گروه «کُهن» در تالار رودکی به صحنه میرود / سه کنسرت با یک بلیت
گروه «کُهن» به سرپرستی و آهنگسازی کامیار فانیان اجرایی را در تالار رودکی روی صحنه میبرد .
به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه به نقل از روابط عمومی گروه «کُهن» ، گروه موسیقی «کُهن» به سرپرستی و آهنگسازی کامیار فانیان ۲۳ آذر ۱۳۹۶ در تالار رودکی تهران به اجرای موسیقی دستگاهی ایران میپردازد .
این کنسرت شامل اجرای ساختههای کامیار فانیان در آواز «بیات اصفهان» است. پارسا حسندُخت : آواز ، جاوید ابراهیم پور : نی و سجاد منصوری : تنبک هنرمندانی هستند که ترکیب گروه «کُهن» را به همراه کامیار فانیان تشکیل میدهند .
پیشدرآمد با ریتم هفتتایی ، تصنیف «شمع و پروانه» با شعری از سعدی ، تصنیف «خاموشی نزدیک» با شعری از محمدرضا شفیعی کدکنی ، «ذوق رندان» با شعری از شاه نعمتالله ولی ، تصنیف «مست و ملنگ» با شعری از امیر عاملی و تصنیف «سمن بویان» با شعری از حافظ ، قطعههایی هستند که در این برنامه و در مدت ۵۰ دقیقه اجرا میشوند .
کنسرت گروه «کُهن» در قالب دومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی برگزار میشود و سانسی که برای این اجرا در نظر گرفته شده، شامل دو برنامهی دیگر هم میشود. یعنی در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۹۶ از ساعت ۲۱:۰۰ در تالار رودکی، ابتدا هادی منتظری به تکنوازی کمانچه میپردازد و بعد از آن سیدرضا طباطبایی با دو نوازنده دیگر آواز مکتب «اصفهان» را ارائه میدهند. پایان بخش این سانس اجرای گروه کُهن است .
کسانی که بلیتهای سانس ساعت ۲۱:۰۰ در روز ۲۳ آذر ۱۳۹۶ را خریداری میکنند ، میتوانند در کنار اجرای گروه کُهن ، اجرای هادی منتظری و اجرای سیدرضا طباطبایی و گروهش را هم ببینند .
کامیار فانیان متخصص و پژوهشگر موسیقی نواحی ایران است که طی سالیان بسیاری به بررسی نوازندگی دوتار در شرق خراسان، شمال خراسان، موسیقی ترکمن تنبور منطقه گوران و همچنین جمع آوری صوتی و تصویری سازهای بادی ایران چون قشمه، سرنا، کرنا، دوزله، شمشال و جفتی پرداخته است .
او از سال ۱۳۸۰ گروه موسیقی خود را به نام شهرآشوب بنیان نهاد و سپس به دلیل مشابهت اسمی این گروه نام آن را به «کُهن» تغییر داد. در طی این سالها اجراهای این گروه به دو بخش موسیقیایی ایرانی و مقامی تقسیم میشد که طی هر اجرا موسیقی نواحی مختلف چون سُرنای تربت جام، عاشیقی آذربایجان، تنبور منطقه گوران، دوتار ترکمنی، دو تار شمال خراسان و دو تار شرق خراسان در یک بخش و موسیقی ایرانی که شامل ساختههای فانیان بود در بخش دیگر اجرا میگردید .
موسیقی که فانیان تولید میکند از نظر موتیفهای ریتمیک و حرکات ملودیک فضای متفاوت از آنچه در موسیقی ایرانی شنیده میشود را در ذهن مخاطب ایجاد میکند .