجراهای خود را به نمایش گذاشتند .
گروه ” تریو بتهوون” متشکل از امیرمحمد کاظمی ، پروشات زندآئین و سروش صادقی از بهار ۱۳۹۳ کار خود را به عنوان گروه آغاز کرده است. این گروه به رهبری و هماهنگی “سعید محمدعلی” ۴ قطعه از هنرمندانی چون بتهوون ، چایکوفسکی ، دبوسی و علی اکبر قربانی که قطعه ی شور آفرین را برای تریو تنظیم کرده است را اجرا کردند .
بعد از انتراک ۱۰ دقیقه ای گروه دوم بخش رقابتی ، گروه هرمس متشکل از مهسا قربانی ، سالار غفاربجویی و ماهورا اربابیان است ، ۴ قطعه از بتهوون و ۳ قطعه از گابریل فائرو و یک قطعه از امین هنرمند را اجرا کردند.
نکته ی جالب توجه در دو سانس اول اجراها در تالار رودکی ، پر شدن سالن به واسطه ی خانواده ی نوازندگان بود و در این بین تعداد افرادی که برای دیدن کار بلیط تهیه کرده باشند انگشت شمار بود .
در سانس سوم اجراها در سالن رودکی “اولریش درکسلر” از اتریش و ” استفانو باتاگلیا” از ایتالیا با دوئت کلارینت و پیانو به روی صحنه رفتند . این گروه ۱۶ قطعه از آلبوم “ little peace lullaby” را برای مخاطبین خود اجرا کردند .
درکسلر در ابتدا ی اجرای خود پس از خوشامد گویی به حاضرین در سالن در مورد آهنگ های اجرایی گفت همه ی آهنگ هایی که امشب اجرا می شود تم عاشقانه و آرامی دارند .
او در ادامه ی گفته هایش از حضور دوباره در ایران ابراز خوشحالی کرده و از دعوت خود به ایران تشکر کرد .
درکسلر بعد از اجرای چند آهنگ با شوخی به مخاطبین گفت : برای اجرای آهنگ بعدی باید رو بروی پیانو بایستم و پشتم به شما باشد ولی من در ایران یاد گرفته ام که مودب باشم پس از شما عذر خواهی می کنم .
در طول اجرا درکسلر با شوخی های خود با مخاطبین توانست جو خوبی در سالن برپا کرده و مخاطبین را به شوق بیاورد . در قسمت دیگری از اجرا او عنوان کرد که چون آهنگ های این آلبوم اسم ندارد آنها را به عدد می خواند . پس از آن او از همه ی حمایت های حاصله به خصوص سفارت اتریش تشکر کرد .
درکسلر در ادامه عنوان کرد : دفعه ی قبل که از ایران به کشورم بازگشتم یک کلارینت ایرانی خریدم . من صدای این کلارینت را بسیار دوست دارم و حالا هم با همین کلارینت برای شما اجرا می کنم .
قطعه ی پایانی اجرای دوئت کلارینت و پیانو برخلاف بقیه قطعات توسط ” باتاگلیا ” نوشته شده بود . درکسلر با زبانی طنز عنوان کرد : این قطعه از دیگر قطعات این آلبوم زیباتر است چون باتاگلیا آن را نوشته است .
مخاطبین حاضر در سالن پس از اتمام قطعه ی آخر با شور و هیجان زیاد این دو نوازنده را تشویق کردند .
پس از اتمام اجرا ، درکسلر و باتاگلیا پس از استقبال از تماشاگران در لابی ، مجموعه ی کارهای خود را برای فروش در اختیار تماشاگران قرار دادند . این مجموعه کارها نیز توسط مخاطبان حاضر در سالن با استقبال روبرو شد .
از میهمانان حاضر در دوئت نوازی اتریش و ایتالیا از سفیر ترکیه و همچنین مهمانان سفارت اتریش می توان نام برد .
دوئت کلارینت و پیانو که محصول مشترک اتریش و ایتالیا می باشد در روز ۲۵ بهمن در ساعت ۲۱:۳۰ برای بار دوم در تالار رودکی اجرا خواهند شد .