ایجاد چشم‌اندازهای شهری پویا با استفاده از نورپردازی مصنوعی

معماری ساختمان اداری تجاری شاه‌کرم با استفاده از سیستم نورپردازی مصنوعی که در هماهنگی با مفهوم حجم‌سنجیِ نماست بر چشم‌اندازهای شهری پویا تأکید دارد.

هفت گاه

به گزارش سرویس معماری هفت گاه ، ساختمان اداری تجاری شاه‌کرم اثر هومن بالازاده بین دو بلوک شهری دیگر در کرج واقع شده است، اما نقش معماری آن به‌عنوان یک ساختمان اداری مدرن، به‌صورت فرهنگی جاسازی شده است تا هویت ایرانی را در قالبی مدرن توضیح دهد.

نکته مهم در رابطه با این پروژه، شکل‌دهی یک فضای فرهنگی ایرانی در فضای طبیعی است. ایده‌ی پنجره‌های پروژه از طرح پنجره‌های سنتی ایرانی (اُرسی) گرفته شده که در آن ماژول‌های رنگیِ کوچک شیشه‌ای، هم شدت نور داخل را کنترل می‌کند و هم تأثیر رنگین از نور و سایه در فضای داخلی به‌وجود می‌آورد.

هفت گاه

در این بنا استفاده از سیستم نورپردازی مصنوعی که در هماهنگی با مفهوم حجم‌سنجیِ نماست بر چشم‌اندازهای شهری پویا تأکید دارد. بنابراین، درصورتی‌که کارکرد اداری فعال نیست، نورپردازی شب بر اساس ماهیت ۳ بعدیِ نما به حفظ پویایی دماغه شهری کمک نموده، حس پویایی را جایگزین حس خنثی معماری می‌کند.

استراتژی طراحی داخلی این پروژه نیز بر اساس جذب نور طبیعی داخل فضاهای داخلی میانی از پنجره‌های اصلیِ شمالی و جنوبی شکل گرفته است. مجموعه‌ای از پارتیشن‌های شفاف و نیمه‌شفاف ساخته شده از آجرهای شیشه‌ای به موازات پنجره‌های شفاف اصلی، نه‌تنها بین نماهای داخلی و خارجی وحدت ایجاد می‌کند، بلکه بخش عمده‌ای از نورپردازی داخلی را از منابع طبیعی فراهم می‌آورد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × سه =