جشنواره نهال با کامران شیردل پایان یافت

یازدهمین جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی نهال، شب گذشته در ایوان شمس به کار خود پایان داد.

هفت گاه

به گزارش سرویس سینمایی هفت گاه، مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره فیلم کوتاه دانشجویی نهال با پخش فیلم کوتاهی با نام «کابوس‌های یک دبیر جشنواره» که در چند روز برگزاری جشنواره نیز  آغاز کننده فیلم ها بودند آغاز شد. سپس علیرضا قاسمی دبیر یازدهمین جشنواره فیلم “نهال” به روی صحنه آمد و از ثبت این جشنواره در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد.

او با اعلام اینکه، جشنواره نهال صاحب دبیرخانه دائمی شده است خطاب به دانشجویان گفت: باورتان می‌شود خودمان بدون وقفه ۱۱ جشنواره برگزار کرده‌ایم، باورتان می‌شود در حال حاضر یکی از جشنواره‌های مهم فیلم کوتاه ایران هستیم؟ قدر یکدیگر را بدانیم چون ما از همدیگر قدرت می‌گیریم. “نهال” با سرعت عجیبی در حال بزرگ شدن است و ما دانشجویان دانشکده سینما تئاتر وظیفه داریم به این رشد مسیر بدهیم.

سپس رییس دانشگاه هنر تهران، دکتر اکرمی به روی صحنه رفت و ضمن خوشامدگویی به میهمانان از دلایل شکل گیری این جشنواره و موفقیت هایی که این جشنواره تاکنون داشته است توضیحاتی داد و بیان کرد: خوشحالم که جشنواره فیلم دانشجویی داریم و با این همه انگیزه در آن شرکت می‌کنید، با شنیدن اخباری که آقای قاسمی داد خوشحال شدم.

دکتر اکرمی افزود: به نظرم یک چنین جشنواره‌ای باید یک وب سایت مستقل داشته باشد و ان شاالله ما بتوانیم کمک کنیم تا این موضوع قوام بگیرد.

سپس بهرام عمرانی که مسئولیت بزرگداشت کامران شیردل را در این جشنواره بر عهده داشته است، از چگونگی برگزاری این بزرگداشت و همچنین دلایل انتخاب بزرگداشت برای این استاد سخن گفت .

رخشان بنی اعتماد، کیانوش عیاری از جمله مهمانانی بودند که به روی سن آمدند و در مورد کامران شیردل سخنانی بیان کردند و لوح تقدیری به رسم یادبود به ایشان تقدیم نمودند. همچنین امیر نادری در پیامی صوتی که فرستاده بود، یادآور شد:هنگامی که او در ایران فیلم ساخت، سینمایی به این شکل در ایران وجود نداشت. کامران شیردل یک قربانی بزرگ هنر مدرن ایران است. کسی که هر روز، هر دقیقه به سینما فکر کرده بود اما شانس ساختن برایش کم بوجود آمد. او در عین حال مطرح کرد: البته کامران شیردل اگر فیلم نساخته اما آدم ساخته است. من به شخصه از “آقای کامران” بسیاری یاد گرفتم. آنچه که پای مرا به هنر مدرن چه سینما، موسیقی، مجسمه سازی و…. باز کرد، او بود. از او بسیار آموختم و خودم را همیشه مدیون او می‌دانم از او ممنونم و مطمئنم به غیر از من، بسیاری دیگر هم از کامران آموختن

در ادامه، ویدیوئی از گزیده فیلم‌های«تهران پایتخت ایران است»، «ندامتگاه»، «اون شب که بارون اومد» و «قلعه» که به کمک کامران شیردل تهیه شده بود، نمایش داده شد و بعد از آن یک گروه موسیقی، سه قطعه نواختند.

معاون فرهنگی وزارت علوم و فناوری نیز در بخشی از سخنانش بیان کرد: تجربیات ارزنده استاد شیردل و کارهای او الگویی برای دانشجویان ماست و جا دارد دانشجویان ما از این الگوها بهره بگیرند.

ضیاء هاشمی درباره فیلم کوتاه گفت: تلاشی که برای متحول شدن فیلم کوتاه انجام می‌شود، ارزشمند است. این الگو در واقع جایگاه رفیع در معنا آفرینی و آفرینش معنای جدید و عرضه ایده‌های نو به ویژه برای دانشجویان و جوانان ما که از تجربه پیشکسوتان برخوردار نیستند و شاید توانمندی‌ها و اختیارات لازم را در توان ندارند اما ایده‌های جدید دارند، ارزشمند است.

او ادامه داد: بدون شک نمی‌توان بدون ایده فیلم ساخت. محدودیت‌هایی که در فیلم کوتاه وجود دارد به عنوان فرصت‌هایی برای نسل جوان و دانشجوی ماست.

 پس ازسخنرانی ضیا هاشمی، علیرضا اسفندیار نژاد به روی سن آمد و شاهین دانشور را به عنوان دبیر دوره دوازدهم جشنواره فیلم کوتاه نهال با حداکثر آرا معرفی نمود .

طباطبایی‌نژاد (مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی)، امیر شهاب رضویان، بهرام توکلی، پیمان‌معادی،مرتضی رزاق کریمی، بهرام بدخشانی ، جعفر صانعی‌مقدم از جمله مهمانان حاضر در این مراسم بودند.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − یک =