آمار فروش نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
۱۹قائممقام سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از تراکنش ۵۹ میلیارد تومانی نزدیک به ۶۰ میلیارد تومان در شش روز گذشته برگزاری نمایشگاه خبر داد.
به گزارش سرویس ادبیات هفت گاه ، امیرمسعود شهرامنیا بعدازظهر امروز (سهشنبه، ۱۸ اردیبهشت) در حاشیه برگزاری هفتمین رو برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلا درباره آخرین وضعیت تراکنشها و میزان فروش کتابها در نمایشگاه اظهار کرد: تا پایان روز ششم نمایشگاه شبکههای بانک عامل نمایشگاه تراکنشهایی را به ارزش ۴۲ میلیارد تومان ثبت کردهاند. البته از آنجایی که ۴۰ درصد فروشها خارج از پُزهای بانک عامل اتفاق میافتد مثلا در بخش آموزشی شاهد استفاده از کارتخوانهای متفرقه هستیم، فکر میکنم فروش نمایشگاه طی شش روز ۵۹ میلیارد تومان و نزدیک به ۶۰ میلیارد تومان بوده است.
او سپس ادامه داد: سال گذشته میزان فروش را با توجه به استفاده از دستگاههای متفرقه ۳۰ درصد محاسبه کرده بودیم که بنا به تجربه این میزان را ۴۰ درصد در نظر گرفتهایم. براساس این آمارها و آمار سال گذشته، حدود پنج درصد افزایش فروش داشتهایم.
شهرامنیا در ادامه بیان کرد: به نظر میرسد رضایت ناشران نسبت به سال گذشته به لحاظ فروش بیشتر است و این نشاندهنده عدالتی است که در جانمایی ناشران لحاظ شده است و ناشران کوچک نیز از فروش نمایشگاه سهم داشتهاند. اغلب ناشران از شرایط امسال راضی بودند. ما انتظار داریم با توجه به ورود نهادها و سازمانها، میزان فروش بالا برود. تفکیک بخش به بخش میزان فروش نیز در پایان نمایشگاه اعلام میشود.
قائممقام نمایشگاه درباره نسبت افزایش فروشها با افزایش قیمت کتاب نیز گفت: کتابهایی که در نمایشگاه عرضه میشوند چاپ سال گذشته و قبل از افزایش قیمت کاغذ و ارز هستند. اگر بخواهیم افزایش قیمت ارز و کاغذ را در فروش در نظر بگیریم باید گفت فروشمان نسبت به سال گذشته تغییراتی نداشته است. در سال گذشته در پایان نمایشگاه کارتخوانهای بانک عامل تراکنشی معادل ۸۳ میلیارد تومان ثبت کردهاند. ما امسال انتظار افزایش پنج تا ۱۰ درصدی را داریم.
او همچنین درباره مشکلات ارزی بخش ناشران خارجی توضیح داد: همانطور که گفته شده ناشران موظفاند کتابهایی را که قبل از سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ منتشر شدهاند با نرخ رسمی ارز که ۴۲۰۰ تومان است بفروشند. درباره کتابهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ که با قیمت بالاتری از نرخ رسمی اعلامشده خریداری شده است، خریداران موظفاند با تخفیفهای مناسب آن را جبران کنند. خوشبختانه با همکاری مسئولان به ویژه شخص معاون اول رئیسجمهور و مکاتباتی که با بانک مرکزی داشتیم قرار شد ارز با قیمت ۴۲۰۰ تومان برای بخش بینالملل تأمین شود و در اختیارشان قرار بگیرد، یعنی از دیروز ناشران تنها با نرخ ارز دولتی که همان ۴۲۰۰ تومان است باید کتاب بفروشند.
شهرامنیا در ادامه بیان کرد: اگر در بخش بینالملل کف تخفیف که ۱۰ درصد است رعایت نشود یا قیمت کتابها با ارزی غیر از نرخ ارز رسمی فروخته شود، تخلف محسوب میشود. ناشران باید ارزی را که با قیمت بالاتر خرید کردهاند فاکتورهایش را ارائه کنند تا مابهالتفاوت آن پرداخت شود. البته نواقصی در بخش عربی وجود دارد که امیدواریم برطرف شود.
قائممقام نمایشگاه کتاب درباره مشکلات ثبت سفارش بخش خارجی نیز اظهار کرد: ما مشکلی که در بخش خارجی داریم این است که بیشتر غرفهها نمایندگی ناشران خارجی هستند و خود ناشران در نمایشگاه شرکت نکردهاند. البته خوب است ثبت سفارشها در این بخش پیشبینی شود. ما نیازمند تأمین منابع جدید هستیم. در دوره بیست و چهارم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از نمایشگاه حمایتهای ارزی صورت میگرفت که آخرین دوره آن به سال ۸۶ برمیگردد که ۹ میلیون دلار معادل ۷۷ میلیون تومان به موسسه نمایشگاههای فرهنگی تخصیص داده شد. امروز به نظر میرسد بیش از پیش نیازمند بازگشت حمایت ارزی از نمایشگاه هستیم و امیدوارم گامهای جدی در این حوزه برداشته شود.