ساسان سپنتا ، پژوهشگر موسیقی دار فانی را وداع گفت

ساسان سپنتا تاریخ نگار، نویسنده و محقق پیشکسوت موسیقی کشورمان دار فانی را وداع گفت.

 هفت گاه

به گزارش پایگاه سرویس موسیقی هفت گاه ، ساسان سپنتا استاد دانشگاه، پژوهشگر و مؤلف در زمینه زبانشناسی، ادبیات و موسیقی ایرانی شب گذشته(۳ آبان) در سن ۸۰ سالگی بر اثر سکته قلبی در منزلش درگذشت.

مراسم تشیع پیکر این محقق و پژوهشگر موسیقی ایران، فردا(دوشنبه ۵ آبان) در اصفهان برگزار خواهد شد و در قطعه هنرمندان باغ رضوان اصفهان به خاک سپرده خواهد شد.

مراسم یادبود زنده یاد ساسان سپنتا نیز چهارشنبه ۷ آبان در مسجد المهدی مرداویج اصفهان از ساعت ۹ تا ۱۱ برگزار خواهد شد.

ساسان سپنتا در سال ۱۳۱۳ متولد شد و تحصیلات خود را در دورهٔ کارشناسی زبان و ادبیات فارسی و در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکترا در رشته زبانشناسی در دانشگاه تهران به پایان رساند. او در سال ۱۳۴۸ از پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود تحت عنوان «کاربرد دستگاه‌های الکترونیک در بررسی فیزیکی (آکوستیکی) آواهای زبان و اندازه‌گیری فرکانس صدای خوانندگان نیم قرن اخیر در ایران» به راهنمایی هرمز میلانیان دفاع کرد و در سال ۱۳۵۱ با دفاع از پایان‌نامه خود تحت عنوان «بررسی فونتیکی خصوصیات واج‌های زبان فارسی» به راهنمایی ماهیار نوابی از دوره دکتری فارغ‌التحصیل شد.

سپنتا نواختن ویلن را نزد آرمیک گورگین (تحصیل کرده موسیقی در روسیه) آغاز کرد و سپس نزد علینقی وزیری، روح الله خالقی، ابوالحسن صبا و محمود تاج بخش ادامه داد.

سپنتا در سال ۱۳۳۸ آثار صوتی نفیس استادان موسیقی عصر ناصرالدین شاه را که بر استوانه‌های مومی دستگاه فنوگراف (حافظ‌الاصوات) ضبط شده بود و مدتی بیش از شصت سال به علت عدم راه کارهای فنی متروک و بلااستفاده مانده بود کشف و با ساختن و ابداع ادوات دست ساز و تمهیدات فنی بازیابی صوتی کرد و تحلیل و توصیف سبک و ویژگیهای هنری آثار بازیابی شده را در برنامه‌های رادیو تلویزیونی، تلویزیون ملی ایران (سالهای پیرامون ۱۳۵۰) عرضه کرد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × پنج =