تلفیق سنت و مدرنیته در مسجد کاملکای استانبول

مسجد کاملکای استانبول با هدف خلق بزرگترین محل عبادتی که تاکنون ساخته شده است طراحی، و با سقفی یکتا پوشانده شده است.

هفت گاه

به گزارش سرویس معماری هفت گاه به نقل از هنرآنلاین ، هدف اصلی طراحی مسجد کاملکای استانبول، که جایزه دوم در مسابقه‌ی معماری را برنده شده، خلق بزرگترین محل عبادت که تاکنون ساخته شده است و پوشاندن سقف آن با سقفی یکتا است. معماران SN این کار را به وسیله‌ استفاده از خواص باربری یکی از سیستم‌های سنتی که معمولا از سیستم‌های طاق گهواره‌ای استفاده می کرد و همچنین استفاده از امکانات معمارانه و مهندسی معاصر با موفقیت به انجام رساندند.

توان تحمل بار سیستم به وسیله‌ خم کردن صفحه‌ طاق تا شده افزایش یافت. فضای اصلی توسط ترکیبی از سه شکل طاق مختلف پوشیده شد. خیال اصلی طراحی، خلق فضایی مستطیل شکل برای شکل دادن به خطوط جلوی دیوار محراب مسجد بوده است. همچنین، خلق پوسته‌هایی صدفی شکل به عنوان سقف، به پروژه پویایی داده است.

ایده‌ استفاده از پوسته‌های صدفی شکل که مسجد را احاطه می‌کنند، بازمی‌گردد به معنای “مشتمل بودن، در کنار هم آوردن”.

هفت گاه

ساختار حیاط بیرونی، حیاط درونی و رواق همانند طراحی مساجد قدیمی در این ساختمان جدید ساخته شد. سرسرای اصلی عبادت “شبستان” از حیاط بیرونی در دسترس بود و توسط حیاطی جانبی پشتیبانی می‌شد. ورودی حیاط بیرونی در لوای یک سایبان فراهم شد. فضاهای دسته ‌دوم که مورد نیاز برنامه پروژه هستند، همچون سرسرای سخنرانی و مانند آن، در جایی که به حیاط جانبی باز می‌شود، زیر پوسته‌ای قرار گرفته‌اند. محل پارکینگ زیر شبستان اصلی در طبقه‌ی زیرزمین قرار داده شده است.

شسبتان اصلی و حیاط بیرونی باید برای داشتن خدمات مناسب در سطحی یکسان طراحی می‌شدند. همچنین با در نظرگرفتن توپوگرافی زمین، پروژه به گونه‌ای طراحی شد که منظر یکی از عناصر کلیدی برای مرتبط ساختن و در برگرفتن شیب تپه با خطوط منحنی‌اش باشد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =