محب اهری:این روزها در حال عشق کردن با این آقای کوکو هستم

محب اهری

بازیگر نمایش “کلوچه دارچینی” آموزش تئاتر کودک و نوجوان را یک ضرورت دانست و تاکید کرد: در تئاتر کودک با مقوله ای وسیع تر از نمایش بزرگسال رو به روایم که در آموزش باید به آن توجه کنید، زیرا در این تئاتر باید هم کودک را خوب بشناسید و هم نمایش را.

به گزارش سرویس تئاتر هفت گاه به نقل از  ایران تئاتر، محب اهری، که این روزها در نمایش “کلوچه دارچینی” نوشته دیوید وود و کارگردانی مریم کاظمی بازی می کند، گفت: تئاتر کودک و نوجوان را دوست دارم، چون با مخاطبی مواجه ام که مثل آدم بزرگ ها ذهن مغشوش و از قبل تعین شده، محاسبه گر و سیاستمدارانه ندارد. کودکان با آرامش به تماشای نمایش می نشینند و اثر واقعی و حقیقی را می بینند، ارتباط برقرار می کنند و اگر آن را دوست نداشته باشند، به راحتی نظرشان را بیان می کنند.
این بازیگر، که سه نسل پی درپی از تماشاگران را با نشاط و سرزندگی مهمان هنرنمایی خود کرده، جدی بودن خود را در بازی برای کودکان یکی از مهم ترین ویژگی های کارش دانست و افزود: بچه ها هنگام بازی کاملا جدی اند. وقت خاله بازی و یا حتی بازی مارپله ، خیلی جدی هستند. این آدم بزرگ ها هستند که بازی را به مسخره می گیرند.
این هنرمند تئاتر درباره بازی در نمایش “کلوچه دارچینی”، که در مرکز تولید تئاتر کودک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه است، نیز گفت: این روزها در حال عشق کردن با این آقای کوکو هستم و لذت می برم که بچه ها به او توجه می کنند. به آقای کوکویی که گلویش گرفته و دیگر کوکو نمی کند و باید مداوا شود. چنین داستانی لذت بخش است. وقتی بچه ها داد می زنند که برای کوکو عسل بیاورید، لذت بخش است.
وی استقبال مخاطبان از این نمایش را نیز قابل توجه دانست و اذعان کرد: در دو سه روزی که بعد از تعطیلات نوروز این نمایش را اجرا می کنیم، تالار پر بود. آخر هفته جا برای ورود کس دیگری نداشتیم، اما به اعتقاد من مهم تر از تعداد تماشاگر، ارتباط بچه ها با نمایش است. من تا به حال ندیده ام که در نمایشی بدون سعی برای وارد کردن بچه ها به نمایش، بدون کلمات و جملات بی مورد و خارج از نمایش، بدون اینکه کسی تماشاگر را تهییج کند، بچه ها نیم خیز شوند و در کار با قهرمان های داستان همراه شوند. آدم تعجب می کند که بچه ها یک باره، خودشان یک چیز را تکرار می کنند. خودشان این را پیدا می کنند و همین طور با قهرمان ها پیش می روند. علیه موش شعار می دهند. برای قهرمان ها دست می زنند. در نقشه قهرمان ها وارد می شوند و سعی می کنند موش را در مسیری بیاندازند که قهرمان ها می خواهند. این شگفت انگیز است و نمایش کودک یعنی این.
حسین محب اهری کار با مریم کاظمی و گروه تئاتر “مستقل” را یکی از بهترین تجربیاتش در تئاتر کودک عنوان کرد و گفت: هیچ گروهی مثل تئاتر “مستقل” به تئاتر کودک اهمیت نمی دهد و این اهمیت به زور و واسطه ای نیست. برای مریم کاظمی کار جدی جزء بدیهیات تئاتر است و زمانی که تمرین می کند، پرکار و پرتلاش است. به ایشان تبریک می گویم و از اینکه در چهار، پنج کار  او حضور داشته ام، خیلی خوشحالم و امیدوارم که همکاری ام بیشتر و بهتر شود.
وی در پایان از مسئولان تئاتر کودک و نوجوان خواست تا دیوید وود، نویسنده “کلوچه دارچینی” را به ایران دعوت کنند تا اجرای نمایشنامه هایش را در ایران ببیند و نظرش را در این باره بگوید.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − هفت =