انتشار فراخوان جشنواره پرده خوانی و نقالی «غدیر»

فراخوان نخستین جشنواره سراسری پرده خوانی و نقالی «غدیر» منتشر شد.

جشنواره سراسری پرده خوانی و نقالی

به گزارش سرویس تئاتر هفت گاه ،  موسسه فرهنگی تسنیم نور و مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی در راستای ارتقای فرهنگ اسلامی و ایرانی و نیز تقویت ، بازپیرایی و به روز رسانی هنر سنتی و دیرینه پرده خوانی و نقالی در کشور، نخستین جشنواره سراسری پرده خوانی و نقالی «غدیر» (نقالان علوی) را همزمان با دهه امامت و ولایت (از عید سعید قربان تا عید غدیر خم) برگزار می­ کند .

از اهداف این جشنواره می توان به زنده نگه داشتن معارف ولایت علوی، زنده نگاه داشتن واقعه غدیر خم در اذهان مردم به ویژه نسل جوان، استفاده از هنر اصیل و تاثیرگذار نقالی در تبیین و ترویج فرهنگ دینی، ایجاد جریان فکری ولایی در هنرمندان به منظور انتقال مفاهیم دینی و مذهبی به ویژه حقیقت غدیر خم، احیا و ترویج اشعار و متون ادبی غنی ایرانی و اسلامی با محوریت ولایت، تقویت هنر نقالی و پرده خوانی در مسیر درست، ایجاد انگیزه و پرورش  نقالان و پرده خوانان در رابطه با عید غدیر خم اشاره کرد .

موضعاتی که از سوی دبیرخانه این جشنواره اعلام شده است عبارتند از : پرداختن به مقام شامخ ولایت حضرت امیرالمومنین(ع) بر مسلمانان، مفهوم  واقعه غدیر، داستان  غدیر خم، آداب  و اعمال غدیر (تحکیم بیعت با ولایت – اظهار سرور و شادمانی- پیمان اخوت و برادری – احسان و انفاق و …)، نقش  واقعه غدیر در زندگی مومنین و مسلمانان و خطبه خوانی غدیر .

همچنین به هنرمندان توصیه شده است در فرآیند خلق اثر از منابعی چون کتب نظم و نثر ولایی و بحر طویل مانند دیوان فواد کرمانی، دیوان صغیر اصفهانی، دیوان شهریار، علی(ع) نامه و …ب هره مند شوند .

کلیه پرده خوانان و نقالان و هنرمندان کشور که سابقه جدی و تاثیرگذار در این زمینه دارند، می توانند با ارسال فیلم اثر خود مرتبط با موضوع و محورهای جشنواره در این رویداد شرکت کنند. هنرمندان تهرانی باید تقاضا و عنوان پرده خوانی یا نقالی خود را در قالب فرم شرکت در جشنواره به دبیرخانه ارسال کنند و بازبینی آثار این هنرمندان به صورت زنده خواهد بود .

آخرین مهلت ارسال آثار و فرم تقاضای گروه های تهرانی ۳۱ مرداد و اعلام نتایج بازبینی ۶ شهریور اعلام شده است . برگزاری جشنواره از ۲۱ تا ۳۱ شهریور خواهد بود .

نشانی دبیرخانه این جشنواره خیابان وحدت اسلامی، پایین ­تر از بیمارستان رازی، نبش کوچه خندان، مجتمع فرهنگی غدیر است .

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 8 =