علی جنتی: جشنواره موسیقی فجر یک جریان پویاست که موسیقی را زنده نگه می دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان آنکه برخی از گروه های سیاسی تلاش می کنند با سوء استفاده از احساسات مذهبی مردم ، موسیقی را کم ارزش جلوه دهند گفت: این وزارتخانه با رعایت قانون، شرع، و موازین حکومت از موسیقی حمایت خواهد کرد.

هفت گاه

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرنگار سرویس موسیقی هفت گاه ، علی جنتی در مراسم آیین اختتامیه سی اُمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر که شامگاه امشب ( اول اسفند ماه ) در تالار وحدت برگزاری شد  با اشاره به فضا سازی برخی گروه ها گفت: عده ای از گروه های سیاسی تلاش می کنند با بهره گیری از احساسات مذهبی مردم، موسیقی را کم ارزش جلوه دهند و در این زمینه باید با قدرت اعلام کنیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قانون، شرع، دین و موازین حکومت را بهتر از آنها می داند.

در ادامه جنتی افزود : بنابراین کنسرت های دارای مجوز همه موازین را رعایت کرده اند و ما از اجرای آنها حمایت می کنیم و تسلیم گروه های خود سر نخواهیم شد .

وی با بیان آنکه برخی ها با جوسازی مبنی بر آنکه مجوز انتشار آلبوم تک خوانی زن از سوی وزارت ارشاد صادر شده است سعی بر پرتنش کردن فضای موسیقی کرده اند ادامه داد : اگر مجوزی برای تک خوانی از سوی وزارت ارشاد داده می شد ما بر آن عقیده پایدار بودیم اما این گونه نبود و صرفا گروه های خودسر با اطلاعات نادرست اقدام به انتشار این خبر کردند .

جنتی با تاکید بر آنکه نسبت به مراجع تقلید احترام ویژه ای قائل هستیم تصریح کرد می دانیم که دغدغه آنها از روی نگاه اسلامی و دینی است و ما به آنها می گوییم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمامی موازین دینی را در اخذ مجوز آلبوم و اجراهای زنده رعایت کرده و خواهد کرد.

وزیر ارشاد حضور معنویت شرقی در موسیقی ایرانی و گرایش به موسیقی مفهومی در سی امین جشنواره موسیقی فجر را از دستاوردهای این رویداد برشمرد.

وی ادامه داد: بهره گیری از منابع غنی و اشعار نامداران سرزمین ایران همچون مولانا، سعدی و حافظ که مفاخر این سرزمین هستند بهره گیری از فرهنگ غنی ایرانی را در این رویداد تصدیق می کنند.

جنتی با بیان آنکه جشنواره موسیقی فجر جریان پویایی است که موسیقی را زنده نگه داشته است خاطرنشان کرد: در این میان همه باید با همدلی و همفکری تلاش کنیم که این جریان سازی ادامه داشته باشد.

وی ادامه داد: جشنواره موسیقی فجر فضایی را مهیا ساخته که هنرمندان جوان در بخش های مختلف معرفی شوند و البته حضور گروه های بین المللی و گروه های نواحی در جشنواره از دیگر دستاوردهای این رخداد به شمار می آیند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود با تاکید بر آنکه تاسیس کانون موسیقیدانان جوان که از سوی دبیر جشنواره (حسن ریاحی ) پیشنهاد شد را مورد حمایت قرار خواهد داد افزود : اساتید نیز باید با حمایت خود دولت را کمک کنند تا در این کانون رشد استعدادهای جوان را نیز شاهد باشیم.

جنتی با اشاره به قول سال گذشته‌ی رییس‌جمهور در جمع هنرمندان ، مبنی بر احیای ارکسترهای سمفونیک و ملی ، توضیح داد: در این یک سال، تمام تلاش‌مان را برای احیای این دو ارکستر کردیم. بخش عمده‌ای از مشکلات، به مسائل مالی و اعتباری مربوط بود که برای حل آن باید از سوی سازمان برنامه و بودجه، اعتباراتی در اختیار ما قرار می‌گرفت که تا کنون ۴۰ درصد آن اعتبار را در اختیارمان گذاشته‌اند. بخش دیگر مشکلات نیز به مسائل فنی مربوط بود؛ ولی قول می‌دهم تا پایان امسال، ارکستر سمفونیک اجرا شود و ارکستر ملی نیز در دو – سه ماه ابتدایی سال آینده به اجرای برنامه‌هایش بپردازد.

جنتی در ادامه ی سخنانش تصریح کرد: متأسفانه برخی گروه‌های سیاسی که با دولت «تدبیر و امید» مشکل دارند تلاش می‌کنند از احساسات مذهبی مردم سوءاستفاده کنند و با طرح مسائل تحریف‌شده، دروغی و جعلی، احساسات مردم متدین را تحریک کنند.

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با استفاده از ادیبان و هنرمندان در این زمینه تلاش کرده است قانون، شرع و موازین دینی را کاملا رعایت کند و همه‌ی آنچه به‌عنوان موسیقی امروزه به آن مجوز داده می‌شود، ابتدا در شورای شعر و ترانه وزارت ارشاد، اشعارش بررسی می‌شود تا از نظر محتوا، مضمون و قافیه، فاخر باشد. سپس آهنگ و اجرای آن بررسی و بعد مجوز داده می‌شود.

جنتی اظهار کرد: جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی فجر، فقط یک جشنواره نیست، بلکه جریانی پویاست که موسیقی را در طول سال، زنده نگه می‌دارد و تداوم می‌بخشد.

وی در پایان گفت: دولت یازدهم و وزارت ارشاد به عنوان نماینده آن در میان هنرمندان، تمام توان خود را به کار می گیرد تا از هنر و موسیقی فاخر این سرزمین دفاع کند.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =