بررسی شاعرانگی ایرانیان در «پنج اقلیم حضور» داریوش شایگان

«پنج اقلیم حضور» عنوان کتابی به قلم داریوش شایگان است که در آن از نگاه یک خارجی ارتباط بین مردم و شاعرانی چون فردوسی، مولوی، خیام، حافظ و سعدی بررسی شده است.

 هفت گاه

به گزارش سرویس ادبیات هفت گاه، این نویسنده به ایسنا، گفت: به تازگی کتابی را با عنوان «پنج اقلیم حضور» درباره پنج شاعر بزرگ ایرانی از دیدگاه یک خارجی نوشته‌ام که مهرماه منتشر می‌شود.

او افزود: فردوسی، مولوی، خیام، حافظ و سعدی شاعرانی هستند که این کتاب از نگاه یک خارجی به آن‌ها پرداخته است. در کتاب بحثی راجع به شاعرانگی ایرانیان مطرح شده و به طور کلی نشان می‌دهد ارتباط ایرانی‌ها با شاعران بزرگ‌شان چقدر عمیق و استثنایی است. به عنوان نمونه در دنیا هیچ قوم و ملتی مثل ایرانی‌ها مقبره شاعران‌شان را زیارت نمی‌کنند. در کل نگاه یک خارجی به ارتباط ایرانیان با شاعران بزرگ‌شان مثبت و استثنایی است.

شایگان درباره انتشار دیگر آثارش در ایران نیز گفت: تقریبا همه کتاب‌هایم در ایران منتشر می‌شوند. اخیرا چاپ تازه کتاب «افسون‌زدگی جدید، هویت چهل‌تکه و تفکر سیار»، همچنین چاپ هفتم «زیر آسمان‌های جهان» و چاپ پنجم «تصوف و هندوئیسم، آئین هندو و عرفان اسلامی» در انتشارات فرزان روز منتشر شده است. تا مهرماه هم چاپ تازه کتاب‌های «ادیان و مکتب‌های فلسفی هند» در دو جلد، «آسیا در برابر غرب»، «بت‌های ذهنی و خاطره‌های ازلی» و «در جست‌وجوی فضاهای گمشده» منتشر می‌شود.

او که رمانی با نام «سرزمین سراب‌ها» نوشته است در این‌باره نیز گفت: این کتاب دو ماهی است برای گرفتن مجوز نشر فرستاده شده اما هنور نتیجه به دستم نرسیده است.

داریوش شایگان متولد سال ۱۳۱۴ ، فیلسوف و اندیشمند معاصر ایرانی است. غالب آثار شایگان به زبان فرانسه و در حوزه فلسفه تطبیقی است.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =