فراخوان نهمین جشنواره موسیقی نواحی ایرانی برای حضور گروه های موسیقی نواحی و مقامی در بخش ها و گونه های مختلف منتشر شد.
به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه ، فراخوان نهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران بارویکرد توجه به دو محور «موسیقایی» و «پیرا موسیقایی» شامل دو بخش رقابتی و غیر رقابتی، امروز دوشنبه ۲۰ مهرماه از سوی ستاد اجرایی جشنواره به صورت رسمی منتشر شده است.
در این فراخوان آمده است:
ایران به عنوان تمدنی کهنسال و دیرینه، همپای سایر ملل باستانی دارای تمدنی سرشار از سرمایه های فکری و داشته های فرهنگی و آیینی در زمینه موسیقی نواحی بوده و رفتارهای فردی و آیینی آن در طی قرون و اعصار گذشته به گونه ای ساخته و پرداخته شده است که اغلب مراسم فردی، گروهی و قومی و آیینی رایج در بین ساکنان اقلیم و قطب های فرهنگی شناخته شده آن، با موسیقی و حرکات موزون همراه بوده است.
موسیقی نواحی ایران به رغم تنوع و تکثر و تمیزات ذاتی چنان با جلوه های حیات فردی و گروهی اقوام پیوند مستحکم و قدسی داشته که کمتر آداب و رفتارهای آیینی را در بین مردم نواحی می توان یافت که با موسیقی سازی و حرکات موزون عجین نشده باشد و در مسیر تکاملی خود از نمادهای معنی دار سود نجسته باشد. موسیقی رایج در مناطق گوناگون سرزمین پهناور ایران مبتنی بر اندیشه و شناخت بوده و محدود به قوم خاص یا منحصر به دوران خاصی نبوده است. ایرانیان برای جزیی ترین بخش زندگی فردی و گروهی خود به موسیقی به عنوان پدیده ای متمایز می نگریسته اند و همواره در مسیر تکاملی آن تلاش و جدیت زایدالوصفی کرده اند.
نهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با اهداف ذیل از تاریخ ۴ تا ۷ دی ماه ۱۳۹۴ به مناسبت خجسته میلاد پیامبر اعظم (ص) و امام جعفرصادق (ع) و هفته وحدت در کرمان برگزار خواهد شد:
حفظ و انتقال ویژگی های آیینی موسیقی نواحی ایران به آیندگان.
پاسداری از نغمات قدیمی و مواریث معنوی و سجایای برین نهفته در این موسیقی.
فراهم سازی بستر مناسب برای به دست آوردن بازمانده های موجود و احیاء انواع فرم های اجرایی موسیقی نواحی ایران.
نهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در دو محور موسیقایی و پیرا موسیقایی(هنرهای موسیقی محور) برگزار خواهد شد .
محور موسیقایی شامل دو بخش رقابتی و غیر رقابتی خواهد بود:
۱. رقابتی
موضوع این بخش نغمات شادمانی در آیین های پیوند است.
در این بخش گروه ها و نفرات شرکت کننده در جشنواره به اجرای قطعات خاص موسیقی منطقه در قالب یک اثر در ارتباط با موضوع جشنواره می پردازند.
تعداد اعضای گروه حداکثر ۴ نفر باشد.
هر نوازنده یا خواننده می تواند فقط تحت یک گروه یا یک فرد در جشنواره اجرا داشته باشد.
نمونه اجرای تصویری گروه یا فرد متقاضی باید روی لوح فشرده با کیفیت مطلوب به مدت ۵ تا ۲۰ دقیقه بدون ویرایش و ضبط استودیویی، همراه با تکمیل فرم درخواست شرکت در جشنواره و نیز متن اشعار با ترجمه آن به صورت پستی یا حضوری به دبیرخانه جشنواره به نشانی: تهران، خیابان حافظ، خیابان استاد شهریار، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طبقه پنجم ساختمان رودکی، کد پستی ۱۱۳۳۹۱۴۹۳۴ دبیرخانه نهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران ارسال شود.
مدت زمان اجرای گروه ها و نفرات راه یافته به مرحله نهایی بخش رقابتی۲۰ دقیقه خواهد بود.
جوایز:
افراد و گروه ها به صورت برگزیده و بدون رتبه با توجه به ویژگی های خاص اجرایی شان توسط هیات داوران انتخاب و معرفی می شوند.
به نفرات برگزیده جشنواره علاوه بر لوح تقدیر جوایز نفیسی اعطا خواهد شد.
به تمام شرکت کنندگان در جشنواره گواهی شرکت اعطا خواهد شد.
۲. بخش غیر رقابتی:
اجرای موسیقی پیشکسوتان موسیقی نواحی ایران با موضوع شادمانه های مذهبی شامل مولودی خوانی، مناقب خوانی، نعت خوانی، صلوات خوانی، حمد خوانی و ذکر ۱۲ امام(ع) در سالن های شهر کرمان و شهرستان های تابعه، مطابق با جدول زمان بندی مشخص شده توسط دبیرخانه جشنواره، خواهد بود.
شرکت کنندگان این بخش توسط ستاد جشنواره تعیین و دعوت خواهند شد.
مدت اجرای گروه های غیر رقابتی ۲۰ دقیقه است.
نکته : علاقمندان شرکت در بخش پیرا موسیقایی (هنرهای موسیقی محور) شامل عکس، کتاب و سی دی برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانند به پایگاه اطلاع رسانی جشنواره به نشانی www.music.farhang.gov.ir مراجعه کنند. ضمنا اینستاگرم shadmaneha برای مسابقه عکس فعال شده است
نکات و شرایط:
مهلت ارسال آثار تا پایان آبان ۱۳۹۴ است.
تکمیل و ارسال فرم درخواست، تعهدی برای دبیرخانه جشنواره در خصوص دعوت از گروه های متقاضی ایجاد نمی کند.
مدارک ارسالی در دبیرخانه محفوظ است و مسترد نمی شود.
دبیرخانه جشنواره با شماره تلفن ۶۶۷۲۱۱۷۰ آماده پاسخگویی به سوالات احتمالی متقاضیان شرکت در جشنواره است.
هرگونه اطلاع رسانی تکمیلی در خصوص جشنواره، تنها از طریق پایگاه رسمی جشنواره به نشانیwww.music.farhang.gov.ir اعلام خواهد شد و مسئولیت پیگیری اخبار و اطلاعات این پایگاه بر عهده متقاضیان است.
پس از پایان مهلت ارسال آثار، بررسی نمونه آثار ارسالی آغاز و اسامی گروه ها و نفرات پذیرفته شده از طریق پایگاه رسمی جشنواره اعلام خواهد شد.
کمک هزینه مربوط به ایاب و ذهاب برون شهری (بر اساس نرخ رسمی اتوبوس و یا قطار و نیز اقامت و پذیرایی و ایاب و ذهاب درون شهری راه یافتگان به مرحله نهایی جشنواره به عهده ستاد جشنواره است.