از متن تا حاشیه / حاشیه های سی اُمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر

سی اُمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر عصر امروز ، جمعه یکم اسفندماه پس از یک هفته فعالیت ، به کار خود پایان داد .

هفت گاه

موسیقی

به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه ، جشنواره موسیقی فجر امسال نیز مانند هر جشنواره دیگری ، با همه حواشی و اتفاق های تلخ و شیرین همراه بود ،حاشیه هایی که خواندن آن ها خالی از لطف نیست و نیز در راستای مدیریت جشنواره نیز می توانند راه گشا باشند . حواشی ثبت شده توسط خبرنگاران سرویس موسیقی هفت گاه را می توانید در ادامه بخوانید :

امسال جشنواره موسیقی در سالن های رودکی ، تالار وحدت ، ایوان شمس ، فرهنگسرای نیاوران ، فرهنگسرای ارسباران ، برج آزادی و برج میلاد برگزار شد و اما حواشی …

تالار وحدت

از میان سالن های نام برده ، تالار وحدت در این دوره از جشنواره بیشتر میزبان گروه های بین الملل بود ، گروه هایی از کشور های هلند ، آلمان ، استونی ، عراق ، تونس و سوئیس که با استقبال قابل توجه مردمی روبرو شد و تنها گروه کوآرتت استونی ، به خصوص در شب اول اجرایشان در این بین مظلوم ماند و متاسفانه مردم از این اجرا راضی نبودند و در حین اجرا مدام سالن را ترک می کردند و یا در حال رفت و آمد بودند .

و اتفاق بعدی در کنسرت ارکستر زهی استونی بود . این گروه که در شب اول به اجرای قطعات کلاسیک پرداخته بود ، با دست زدن های گاه و بی گاه تماشاگران روبه رو شد . این اتفاق که در بین یک قطعه با این تصور که قطعه به پایان رسیده است ، باعث ناراحتی و عدم تمرکز گروه شد به طوری که اجرای یکی از قطعات به دلیل دست زدن تماشاگران در وسط قطعه ، نیمه تمام ماند .

به غیر از اجرای گروه های بین الملل ، اجرای گروه رستاک نیز با استقبال فراوان همراه بود ، مردم در این اجرا مدام قطعه ” لیلا در وا کن… ” را درخواست می کردند ، ولی متاسفانه این گروه ادعا کرد که به دلیل به همراه نداشتن ساز و آلات موسیقی مخصوص خراسانی ، نمی توانند این قطعه را اجرا کند .

سالن رودکی

سالن رودکی در جشنواره امسال هر روز از ساعت ۱۵ تا ۲۳  میزبان گروه های رقابتی ، بین الملل و علی الخصوص بخش جنبی بود ، میزبان بودنی که باعث خستگی بیش از حد مسئولین این سالن شده بود و نتیجه اش نهایت بی احترامی به مردم در روزهای پایانی جشنواره بود به گونه ای که این بی احترامی ها حتی شامل حال حسن ریاحی دبیر جشنواره هم شد ، و در اجرای روز چهارشنبه مسئولین از او و همراهش کارت ورود به جشنواره را می خواستند و مانع ورود ایشان به سالن رودکی شده بودند .

از اجراهایی که در سالن رودکی به روی صحنه رفت ، طنازی های دونوازی پیانو و بربط فراموش نشدنی بود ، اجرایی که سعی می کرد پرفرمنس باشد ولی تنها یک شوخی بود ! آن هم  با بازی نوازندگان با سازها در حین اجرا . حسن ریاحی دبیر جشنواره موسیقی فجر از کنسرت ارکستر پاسارگاد دیدن کرد .

برج میلاد

و اما بی شک نمی توان از مشکل اساسی پارکینگ در برج میلاد چشم پوشید ، مشکلی که متاسفانه پس از گذشت ۴ روز از جشنواره ای ۷ روزه برطرف شد و مردم به حق طبیعی خود که استفاده از پارکینگ برج بود رسیدند . این برج در ۴ روز ابتدایی با پرداخت هزینه ی پارکینگ به مبلغ ۳ هزار تومان اجازه ی پارک ماشین در بیرون از محوطه ی پارکینگ ، و در فضای باز برج در خاک و گل را می داد و راه دوم هم این بود که با پرداخت هزینه ی کارواش ، بعد از ۲ ساعت احرا ، ماشین خودتان را تمیز از برج میلاد خارج کنید . البته همانطور که گفته شد این مشکل بالاخره در روزهای پایانی جشنواره رفع شد !

گروه هایی که در این جشنواره در برج میلاد اجرا داشتند همگی از بخش جنبی جشنواره بودند . این جنبی بودن باعث شد گروه ” چارتار ” در میانه ی اجرا از مسئولین جشنواره ی بین المللی فجر درخواست کند که در جشنواره ی موسیقی ، ژانرهای گوناگون را از هم جدا کنند تا گروه هایی مانند “چارتار” در بخش پاپ دسته بندی نشوند .

کنسرت سیروان خسروی در این برج با یک ساعت تاخیر شروع شد ، تاخیری که دلیل آن مشخص نشد و به همان نسبت باعث شد مردمی که برای کنسرت احسان خواجه امیری آمده بودند ، یک ساعت منتظر بمانند ولی اجرای قطعه ” من یه پرندم ” ایرج ، توسط پسرش این انتظار یک ساعته را از یاد مردم برد و با استقبال زیاد مردم مواجه شد .

سیروان خسروی با لباسی که طرحی از چهره خودش بر روی آن چاپ شده بود ، در این جشنواره حضور پیدا کرد ، با توجه به مشکلاتی که از جانب نورپردازی شامل حال این گروه شده بود ، سعی کرد اجرای متفاوتی مملوء از خلاقیت را برای مردم فراهم کند ولی حیف که این خلاقیت ها بیشتر از آن که جذاب باشد ، بی قاعده بود به طوری که نوازنده گیتار الکترونیک ، سازش را بر پشت سرش قرار داد و نواخت .

کنسرت محسن یگانه با مشکلات صوتی بسیاری همراه بود و در بین هر فطعه نیز تلاش برای رفع نقص فنی بی نتیحه ماند تا در نهایت این اجرا با همان مشکلات فنی صدا ، به کار خود ادامه دهد .

ایوان شمس

ایوان شمس در این جشنواره میزبان بخش های نواحی ، بین الملل و حتی کودک و نوجوان بود ، متاسفانه در این بین پری ملکی در  گروه ” خنیا ” نتوانست به روی صحنه ی این سالن برود .

گروه های نواحی امسال در این جشنواره غوغا به پا کردند ، کنسرت گروه ” شبدیز ” و ” آگرین ” دو کنسرتی بودند که با رقص و آواز مردم همراهی شد و شور فراوان و فراموش نشدنی با اجرای قطعه های کردی  برای مردم به وجود آورد .

برج آزادی

گروه هایی که در بخش رقابتی شرکت کرده بودند ، اکثر اجراهای خود را در برج آزادی برگزار کردند .

اتفاق جالبی که در اجرای آنسامبل سازی و آوازی همگام ، فرزین عابدینی افتاد این بود که ، در حین اجرا ناگهان یکی از داورهای جشنواره از جای خود بلند شد به سمت پیانیست رفت و با او حرف زد، این اتفاق باعث تعجب مردم شد .

سالن برچ آزادی با نظم فراوان در ساعت مقرر ، بدون هیچ مشکلی برگزار کننده ی گروه های شرکت کننده در جشنواره بود و حس رقابت را برای آنها بوجود آورد .

رقابتی که امشب در مراسم اختتامیه جشنواره موسیقی فجر برترین هایش مشخص می شود .

 

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − 1 =