بررسی آثار به جای مانده از سلطان محمد معمار در فرهنگستان هنر
همایش “سلطان محمد معمار یزدی” در فرهنگستان هنر برگزار میشود.
به گزارش سرویس معماری هفت گاه ، در آخرین نشست شورای علمی همایش “سلطان محمّد معمار یزدی” که به بررسی و اعلام نظر نهایی دربارۀ مقالات رسیده به دبیرخانه این همایش اختصاص داشت، اعضاء نظر نهایی خود درباره مقالات رسیده به دبیرخانه را عنوان کردند و به انتخاب سخنرانان و چگونگی ارائه مقالات پرداختند.
مهدی مکی نژاد، عضو هیئت علمی فرهنگستان هنر و دبیر علمی همایش سلطان محمد به همراه زهره بزرگمهری، فریبا کرمانی، سید محمدعلی گلابزاده، سید مجید هاشمی، سلمان نقرهکار، اعضای شورای علمی این همایش و الهام فتاحی، دبیر اجرایی آن هستند.
سلطان محمّد معمار یزدی از نامآوران و سرآمدان فنّ و هنر معماری ایرانی در اوایل قرن یازدهم هجری است که طراحی مجموعۀ بزرگ گنجعلی خان کرمان در دورۀ صفویّه به نام وی ثبت شده و بر اساس طراحی او، پا گرفته و توسعه یافته است. این مجموعه شامل میدان، کاروانسرا، حمّام، مسجد، آبانبار، ضرّابخانه، چهارسوق و بازار است که هر یک از این بناها دورنمایی از شگفتیها و راز و رمزهای معمارانه را جلوهگر ساخته است. این معمار بزرگ، تسلّطی تمام و کمال بر انواع فنون معماری ایرانی و نیز مقرنسسازی، رسمیبندی و یزدیبندی داشته است.
فرهنگستان هنر با همکاری سازمانها و نهادهای فرهنگی و علمی کرمان، همایش “سلطان محمد معمار یزدی” در ۲۴ اردیبهشت ماه برگزار میکند.