آثار «گونتر اوکر» آلمانی در حافظیه رونمایی شد

برنامه “کرنش به حافظ” با حضور هنرمندان و هنردوستان آلمانی و ایرانی عصر یکشنبه ۱۲ فروردین در حافظیه شیراز برگزار شد و آثار “گونتر اوکر” ؛ هنرمند آلمانی رونمایی شد .

آثار «گونتر اوکر» آلمانی در حافظیه رونمایی شد

به گزارش سرویس ادبیات هفت گاه ، “گونتر اوکر” ؛ هنرمند آلمانی نیز در برنامه “کرنش به حافظ” گفت: این آثار برداشت‌های سفر اولم به ایران و گرامی داشت حافظ و آزادی شاعرانه ، عمیق بودن احساس او به انسان و دریافت او از رنج است که در همراهی رنگ‌های من بر آثار او دیده می‌شود.

اوکر افزود: جایی که در آن باد مشرقی می‌وزید مرا بر آن داشت تا آن را با آثار خود گرامی بدارم.
در ادامه این برنامه احسان آقایی به نمایندگی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: “گونتر اوکر” چنان تحت تاثیر فرهنگ ایران قرار گرفت که تصمیم گرفت فرهنگ ایران را پاس بدارد و آثار او برداشت مستقیم یک هنرمند از شعر حافظ است که بعد از حضور در ایران و تاثیر مستقیم از فرهنگ ایران شکل گرفته است. در آثار قبلی اوکر رنگ دیده نمی‌شود اما آثار او با الهام از شعر حافظ سرشار از رنگ‌هاست و این تاثیر حافظ بر اوکر است.

معاون مالی و اقتصادی شهرداری شیراز افزود: همین برنامه نشان می‌دهد حافظ برای مردم جهان یک جاذبه وهمی نیست بلکه واقعیت است، مقام شاعری با همه رفیع بودن برای حافظ کم است، او متفکر، اندیشمند و فیلسوف جهانی است. حافظ تمامی زندگی را درک کرده است چنانکه مردم زندگی خود را در شعر و اندیشه او باز می‌یابند.

معاون شهرداری شیراز افزود: گوته علاقه به حافظ را در ادیبانگی کلام می‌ریزد و این شور را امروز می‌توان در آثار “گونتر اوکر” مشاهده کرد. شهرداری شیراز مفتخر است در سالیان گذشته با تشکیل دبیرخانه‌ای برای بزرگداشت حافظ و در تبیین اندیشه‌های او و گوته برنامه‌هایی را در ایران و آلمان برگزار کرده و با برگزاری برنامه “کرنش به حافظ” این رسالت ادامه یافته است.

کمبر؛ نماینده سفارت آلمان در ایران نیز در این برنامه گفت: گونتر اوکر برای بار دوم به ایران بازگشته است و مردم، کشور و فرهنگ ایران “گونتر اوکر” را چنان تحت‌تاثیر قرار داد که اوکر بعد از سفر اول به آتلیه می‌رود و اثر خلق می‌کند. تاثیر فرهنگ ایران ماهها با او همراه است و این تاثیر را در آثارش می‌توان دید. آثار «گونتر اوکر» پس از رونمایی در حافظیه و برگزاری نمایشگاه در نگارخانه «تار و پود» مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس در شیراز، شنبه ۱۸ اردیبهشت در موزه امام علی‌(ع)‌ تهران نیز به نمایش گذاشته می‌شود و‌ در ادامه، نسخه‌ای از آثار چاپی این هنرمند آلمانی در این پروژه به موزه هنرهای معاصر تهران اهدا خواهد شد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + سیزده =