چند خبر از سی‌امین جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی فجر

صفحه‌ی اینستاگرام سی‌امین جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی فجر با هدف دسترسی بهتر به اخبار و تصاویر این دوره از جشنواره راه‌اندازی شد.

 سی-امین-جشنواره-موسیقی-فجر14-208x300

به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه به نقل از ایسنا ، صفحه‌ی اینستاگرام جشنواره به‌منظور انتشار اخبار این دوره به روشی متفاوت و نیز به‌دلیل دسترسی آسان مخاطبان موسیقی و جشنواره به نشانی fajrmusicfestival30 راه‌اندازی شد.

در صفحه‌ی اینستاگرام جشنواره‌ی موسیقی فجر، اخبار مربوط به این دوره که در رسانه‌های مختلف منتشر می‌شود، با تصویری متفاوت در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت. حمید عسگری: گروه‌های آواز جمعی با دقت انتخاب شده‌اند

عضو هیئت داوران بخش آواز جمعی سی‌امین جشنواره‌ی موسیقی فجر اظهار کرد: انتخاب گروه‌های بخش آواز جمعی جشنواره‌ی موسیقی فجر بسیار دقیق انجام شده است.

 دکتر حمید عسگری در کنار مهدی شمس نیکنام، نسرین ناصحی، میلاد عمرانلو و رازمیک اوحانیان انتخاب گروه‌های آواز جمعی را برعهده داشته است.

عسگری درباره‌ی گروه‌های شرکت‌کننده، گفت:‌ هیئت انتخاب پس از بررسی کامل گروه‌های داوطلب شرکت در جشنواره، ۸ گروه را برای اجرای صحنه‌ای انتخاب کرد.

او ادامه داد: در بخش آواز جمعی، پیشرفت‌های زیادی داشته‌ایم. تعداد گروه‌های فعال در زمینه‌ی موسیقی آواز جمعی نیز مطلوب برآورد می‌شود. خیلی خوشحالم که این تعداد گروه در جشنواره شرکت کرده‌اند و کیفیت آثارشان نیز قابل تقدیر بود.

وی درباره‌ی معیارهای انتخاب بخش آواز جمعی جشنواره‌ی سی‌ام، اظهار کرد:‌ فرم ارزیابی هیئت انتخاب از مولفه‌ها و آیتم‌های متعددی تشکیل شده است و در جلسه‌ای که اعضای هیئت داوران این بخش داشتند، تغییراتی در این فرم لحاظ کردیم تا به یک قالب مطلوب‌تری برسیم.

عضو هیئت داوران بخش آواز جمعی همچنین گفت:‌ مولفه‌های داوری ما امسال بسیار دقیق‌تر شده است. برای انتخاب دقیق‌تر و علمی‌تر جلسات متعددی در هیئت انتخاب داشتیم. در یک جلسه مقوله داوری را به بحث گذاشتیم و در جلسه‌ای دیگر، معیارهای‌مان را بازبینی و بررسی کردیم. پس از لحاظ کردن این تغییرات، موارد لحاظ شده را به دبیرخانه‌ جشنواره ارسال کردیم تا این تغییرات در اختیار گروه‌های شرکت‌کننده نیز قرار بگیرد.

عسگری یادآوری کرد: کوک، هماهنگی یا آنسامبل، موزیکالیته، وزن و سرعت، تکنیک‌های آوازی، بیان، رپرتوار یا همان ترکیب قطعات اجرایی و آداب صحنه مواردی است که در بخش آواز جمعی مورد ارزیابی هیئت انتخاب قرار گرفت.

این استاد دانشگاه درباره‌ی حضور گروه‌های شهرستانی و سطح آثارشان، اظهار کرد: خوشبختانه شهرستان‌ها در زمینه‌ی موسیقی آواز جمعی فعالیت‌های خوبی داشته‌اند و در این‌باره می‌توانم شهر شیراز را مثال بزنم که گروه کر بسیار خوبی دارد و منتظریم اتفاق‌های خوبی از سوی شیرازی‌ها صورت گیرد.

وی افزود:‌ گرگان، مشهد و کرمان هم دارای گروه‌های کر فعالی هستند و امیدواریم شاهد رویدادهای خوبی از سوی آن‌ها باشیم.

با موسیقی متمرکز بر دوران تیموریان در جشنواره حضور داریم

سعید نایب محمدی که با گروه «فیه ما فیه» یکی از شرکت‌کنندگان بخش «نسلی دیگر» در جشنواره‌ی امسال موسیقی فجر است، از رویکرد این گروه به موسیقی کهن ایرانی و بخصوص موسیقی دوره‌ی تیموریان خبر داد.

در بخش «نسلی دیگر» که چهارمین سال است در جشنواره برگزار می‌شود، گروه‌نوازی و تکنوازی‌های متعددی توسط جوانان اجرا می‌شود.

سعید نایب محمدی درباره‌ی گروه «فیه ما فیه» گفت: سال ۸۱ گروه موسیقی «فیه ما فیه» را تشکیل دادیم و امسال قرار است با موسیقی متفاوتی در جشنواره حضور داشته باشیم.

 این هنرمند جوان معتقد است که «فیه مافیه» فقط نام گروه نیست، بلکه نگرش این گروه به موسیقی را تشریح می‌کند.

او درباره‌ی عنوان گروه توضیح داد: «فیه مافیه» به معنی «در اوست آنچه در اوست» به‌عنوان یک مفهوم در کار گروه مصداق پیدا کرده و طی این سال‌ها بسته به احساس و حال هوایی که داشته‌ایم، محتوا و آثارمان نیز تغییر کرده است.

وی توضیح داد: در اجرای امسال به‌جز من که عود می‌نوازم، مهدی امامی خواننده‌ی گروه و حمید قنبری نوازنده‌ی سازهای کوبه‌ای هنرنمایی خواهند کرد. قطعات این اجرا برمبنای نگرش من به موسیقی کهن ایران و با تمرکز روی مولفه‌های قدیم موسیقی ایرانی، بخصوص دوره تیموریان ساخته شده است.

نایب‌محمدی درباره‌ی شرکت در بخش «نسلی دیگر» جشنواره موسیقی فجر نیز گفت: سال گذشته به‌عنوان تماشاگر، بیننده‌ی برگزاری این بخش جشنواره بودم و مهم‌ترین نکته‌ای که توجه من را جلب کرد، نظم ویژه‌ای بود که در برگزاری این اجراها وجود داشت و هنرمندانی که در این بخش شرکت کرده بودند، از جوانان موجه و حرفه‌ای موسیقی ایرانی بودند.

سرپرست گروه «فیه ما فیه» گفت: یکی دیگر از دلایلی که من را ترغیب به شرکت در جشنواره کرد، فراهم شدن فضایی برای برگزاری یک اجرا فارغ از هیاهوهای مرسوم است. ما در شرایطی کار می‌کنیم که امکان برگزاری کنسرت آن هم برای موسیقی ایرانی و هنرمندان کمتر دیده‌شده دشوار است.

وی تصریح کرد: موسیقی ایرانی مخاطب خود را می‌طلبد و زمانی این امکان فراهم باشد و مخاطب مشتاقانه پای اجرا بنشیند، یعنی فرصتی فراهم شده که ما آن را از دست نخواهیم داد.

نایب‌محمدی همچنین درباره‌ی حضور در کنار دیگر هنرمندان در جشنواره فجر، گفت: در بخش «نسلی دیگر» هنرمندانی شرکت می‌کنند که هریک به نوعی در موسیقی ایران تأثیرگذارند و در این عرصه فعالیت جدی دارند. بسیاری از ما یکدیگر را می‌شناسیم و با هنر هم آشنایی داریم، اما حتی اگر جز این هم باشد می‌توانیم از جشنواره به‌عنوان یک فرصت استفاده کنیم و با داد و ستد فرهنگی تجربه کسب کنیم.

سی‌امین جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری حسن ریاحی ۲۴ بهمن تا یکم اسفندماه در تهران برگزار می‌شود.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 16 =