دو خبر از بخش موسیقی کلاسیک ایرانی در سی امین جشنواره موسیقی فجر

سی امین جشنواره موسیقی فجر به دبیری حسن ریاحی از ۲۴ اسفند ماه در بخش های مختلفی کار خود را آغاز خواهد کرد . در بخش موسیقی کلاسیک ایرانی ، گروه های بسیاری چون گروه همنوازان “چکاو” ، “باران شیراز” و … حضور دارند که در این ایام به هنرنمایی برای علاقمندان به موسیقی کلاسیک ایرانی خواهند پرداخت . 

هفت گاه

مهدی مرتضایی سرپرست و آهنگساز گروه همنوازان چکاو در جشنواره می‌توانیم بدون دغدغه هنرنمایی کنیم

مهدی مرتضایی سرپرست و آهنگساز گروه همنوازان چکاو ، جشنواره موسیقی فجر را فرصتی می داند که در آن بدون دغدغه می‌تواند موسیقی خود را به گوش مخاطبان برساند.

به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه به نقل از ستاد خبری ستاد خبری سی‌امین جشنواره بین الملی موسیقی فجر، گروه همنوازان چکاو از استان تهران در بخش رقابتی موسیقی کلاسیک ایرانی در سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر روی صحنه می‌رود.

مهدی مرتضایی سرپرست و آهنگساز گروه همنوازان چکاو گفت: چهار سال از عمر فعالیت گروه ما می‌گذرد، هر چند چهار سال عمر طولانی محسوب نمی‌شود اما نوازنده‌های گروه همه حرفه‌ای هستند و لااقل از سن ۱۲ سالگی تا‌کنون یک ساز را به صورت تخصص نواخته و حالا تبدیل به نوازنده‌های موفقی شده‌اند.

وی افزود: همه اعضای گروه سابقه پرباری دارند و در گروه‌های ایرانی و خارجی مختلفی ساز زده‌اند. همچنین شاگرد استادان معتبری هم بوده و برای کارشان سخت تلاش کرده‌اند.

مرتضایی در ادامه اظهار کرد: گروه ما تا کنون اجراهای متعددی داشته و از نظر آهنگسازی کارهایی نو و تازه ارائه کرده است. این گروه تقریبا جوان است و میانگین سنی اعضای آن ۲۵ – ۳۰ سال است.

سرپرست گروه همنوازان چکاو اظهار کرد: اعضای گروه پیش از این بصورت انفرادی و یا با گروه‌های دیگر در جشنواره شرکت کرده بودند و یا اجراهایی در بخش جنبی داشتند اما این نخستین بار است که در قالب گروه همنوازان چکاو به جشنواره موسیقی فجر می آییم.

وی افزود: از اطلاع رسانی جشنواره و تبلیغات راضی هستیم و دوست داریم بتوانیم در جشنواره اجرای خوبی را روی صحنه ببریم. فارغ از اینکه رتبه‌ای بیاوریم به دنبال این هستیم که بتوانیم اجرای خوبی را روی صحنه ببریم. در واقع اعضای گروه ما بیش از هر چیز به دنبال حفظ کیفیت کار هستند و همه تلاش خود را می کنند تا بتوانند اجرای خوبی را داشته باشند.

مرتضایی ادامه داد: گروه‌های جوان موسیقی به زحمت خود را سر پا نگه می دارند. نه اسپانسر دارند و نه حمایت دیگری. هزینه‌های سالن، تبلیغات و دیگر امور جنبی بار سنگینی بر دوش آنها می‌گذارد. از طرف دیگر همه این مراحل را هم پشت سر بگذارند، باید نگران فروش بلیت‌ها و پرشدن سالن باشند. به همین دلایل قبل از اجرا آرامش خود را هم از دست خواهند داد و ممکن است اجرا برایشان سخت شود.

سرپرست گروه همنوازان چکاو اظهار کرد: جشنواره همه این امکانات را در اختیار گروه‌های جوان قرار می‌دهد و به همین دلیل هم همه گروه‌ها برای شرکت در آن با هم رقابت می‌کنند و با توجه به اینکه سالن در اختیارشان است و تبلیغات هم انجام می‌شود، حضور در جشنواره برایشان یک فرصت مغتنم محسوب می‌شود و در آن به راحتی می‌توانند موسیقی خود را به گوش مخاطبان برسانند.

در گروه همنوازان چکاو، محمد موسوی (نوازنده تار)، اشکان مرادی (نوازنده کمانچه آلتو)، احمد رنجبر (نوازنده عود)، مجید ملکی (نوازنده سازهای کوبه ای) و رهام خورشیدوند (نوازنده سنتور) مهدی مرتضایی آهنگساز و سرپرست گروه را همراهی می‌کنند. 

سرپرست گروه موسیقی «باران شیراز» : با تجربیات به دست آمده از دوره قبل در جشنواره موسیقی فجر امسال شرکت کرد‌ه ایم

امیر حسین دادور سرپرست گروه موسیقی «باران شیراز» که سال گذشته نیز در جشنواره حضور داشته، امسال با آهنگسازی متفاوتی در بخش کلاسیک ایرانی شرکت می‌کند.

گروه موسیقی “باران شیراز” فعالیت خود را در زمینه موسیقی سنتی از سال ۱۳۸۶ آغاز کرده و در بخش کلاسیک ایرانی سی‌امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به روی صحنه می‌رود.

امیر حسین دادور درباره اجرای این گروه در جشنواره گفت: با آنکه گروه موسیقی «باران» در شیراز فعالیت می‌کند اما از رخدادهای موسیقایی در دیگر استان‌ها با خبر هستیم و ارتباط خود را با هنرمندان و اساتید موسیقی حفظ می‌کنیم.

وی که سال گذشته نیز در جشنواره موسیقی فجر شرکت کرده است، دراین باره گفت: گروه موسیقی باران شیراز سال گذشته برای اولین بار حضور در جشنواره را تجربه کرد. بر اساس این تجربه در جشنواره امسال درنوع آهنگسازی و خوانندگی تغییراتی ایجاد کرده‌ایم.

دادور اظهار کرد: در جشنواره بیست و نهم  اجرایی در دستگاه اصفهان ارائه کردیم و شاید یک مقدار فضای کار به سمت پاپ کشیده شده بود اما امسال تصمیم داریم موسیقی ایرانی را به فواصلی که مردم بیشتر با آن آشنایی دارند و شنیده‌اند نزدیک‌تر کنیم. به عبارتی امسال بر تکنیک‌های نوازندگی و آوازی بیشتر متمرکز شده‌ایم.

این هنرمند جوان در بخش دیگری از سخنانش درباره حضور شرکت کنندگان تهرانی و شهرستانی در جشنواره گفت: حضور گروه‌های مختلف در کنار هم علاوه بر بالا رفتن اعتماد به نفس و شناخت  نقاط ضعف و قوت گروه، کمک می‌کند به مواردی توجه داشته باشیم که در تجربه قبلی کمتر به آن پرداخته بودیم.

سرپرست گروه موسیقی باران شیراز برگزاری جشنواره موسیقی را فرصتی برای اجرای گروه‌های شهرستانی اعلام کرد و در این باره افزود: برگزاری چنین جشنواره‌هایی برای معرفی گروه‌های شهرستانی بسیار اثر گذار است به این دلیل که شرایط اجرا برای اکثر گروه‌ها خصوصا گروه‌های شهرستانی مهیا نیست و این جشنواره فرصت اجرای مناسب  و با کیفیت را برای گروهای شهرستانی و امکان دیده شدن را فراهم می کند.

وی گفت: گروه‌هایی که در جشنواره موفق بوده‌اند باید بعد از هر جشنواره با تجربه‌ها و اندوخته‌های بسیار به شهر خود بازگردند و لازم است تا جشنواره بعدی ارتباطشان با جشنواره برقرار باشد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =