برگزیدگان هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت

هفت گاهطی مراسمی که شامگاه امشب ، ۱۶ آذرماه ۱۳۹۳، با حضور جمعی از مدیران، مستندسازان، میهمانان خارجی، اصحاب رسانه و علاقمندان سینمای مستند در تالار اندیشه برگزار شد، برگزیدگان هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت معرفی و از آنها تقدیر شد.

 هفت گاه

به گزارش خبرنگار سرویس سینمایی هفت گاه ، مراسم اختتامیه جشنواره سینما حقیقت در تالار اندیشه حوزه هنری آغاز شد .

در این مراسم حجت‌الله ایوبی، محمدمهدی طباطبایی‌نژاد، حسین ترابی، حبیب ایل‌بیگی، علیرضا رضاداد، مرتضی رزاق کریمی ، محمدمهدی عسگرپور ، علیرضا قاسم‌خان و محمدعلی طالبی حضور یافتند.

در ابتدای این مراسم محمدمهدی طباطبایی‌نژاد، مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند گفت: ” بــه بهـانه‌ی هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» آمده‌ایم تا تکه‌های آینه‌هامان را در قاب سینما گرد هم آوریم و حقیقتی کامل‌تر را نظاره کنیم و اهل نظاره باید که خاصیت آینه بداند وگرنه عکس آینه را به آینه منسوب می‌کند، در حالی که به گفته مولانا درباره شمس: آینـه‌ای عکس تو رنگ کسی‌ست/ تو ز همـه رنگ جـدا بوده‌ای». “

وی همچنین از حامد خسروی و کامبیز معنوی یاد کرد و گفت : ” برای همکاران عزیزم که با بیماری دست و پنجه نرم می کنند. دعا می کنم برای سلامتی زاون قوکاسیان، حسین معززی نیا و مرتضی ندایی نازنین. “

سپس صبا نداییریال فرزند مرتضی ندایی به اجرای قطعه موسیقی پرداخت و پس از آن هیئت داوران بخش صنایع دستی سینما حقیقت برای اهدای جوایز به روی سن آمدندو جوایز را به برگزیدگان اهدا کردند .

بر اساس این گزارش برگزیدگان بخش‌های مختلف هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران به شرح ذیل است:

بخش صنایع دستی:

۱- علی جلالی برای مستند  « عمو اوغلی »

۲- محمدعلی یزدان پرست برای مستند « همه آنچه من دارم »

۳- سید محمد صادق جعفری برای مستند « بافندگان خیال »

همچنین لوح‌ تقدیر و جایزه نقدی این بخش برای بهترین پژوهش در حوزه صنایع دستی برای مستند « درخت سخن‌گو » به علیرضا قاسم‌خان تعلق گرفت.

بخش شهر:

– بهترین پژوهش : لوح و جایزه نقدی، مینا سعیدی شهرود و پروین قاسمی برای مستند « سیروس، بود و نبود یک محله »

– بهترین کارگردانی : مهدی باقری برای مستند « اهالی خیابان یک طرفه »

– بهترین فیلم : هادی آفریده برای فیلم « چنارستان »

در ادامه مراسم ، همچون سال های گذشته در بخش نکوداشت «سینمای مستند اصفهان» از ۲۰ فیلمساز و ۲ استاد مستندساز  استان اصفهان با حضور حجت‌الله ایوبی، منوچهر طیاب، شهیدی و بهایی تقدیر شد.

از مستند سازانی چون جمشید ابرازی، فرشاد احمدی‌دستگردی، مجتبی اسپنانی، جمال اسکویی، رسول انتشاری، فرهاد بردبار، عزت‌ا… پروازه، امیرحسین حسن‌زاده، مهدی سجاد‌زاده، شهره سجادیه، رضا شاهمرادی، محمود عرفانی، محمد غازی، عسل غریب، مهدی قاسمی، محمدسعید محصصی، سید‌هاشم مرتضویان، حجت‌ا… معراج، محمد معماریان، بهروز ملبوس‌باف، با اهدای لوح تقدیر و سکه بهار آزادی تجلیل به عمل آمد.

برپایه این گزارش، در این مراسم، نشان فیروزه سینماحقیقت، تندیس جشنواره و ۵ سکه بهار آزادی به آقایان استاد رضا مُهیمن (مستندساز اصفهانی پیشکسوت سینمای ایران)؛ آقای محمود کیانی‌‌فلاورجانی (فیلمساز تجربی سینمای مستند)؛ استاد زاون قوکاسیان (نویسنده و منتقد باسابقه سینمای ایران) اهدا شد.

محمدمهدی طباطبایی‌نژاد ، مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند در پایان اهدای جوایز این بخش گفت : ” کاروان مستندسازان از فردا به مدت ۳ روز مهمان شهرداری اصفهان هستند. “

در ادامه این مراسم جوایز بخش بین‌الملل با حضور هیئت داوران بخش بین‌الملل اهدا شد که برگزیدگان آن به شرح ذیل است:

فیلم‌های مستند کوتاه و نیمه بلند :

– جایزه ویژه هیات داوران و ۱۰۰۰ دلار به محمد باقر شاهین برای مستند «مالکیه»

– جایزه ویژه هیات داوران و ۱۰۰۰ دلار و تندیس به محمدعلی طالبی برای مستند «ننه حسن»

در این بخش محمد طالبی جایزه خود را به پسرش آرش طالبی تقدیم کرد.

بهترین فیلم مستند کوتاه:

– تندیس، لوح و ۳۰۰۰ دلار به یانی پلتونن از فنلاند برای مستند «دودکش سفید»

در ادامه این مراسم سفیر فنلاند که به نیابت از سازنده مستند «دودکش سفید» برای دریافت جایزه بخش بهترین فیلم مستند کوتاه به روی سن آمده بود از برگزاری این فستیوال و اجرا کنندگان آن تشکر کرده و گفت: ” من عاشق سینمای ایران هستم. برای همه مردم فنلاند افتخار است که از این جشنواره جایزه‌ای را دریافت کرده‌اند. “

بهترین فیلم نیمه بلند:

– تندیس، لوح و ۴۰۰۰ دلار به فیلیپ تیکوزی از ایتالیا برای فیلم «در تعقیب باد»

– جایزه ویژه هیئت داوران و ۲۰۰۰ دلار به نادیش تریبل برای فیلم «گورستان ماشین»

– لوح تقدیر به زنده‌یاد طاها کریمی از عراق برای فیلم «هزار و یک سیب»

بهترین مستند بلند:

– لوح تقدیر، تندیس و ۵۰۰۰ دلار به معین کریم‌الدینی برای مستند «اتلان»

در بخش بعدی نشان فیروزه سینماحقیقت و هدیه نفیسی به خانم «هدی هانیگمان» مستندساز برجسته هلندی اهدا شد.

وی بعد از دریافت نشان فیروزه گفت: ” باور دارم سینمای مستند و داستانی ایران در دنیا بهترین است. در همه جای دنیا ساختن مستند هم به لحاظ اقتصادی و هم از نظر ممیزی با مشکلاتی روبه رو است، اما این هنرها هستند که لذت زندگی را می سازند. “

در ادامه ی مراسم  برگزیدگان بخش جایزه ویژه شهید آوینی به شرح ذیل اعلام شد:

– دیپلم افتخار و مبلغ ۴ میلیون تومان به آقای «محمدباقر شاهین» کارگردان فیلم کوتاه «مالکیه»

– تندیس شهید آوینی، دیپلم افتخار و مبلغ ۶ میلیون تومان به آقای «مصطفی شبان» کارگردان فیلم کوتاه «آشنای غریب»

هیأت داوران با توجه به تعداد محدود فیلم‎ها در بخش مستند بلند، دو بخش فیلم‎های نیمه‏‎بلند و بلند را به طور مشترک داوری نموده و آثار ذیل را به عنوان فیلم‎های برگزیده این بخش معرفی کردند.

– تندیس شهید آوینی، دیپلم افتخار و مبلغ ۸ میلیون تومان به آقای «حمید کوهپایی» کارگردان فیلم «پیروزی»

– تندیس شهید آوینی، دیپلم افتخار و مبلغ ۸ میلیون تومان به آقای «خلیل رشنوی» کارگردان فیلم «وقتی گنجشک‏ها جیغ می‌کشند»

گفتنی ست ، هیأت داوران به منظور تقویت بنیه ‏ی فیلم‎های مستند با موضوع مقاومت، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، با تقدیر از آقایان مصطفی حریری (اتاق جنگ) و عبدالله حسینی (پیروزی) ، لوح تقدیر و جایزه‎ی ۴ میلیون تومانی بخش پژوهش جایزه شهید آوینی را به آقای «مهدی علی فارسی» پژوهشگر فیلم «ابرها در راهند» اهدا کرد.

همچنین رئیس سازمان سینمایی در سحنانی کوتاه خاطرنشان کرد: « از همه دستگاه های کشور درخواست دارم از این همه استعداد و قابلیت استفاده کنند. سینما زبان معاصر و گویا و خلاقانه است. من دستم را به سمت همه دستگاه ها و ارگان ها برای همکاری با سینماگران دراز کردم و همچنان در آسمان دراز مانده است. این جوانان هنرمند برای معرفی ایران عظیم و مفاخر و شکوه فرهنگی این کشور، مستعد و آماده هستند.»

در بخش پایانی مراسم ، اسامی برگزیدگان بخش مسابقه ملی هشتمین دوره جشنواره سینماحقیقت به شرح ذیل اعلام شد:

– بهترین فیلم جشنواره با مفاهیم فرهنگ عاشورا: 
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۷ میلیون تومان به آقای: «وحید چاووش» کارگردان فیلم مستند «حاشیه‏ای کوتاه بر یک متن بلند»

بهترین تصویربردار: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۵ میلیون تومان به آقای «محمد لطفیان» تصویربردار فیلم مستند «آتلان» 

بهترین صدابردار: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۵ میلیون تومان به آقای «حسن شبانکاره» صدابردار فیلم مستند «چنارستان»

بهترین تدوینگر: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۵ میلیون تومان به آقای: «معین کریم‎الدینی» تدوینگر فیلم مستند «آتلان» 

بهترین نویسنده گفتار متن: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۵ میلیون تومان به آقای «هادی آفریده» برای فیلم مستند «چنارستان» 

بهترین پژوهشگر: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۸ میلیون تومان مشترکاً به آقایان استاد «محمدرضا درویشی» پژوهشگر موسیقی ایران و «مجتبی میرتهماسب» برای فیلم مستند «شش قرن و شش سال» 

بهترین کارگردانی فیلم مستند کوتاه: 
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۸ میلیون تومان به آقای «جلال ویسی» کارگردان فیلم کوتاه «قاشق»

بهترین کارگردانی فیلم مستند نیمه‎بلند: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون تومان به آقای «علی همراز» کارگردان فیلم مستند نیمه‌بلند «آقای بیکار»

بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۱۲ میلیون تومان به آقای «معین کریم ‏الدینی» کارگردان فیلم مستند بلند «آتلان»

جایزه ویژه هیأت داوران: تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۶ میلیون تومان به آقای «محسن استادعلی» کارگردان فیلم مستند بلند «جایی برای زندگی»

– جایزه شبکه مستند سیما شامل لوح تقدیر و هدیه نقدی به آقای «جمشید بیات‌ترک» کارگردان فیلم مستند «ققنوس» اهدا شد.

– جایزه ویژه دبیر جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و هدیه نقدی به مبلغ ۶ میلیون تومان به آقای «فرشاد افشین‌پور» کارگردان فیلم مستند بلند «سفر به آمادای» اهدا شد.

– نشان فیروزه سینماحقیقت، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه بزرگ جشنواره به مبلغ ۱۴ میلیون تومان مشترکاً به آقایان: «محمدعلی فارسی» و «فتح‎الله امیری» تهیه‏ کنندگان فیلم‎های مستند «ابرها در راهند» و «حیات در رگ‎های سرد» اهدا شد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − پنج =