چاوک در نیاوران به یاد استاد خواند/ طهماسب: یادکردن از لطفی،مسئولیت همه را خیلی سنگین تر میکند

کنسرت موسیقی سنتی گروه همنوازان «چاوک» در روزهای ۲۰ و ۲۱ مرداد ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

mohr ekhtesasi

هفت گاه

به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه ، شب دوم این کنسرت، با یاد استاد محمدرضا لطفی در دو بخش “ساز و آواز ” و “همنوازی و آواز در دستگاه سه گاه”  به اجرا در آمد و قطعات، توسط عبدالرضا جلالی سرپرست گروه، تنظیم شده بود.

در بخش اول، علیرضا پوراستاد آواز خواند و عبدالرضا جلالی تار نواخت و شایان یزدی خواه با زدن تنبک آن ها را همراهی کرد.

کنسرت چاوک - هفت گاه

در بخش دوم کنسرت، گروه موسیقی «چاوک» به بازخوانی قطعه های قدیمی از جمله، تصنیف «ملک دل» اثری از عارف قزوینی ، قطعه ضربی «جنگ» اثر علی اکبر شهنازی، قطعه ضربی «مخالف» از رکن الدین مختاری، تصنیف «امان از این دل» ساخته امیر جاهد و رِنگ «سه گاه» ساخته درویش خان پرداختند.

در پایان این برنامه نیز، تصنیف «پیرشیدا» با آهنگسازی جلالی به روح استاد محمدرضا لطفی تقدیم شد.

همچنین استاد ارشد طهماسب مهمان این کنسرت در اجرای شب دوم بودند.

اعضای گروه همنوازان چاوک شامل، علیرضا پوراستاد: خواننده، الهه میرحیدری: همخوان، آرش شاخسار: سنتور، ارژنگ معصومی: رباب، مهدی آبنوچ: بم تار، غزاله زارعی: نی، امین نوری: کمانچه، شایان یزدی زاده: تنبک، عبدالرضا جلالی: تار هستند.

**************************

در پایان مراسم، مصاحبه ای ترتیب دادیم با استاد ارشد طهماسب که در مراسم حضور داشتند و نظر ایشان را در رابطه با برپایی کنسرت های گروه های جوان جویا شدیم:

موسیقی هفت گاه

نظرتان راجب کنسرت هایی که گروه های جوان اجرا می کنند چیست؟

این خیلی خوب است که گروه های جوان دارند فعالیت می کنند و کنسرت برگزار می کنند. طبیعی ست که باید هر نوع حمایتی از آنها صورت بگیرد. ولی متاسفانه این حمایت ها خیلی محدود و کم است. جوانان ما به نیروی باالقوه ی خودشان دارند کار می کنند.

واما اینکه درباره ی استاد لطفی، خوب است دوستانی که امشب کنسرت را به خوبی برگزار کردند، یادی هم از استاد همه ی ما کردند ولی خوب البته یادکردن از لطفی در اینجور مجالس ، مسئولیت همه را خیلی سنگین تر می کند. به هر صورت من به آنها  خسته نباشید و دست مریزاد می گویم.

شما پیشنهادی دارید برای گروه های جوانی که بعد ازین به یاد اساتید کنسرت برگزار می کنند؟

نباید از صحبت های من سوءتفاهم شود. من قبلا در یک پیام اعلام کردم که به هر صورت، شأن استاد لطفی باید محفوظ بماند. یعنی اینکه ما ضمن اینکه قدردان خدمات او هستیم و  همیشه به یادش هستیم و باید حضورش را در اینجور مجامع زنده نگه داریم. البته خیلی کار خوبی شده بود ( در این کنسرت) که عکس استاد لطفی را روی صحنه گذاشته بودند. خود این موضوع دستمایه خوبی شده بود که این گروه به این فکر کردند. اگر به یادش (استاد لطفی) هم اجرا نمی کردند باز هم هرجی به آنها وارد نبود. اما جدای از اینکه حضورش را باید پاس بداریم، باید کمی ظریف به این مسئله و به چگونگی این امر بیشتر فکر کنیم.

نظرتان راجع به کنسرت امشب چه بود؟

گروه خوبی بودند. خوشبختانه اجرای خوبی داشتند. یکی از نکات حسنشان علاوه بر اجرای خوبشان ، خوب طبیعتا سازوآواز، برنامه ی سنگینی ست و باید روی آن فکر شود ، اما قسمت دوم،گروه نوازی، از نظر من نسبتا خوب بود و یکی از درایت هایی که به خرج داده بودند اینکه زمان بندی منسجم و به اندازه ای برای کار در نظر گرفته بودند.

استقبال و حمایت مردمی را به چه صورت میبینید؟ اگر راحت بخواهم سوالم را مطرح کنم، اکثر کنسرت هایی که گروه های ناشناس برگزار می کنند،به آن صورت حمایت مردمی نمی شوند که  بلیت خریداری شود و حمایت مالی شوند. برای این موضوع چه می شود کرد؟

چاره ای نیست. این مسئله در حقیقت باید به طوری با حمایت های ارگان ها صورت گیرد. یعنی اگر مجامع ما ، مجالس ما ، محله های ما ، شهرداری های ما ، مراسمی داشتند که می توانستند ، بدون اینکه بچه ها نگران این باشند که آیا جمعیتی می آید یا مخاطب دارند یا بلیت فروخته می شود. این ها را در حقیقت ، مفری را برایشان فراهم کنند که بعد از اجراهای خوب اینها ، مردم خاطره ای به یادشان بماند که بعد بتوانند حمایت بکنند ، خوب طبیعتا خیلی بهتر است. ولی فعلا توی این دنیای وانفسا که ما هستیم و هیچ گونه حمایتی صورت نمی گیرد، چاره ای غیر از این نیست. دوستان ، خانواده ها باید بیایند و اینجور مراسم را زنده و سرپا نگه دارند که بچه ها با شوق بیشتری بتوانند کار بکنند و ان شاءالله که اسمی برای خودشان بیشتر از اینی که هستند، رقم بزنند که بتوانند از حمایت های غیر از خانواده ها و دوستانشان بهرمند شوند.

ممنون استاد که وقت گذاشتید.

گروه چاوک

مصاحبه با عبدالرضا جلالی، سرپرست گروه چاوک به همراه امین نوری نوازنده کمانچه را می توانید در اینجا بخوانید.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − شش =