آرزو آلوستانی – سرویس سینمایی هفت گاه: فیلم “۵ ستاره” به کارگردانی مهشید افشار زاده در بخش نوعی نگاه در سی و دومین جشنواره ی فیلم فجر به روی پرده رفت.
داستان فیلم از این قرار است که مریم(دیبا زاهدی) با قبولی در دانشگاه آزاد برای پرداخت شهریه خود تصمیم می گیرد در هتلی که مادرش نیز در آنجا شاغل است مشغول بکار شود.
فیلمنامه ی” ۵ ستاره” پر است از سوتی ها و سوراخ ها و سوال های بی پاسخ.که این خود یکی از علت های مهم ضعف این فیلم است. صحنه های اضافی، تعریف نشدن روابط و وجود کاراکتر های زائد و البته نداشتن یک خط سیر منطقی در داستان، همه و همه باعث شکست این فیلم می شود.
فیلم از نظر محتوایی خواسته است به قشر کارگر جامعه بپردازد که متاسفانه این پرداخت کاملا سوبژکتیو بوده است و در اغلب صحنه ها مخاطب را پس می زند. صحنه ای که مریم دست مادرش را به نشانه ی سپاسگذاری می بوسد و یا هنگامی که مادرش را در حال کار می بیند به هیچ عنوان تاثیرگذار نیست.
در” ۵ ستاره” شاهد حضور بازیگران زیادی همچون همایون ارشادی،امید روحانی، بهناز جعفری، شهاب حسینی، سحر قریشی، بهنوش بختیاری و لیلا بلوکات هستیم. نبود تعدادی از این کاراکتر ها تاثیری زیادی در فیلم ندارد و به فیلم لطمه ای وارد نمی شود. شهاب حسینی در نقش “رضا وحیدی” مسئول بخش خانه داری هتل ظاهر شده است. کاراکتری که حتی با تعریف شدن صدای ناهنجار و بیماری اش نتوانسته است به شخصیت نزدیک شود.
سحر قریشی در نقش “خانم محتشم” که یکی از مدیران هتل هم کاملا تیپ است. زنی که عقده ی مدیریت دارد و از پس حسادت زنانه اش با همه به مشکل برمی خورد.
بهنوش بختیاری هم که طبق معمول مثلا برای کمی خنده و چاشنی دار کردن کار در این فیلم ظاهر شده است.
لیلا بلوکات که نقش دوست و به اصطلاح هم دانشگاهی مریم( زیرا مخاطب تا اخر هم نمی فهمد که آیا مریم به دانشگاه میرود یا خیر و یا اینکه بالاخره در ترم اول ثبت نام کرده است یا نه) کاملا زائد است. و حتی اگر وجود این کاراکتر برای نشان دادن اختلاف طبقاتی در جامعه بود، باز هم نه این کاراکتر و نه داستان مربوط به آن پرداخت خوبی نداشت.
هیچ یک از بازی های این فیلم با حضور آن همه بازیگر مطرح قابل توجه نبود و حضور این بازیگران فقط و فقط و همانطور که از نام فیلم پیداست (۵ ستاره) برای فروش هرچه بیشتر فیلم و بالا بردن آمار گیشه است.
مهشید افشار زاده با اینکه به سراغ موضوع خوبی رفته و با حسن نیت سعی بر نشان دادن سادگی و سختی زندگی کارگران داشته است ولی با این فیلمنامه ضعیف و همینطور پرداختی ضعیف تر، از عهده ی حرف های خود برنیامده است.