بررسی آیین «چاووشی خوانی در ایران» در فرهنگسرای رازی
پژوهشی بر آیین چاووشی خوانی برنامهای است تحقیقی درباره آیین کهن چاووشی خوانی که از امروز در فرهنگسرای رازی برگزار می شود .
به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه به نقل از روابط عمومی مراکز فرهنگی هنری منطقه ۱۱، آیین چاووشی خوانی یکی از سنت های کهن و جزو لاینفک مناسک عبادی در کشور ما بوده است به طوری که قدمت این آیین به پیش از دوران صفویه باز می گردد و بر اساس شواهد توسط علامه مجلسی پایه گذاری شده است .
در این برنامه که با حضور دکتر هوشنگ جاوید پژوهش گر موسیقی نواحی ایران و با اجرای اکبر کتابداری و با هنر نمایی چاووشی خوانان بنام و پیشکسوت نظیر مظفر قربان نژاد ،حسین سلمانیان، مصطفی رحیمپور و کوثر علی شهبازی برگزار می شود، ضمن تشریح و تبیین خاستگاه چاووشی خوانی و سیر تاریخی آن از سوی صاحب نظران این هنر آیینی و سنتی مراسم آیینی چاووشی خوانی نیز برگزار میشود .
بر اساس این گزارش چاووشی خوانی یکی از مناسک و آیینهای استقبال و بدرقه کاروانی بود که قصد عزیمت به اماکن متبرکه را داشت و یا در حال بازگشت از سفر زیارتی بود که افرادی خوش صدا و آشنا با اشعار مذهبی و مدیحه سرایی با خواندن اشعار در کوی و برزن مردم را به پیوستن به کاروان تشویق می کردند .
علاقه مندان می توانند برای حضور در مراسم از ساعت ۱۵ به آدرس میدان قزوین ،خیابان قزوین،خیابان شهید مرادی ،بوستان رازی سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای رازی مراجعه کنند .