معرفی فیلم های ایرانی در بخش بین‌الملل جشنواره فجر

هشت فیلم ایرانی در سه بخش مسابقه بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر حضور دارند که در میان آنها فیلم‌های ˝۳۶۰ درجه˝ و ˝قندون جهیزیه˝ از بخش ملی جشنواره جا مانده بودند و در بخش بین‌الملل اولین نمایش خود را خواهند داشت.

هفت گاه

به گزارش سرویس سینمایی هفت گاه ، سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر در بخش دوم که اختصاص به سینمای بین‌الملل دارد، با نمایش چند فیلم ایرانی همراه است.

فیلم‌هایی که اگر چه تعدادی از آنها در بخش ملی جشنواره فیلم فجر به نمایش گذاشته شدند، اما براساس انتخاب هیات داوران در بخش‌های مختلف بین‌الملل هم دیده می‌شوند. این فیلم‌ها در سه بخش سینمای سعادت (سینمای جهان)، جلوه‌گاه شرق و هنر و تجربه در کنار آثار خارجی رقابت می‌کنند.

سینمای سعادت: “خداحافظی طولانی”، “‌۳۶۰ درجه‌” و “‌بدون مرز‌”

در بخش سینمای سعادت، فیلم‌های” خداحافظی طولانی “به کارگردانی فرزاد موتمن،” ۳۶۰ درجه “به کارگردانی سام قریبیان” و “بدون مرز “به کارگردانی امیرحسین عسگری به رقابت با دیگر فیلم‌ها خواهند پرداخت.

موتمن سال گذشته با “خداحافظی طولانی” در بخش ملی جشنواره فیلم فجر حضور داشت و فیلم او مورد توجه و استقبال مردم قرار گرفت. فیلم جدید او درامی عاشقانه است که خیلی‌ها معتقدند شبیه فیلم اول این کارگردان “شب‌های روشن” است. سعید آقاخانی، ساره بیات و میترا حجار بازیگران اصلی “خداحافظی طولانی” هستند.

دیگر فیلمی که در بخش رقابتی سینمای جهان حضور دارد، “۳۶۰ درجه “به کارگردانی سام قریبیان است. این فیلم به بخش “نگاه نو” جشنواره فجر نرسید و اکنون فرصتی پیدا کرده است تا در کنار رقیبان دیگر فیلم‌های جهان دیده شود و این موضوع قطعا برای کارگردانی که اولین فیلم سینمایی خود را ساخته است، اتفاق خوبی خواهد بود.

در این فیلم بازیگرانی چون میلاد کی مرام، امیر آقایی، ناصر آقایی، حبیب اسماعیلی، پریناز ایزدیار، میترا حجار، رضا رویگری، بهاره رهنما، حسین سلیمانی، مسعود فروتن، سام قریبیان، احسان کرمی، بابک کریمی، علیرضا محمدی، حامد مدرس حضور دارند.

“بدون مرز “به کارگردانی امیرحسین عسگری سومین فیلم ایرانی بخش سینمای سعادت است.

عسگری هم با “بدون مرز” برای اولین بار کارگردانی یک فیلم بلند داستانی را تجربه کرده است. این فیلم نه تنها سال گذشته در جشنواره فیلم فجر با استقبال روبرو شد، بلکه در جشنواره‌های خارجی هم به موفقیت‌های دست پیدا کرده است.

” بدون مرز “داستان پسری را روایت می‌کند که هر روز برای ماهیگیری به کشتی به گل نشسته‌‎ای در نقطه صفر مرزی پا می‌گذارد و آنجا را به محلی برای آرامش خود تبدیل کرده است، اما حضور غریبه‌ای این آرامش به هم می‌زند. در این فیلم از نابازیگران در کنار عوامل حرفه‌ای سینما بهره گرفته شده است.

جلوه‌گاه شرق: “مزار شریف”، “قندون جهیزیه” و “در دنیای تو ساعت چند است؟”

در بخش جلوگاه شرق نیز چند فیلم ایرانی حضور دارد: “مزار شریف” به کارگردانی حسن برزیده، “قندون جهیزیه” به کارگردانی علی ملاقلی‌پور و “در دنیای تو ساعت چند است” به کارگردانی صفی یزدانیان.

حسین یاری، مهتاب کرامتی، مسعود رایگان، علی عطایی، رضا عزیزی، مسعود سخایی، مهدی آگاهی، عمار تفتی، ابراهیم برزیده، پدرام یوسفی، محمد آقامحمدی، امیرحسین فتحی، حسین باشه آهنگر و عباس حبیبی بازیگران “مزار شریف” محصول حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی هستند.

در خلاصه داستان این اثر سینمایی آمده است: مرداد ماه سال ۱۳۷۷ کنسولگری ایران، پس از سقوط مزار شریف و تصرف آن به دست طالبان شاهد جنایتی هولناک و کشتار دیپلمات‌های ایران در افغانستان بود.

“قندون جهیزیه” را علی ملاقلی‌پور پسر زنده یاد رسول ملاقلی‌پور کارگردانی کرده است. این فیلم هم به سی و سومین دوره از جشنواره ملی فیلم فجر نرسید. اما در بخش بین‌الملل این فیلم به نمایش گذاشته خواهد شد.

در این فیلم سینمایی صابر ابر، نگار جواهریان، مصطفی ساسانی، حسن عباسی، وحید نفر، حیدر زرقومی و با حضور اکبر عبدی، افسانه چهره آزاد و کریم اکبری مبارکه به ایفای نقش می‌پردازند. در خلاصه داستان “قندون جهیزیه” آمده است: عطا و معصومه در خانه‌ای مستأجرند، موعد اجاره آن‌ها پایان یافته اما می‌خواهند در خانه بمانند.

فیلم” دنیای تو ساعت چند است؟” به کارگردانی صفی یزدانیان که فیلم انتخاب شده منتقدان در دوره پیشین بود دیگر فیلم بخش جلوه‌گاه شرق است، فیلمی با بازی لیلا حاتمی و علی مصفا که از ۱۶ آذر تا ۱۰ بهمن سال گذشته در شمال کشور (شهرهای رشت، انزلی و لاهیجان) فیلمبرداری شد و هم اکنون نسخه نهایی این فیلم آماده شده است.

داستان این فیلم درباره شخصیتی به نام گلی است که بعد از بیست سال زندگی در فرانسه یک‌باره تصمیم می‌گیرد به ایران و به زادگاهش، شهر رشت سفر کند. این فیلم در بخش رقابتی جشنواره فیلم پوسان حضور دارد و اصغر فرهادی کارگردان سینمای ایران رییس هیات داوران این بخش است.

 

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 19 =