افتتاح مجموعه فرهنگی و کتابخانه قیصر امین‌پور

در سالگرد درگذشت قیصر امین‌پور، مجموعه فرهنگی هنری و کتابخانه‌ای با نام این شاعر فقید افتتاح می‌شود.

هفت گاه

به گزارش سرویس ادبیات هفت گاه ، علیرضا قزوه – مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری – با اشاره به تلاش برای تجهیز کتابخانه مجموعه فرهنگی قیصر امین‌پور به ایسنا، گفت: سال پیش قول داده بودیم کتاب‌هایی را برای کتابخانه مجموعه فرهنگی قیصر امین‌پور بفرستیم و امسال این کار را هم‌زمان با سال‌روز درگذشت این شاعر انجام می‌دهیم.

او همچنین اظهار کرد: کتاب‌های ارسالی شامل کتاب‌های ادبیات، شعر و کتاب‌های خود قیصر می‌شوند و تلاش می‌کنیم بیش از هزار جلد کتاب را به این کتابخانه بفرستیم تا هم‌زمان با سالگرد درگذشت قیصر امین‌پور در هشتم آبان و همچنین همراه با افتتاح مجموعه فرهنگی قیصر امین‌پور، کتابخانه این مجموعه هم افتتاح شود.

قیصر امین‌پور دوم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۳۸ در گُتوَند، شهر بختیاری‌نشین استان خوزستان، متولد شد. پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی در زادگاهش، دوره راهنمایی و دبیرستان را در دزفول ادامه داد. در سال ۱۳۵۷ در رشته دامپزشکی دانشگاه تهران پذیرفته شد، ‌اما یک سال بعد، از این رشته انصراف داد و به دانشکده علوم اجتماعی همین دانشگاه رفت.

امین‌پور در سال ۱۳۵۸ با گروه تشکیل‌دهنده حلقه هنر و اندیشه اسلامی همکاری کرد؛ این گروه همان بنیان‌گذاران جوان حوزه هنری بودند. این شاعر در سال ۱۳۶۶ به‌همراه بسیاری از هم‌دوره‌یی‌هایش، از حوزه هنری خارج شد. او همچنین در شکل‌گیری دفتر شعر جوان در سال ۱۳۶۸ نقش داشت.

در سال ۱۳۶۳ مجددا رشته تحصیلی خود را تغییر داد و تحصیل در رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران را آغاز کرد، در سال ۱۳۶۹ وارد دوره دکترای این رشته شد و در سال ۱۳۷۶ از رساله خود با عنوان «سنت‌ و نوآوری در شعر معاصر» با راهنمایی محمدرضا شفیعی کدکنی دفاع کرد. این رساله در سال ۱۳۸۳ در قالب کتابی با همین عنوان منتشر شد.

در کارنامه علمی قیصر امین‌پور، تدریس در دانشگاه الزهرا (س)، تدریس در دانشگاه تهران و عضویت در فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز ثبت شده است. دبیری شعر هفته‌نامه سروش و سردبیری ماهنامه ادبی – هنری سروش نوجوان نیز از فعالیت‌های مطبوعاتی اوست .

«تنفس صبح»، «در کوچه آفتاب»، «آینه‌های ناگهان»، «گل‌ها همه آفتابگردانند» و «دستور زبان عشق» از مجموعه‌های شعر این شاعر هستند. «گزینه اشعار» قیصر امین‌پور نیز در سال ۱۳۷۸ منتشر شد. همچنین «توفان در پرانتز» (نثر ادبی)، «سنت و نوآوری در شعر معاصر» و «شعر و کودکی» از دیگر آثار او هستند. او همچنین «منظومه ظهر روز دهم»، «مثل چشمه، مثل رود»، «بی‌بال پریدن» و «به‌قول پرستو» را برای نوجوانان خلق کرده است.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − هفت =