افتتاح چهارمین جشنواره دفنوازی «دف نوای رحمت» در سنندج آغاز
چهارمین جشنواره سراسری “دف نوای رحمت” در سنندج با هدف نکوداشت استاد بیژن کامکار آغاز شد.
به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه، چهارمین جشنواره سراسری دف نوازی «دف نوای رحمت» با حضور پیروز ارجمند، مدیر مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با هدف نکوداشت استاد بیژن کامکار در سنندج آغاز به کار کرد.
منطقه کردستان، بخش ابتدایی از آیین افتتاحیه جشنواره شامگاه چهارشنبه به اجرای گروه دف نوازی اخوان سنندج اختصاص یافته بود، که این گروه به اجرای دو قطعه مداحی پرداختند.
در ادامه مدیر مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری کشور در آیین افتتاحیه جشنواره طی سخنانی کوتاه اظهار کرد: قدیمیترین تمدن همنوازی در کردستان و منطقه زاگرس بوده است.
وی با اشاره به اینکه این قدمت به سه هزار و ۵۰۰ سال پیش بازمیگردد، خاطرنشان کرد: این منطقه دارای بزرگان زیادی در حوزه دفنوازی است که از آن جمله میتوان به خلیفه میرزا آقا غوثی اشاره کرد.
همچنین در ادامه مراسم مسئول واحد موسیقی حوزه هنری استان کردستان نیز طی سخنانی اظهار کرد: طی تحقیقاتی که صورت گرفته، مشخص شده است که قدمت موسیقی منطقه اورامانات کردستان به ۱۵ الی ۲۰ هزار سال قبل از میلاد برمیگردد.
وی با بیان اینکه این تحقیق توسط پروفسور محمدرضا درویشی و حمیدرضا اردلان صورت گرفته است، عنوان کرد: به همین دلیل این دو استاد برجسته، موفق به دریافت نشان افتخار شدهاند.
مهدی احمدی با بیان اینکه کردستان مهد موسیقی جهان است، اعلام کرد: ما صاحب موسیقی جهان هستیم.
وی در ادامه نکاتی را در ارتباط با نحوه اجرا برای دفنوازان بیان کرد و گفت: در بخش تکنوازی مهمترین ملاکها رعایت آداب صحنه، تکنیکهای نوازندگی، صدادهی، جملهبندی، آشنایی با مقامات دف، مسایل تمپورال و مهمتر از همه ریتمخوانی است.
مسئول واحد موسیقی حوزه هنری استان کردستان در پایان یادآور شد: گروههای دفنوازی نیز باید آداب صحنه، آهنگ سازی، هماهنگی در اجرا، صدادهی، خلاقیت و توضیحاتی توسط سرپرست گروه را مدنظر داشته باشند.
چهارمین جشنواره دفنوازی «دف نوای رحمت» با داوری اساتید برجسته کشور استاد بیژن کامکار، دکتر جلیل عندلیبی، فربد یداللهی و مهدی احمدی، با حضور دکتر پیروز ارجمند، مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری و با رقابت تکنوازان رده سنی ۱۹-۱۳ سال آغاز به کار کرد.
در این جشنواره ۲۰۰ هنرمند دف نواز از نقاط مختلف کشور به مدت سه روز، در دو بخش تک نوازی رده سنی نوجوان و بزرگسال و همچنین گروه نوازی در حضور بزرگان موسیقی کشور تکنیکهای نوازندگی ساز دف را به نمایش میگذارند.
برگزاری دو شب برنامه جنبی با حضور گروه موسیقی «تال» به سرپرستی و خوانندگی استاد «فرج علی پور» و گروههای موسیقی استان کردستان، برای اولینبار در عمارت خسرو آباد سنندج از جمله برنامههای پیشبینی شده این جشنواره است.
چهارمین جشنواره دف نوازی دف نوای رحمت از ۱۹ تا ۲۱ شهریور ماه با حضور ۱۵ استان کشور در سنندج برگزار می شود.