بررسی معماری پارسه در مجله فرانسوی “ژئوهیستوری”

مجله فرانسوی “ژئوهیستوری” در شماره اخیرش به بررسی معماری پارسه و ایران پرداخته است .

به گزارش سرویس معماری هفت گاه ، مجله فرانسوی “ژئوهیستوری” شماره اکتبر و نوامبر ۲۰۱۷ (مهر و آبان ۱۳۹۶) خود را به ایران اختصاص داده است.

بررسی معماری پارسه

شماره اکتبر و نوامبر ۲۰۱۷ مجله “ژئوهیستوری” (GEOHISTOIRE)  تاریخ تمدن ایران از هخامنشیان تا عصر حاضر را مرور می‌کند .

مجله با بخش “پانوراما” آغاز می‌شود ؛ اینکه پارسه چه چیزهایی درمدت سه‌هزار سال به ما داده است؟ فلات ایران موفقیت‌های امپراتوری‌های باشکوهی را به چشم دیده است . علم، هنر، معماری و… شکوه‌ و جلالی که تا دنیای غرب هم پیش رفت .

در بخش ” از پارسه تا ایران ” ، ۲۵۰۰ سال تاریخ کشورمان در قالب نقشه‌هایی معرفی و تغییرات سرزمین ایران از اولین امپراتوری بزرگ جهان تا جمهوری اسلامی در پنج مرحله بررسی می‌شوند .

این مجله در ادامه ، معماری پرسپولیس را بررسی می‌کند و می‌نویسد که این پایتخت تشریفات هخامنشیان در ۵۲۱ پیش‌ از میلاد ساخته شد . داریوش می‌خواست پرسپولیس را نماد ابرقدرتیِ امپراتوری پارسه کند و تقریباً هم موفق شد. البته تا قبل‌ از آنکه اسکندر مقدونی آن را به خاکستر تبدیل کند .

ژئوهیستوری ، پیش‌از جلو رفتن در تاریخ ، نگاهی هم به زندگی زرتشت می‌اندازد .

سلسله صفویان بین سال‌های ۱۵۰۱ تا ۱۷۳۶ میلادی و شکوه‌ و جلال اصفهان از دیگر بخش‌های تاریخی است که از سوی مجله ژئوهیستوری روایت می‌شود. این مجله می‌نویسد: شاه عباس اول در قرن هفدهم میلادی روستای کوچک اصفهان را به‌ جواهری تبدیل کرد .

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 3 =