شاهنامهخوانان تجلیل شدند
ویژهبرنامه آیینی شاهنامهخوانی «طلوع ماندگار»، شامگاه یکشنبه دهم خردادماه با هدف بازنگری و احیای سنت شاهنامهخوانی و نقالی در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.

به گزارش سرویس ادبیات هفت گاه ، در ابتدای مراسم احسان کاظم مدیر مراکز فرهنگی هنری منطقه ۵ و رییس فرهنگسرای فردوس ضمن ابراز خرسندی از حضور شاهنامه پژوهان بنام در این برنامه اظهار کرد: معرفی بیش از پیش فرهنگ و میراث بزرگ ایرانی در حوزه های مختلف بویژه ادبیات همواره صدرنشین برنامه های این منطقه است.
در ادامه این مراسم آیینی که اجرای آن را مرشد محسن میرزاعلی بر عهده داشت، یاسر موحدفرد دبیرکل بنیاد فردوسی با بیان این که مدیون شاهنامه فردوسی هستیم، گفت: فردوسی یکی از افرادی است که پیوستگی را میان تمدن ایران و تمدن اسلام ایجاد کرد و آن را در یک منظومه داستانی درآمیخت که شاید بسیاری آن را افسانه بدانند در حالی که بخش اعظمی از تاریخ ایران و جهان است.
وی با اشاره به اثربخشی فردوسی در کتاب هایی همچون شاهنامه، حماسی نامه و فتوت نامه ها گفت: بسیاری از هنرمندان بنام دو اثر قرآن نگاری را که سخن خداوند و شاهنامه نگاری را که سخن سخنگوی پارسی است بدون درج نام خود خلق می کردند که این خود گویای احترام ویژه ای بود که برای این دو کتاب قائل بودند.
او در بخشی دیگر از سخنانش گفت: همچنین در هر دورهای اگر پادشاهی میخواست حشمت و بزرگی خود را نشان دهد و در تاریخ ثبت کند، به خوشنویسی و نگارگری قرآن کریم و شاهنامه میپرداخت.
این پژوهشگر هنر دینی ادامه داد: شاهنامه فردوسی علاوه بر آموزه های اخلاقی ایرانیان از آموزه های اسلامی نیز برخوردار است که در لا به لای سخن پهلوانان و فرمانروایان درستکار درج شده است.
موحدفرد تصریح کرد: با پژوهشی مختصر شاهد اثرگذاری اندیشه فردوسی در دیگر آثار تمدنی بویژه ادبیات خواهیم بود؛ همچنین بسیاری از بزرگان اندیشه همواره بر مقام و جایگاه فردوسی اذعان داشتند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه آیین ها و هنرهای ایرانی از سوی مردم و مسوولان مورد کم توجهی قرار گرفته است، افزود: آنچه جامعه، کشور و ملت را ماندگار می کند فرهنگ، هنر و مذهب است، اگر این رسوم و افکاری را که بسیاری از نسل ها داشتند منتقل نکنیم قطعا دچار گسست فرهنگی خواهیم شد.
در پایان این مراسم با حضور فریدون جنیدی شاهنامه پژوه و رییس بنیاد نیشابور، یاسر موحدفرد دبیرکل بنیاد فردوسی، احسان کاظم مدیر مراکز فرهنگی هنری منطقه ۵ و رییس فرهنگسرای فردوس، محمدرضا یوسفی نویسنده کودک و نوجوان و بازآفرین داستان های شاهنامه و پیمان بزرگ نیا دبیر برنامه آیینی طلوع ماندگار از مقام هنری استاد ابوالقاسم دهقان شاهنامه خوان پیشکسوت تجلیل و قدردانی شد. همچنین با اهدای لوح تقدیر از دیگر نقالان و شاهنامه خوانان حاضر در برنامه همچون موسی موسوی، فواد حسینی، قدرت میرزاپور عاشیق مطرح موسیقی آذربایجان، فرنگیس طوسی، موسی صحرا روشن، حامد قویدل، علی آمارلو، حامد علی زاده، وحید علی زاده، دامون شیش بلوکی و کاظم یوسفی تجلیل شد .