طراحی مبلمان آیکیا برای خانه‌های مریخی

شرکت تولیدکننده لوازم خانگی سوئدی آیکیا به فکر طراحی مبلمان کوچک و کم حجمی است که شرایط را برای زندگی در مریخ راحت‌تر کند .

به گزارش سرویس معماری هفت گاه  ، اگر قرار باشد روزی بر روی سیاره مریخ زندگی کنید باید تخت خواب بزرگ ، بالش نرم و تشک راحت را به فراموشی بسپارید . آن هم فقط به یک دلیل ساده : هزینه ارسال تخت خواب و متعلقاتش به مریخ گران تمام می‌شود !

آیکیا به مریخ می‌رود !

شرکت تولیدکننده لوازم خانگی سوئدی آیکیا به فکر حل این مشکل افتاده و در صحرای یوتای آمریکا شرایطی شبیه سیاره مریخ طراحی کرده است . هدف از این اقدام، طراحی و ساخت مبلمان کوچک و کم حجم است که شرایط را برای زندگی در مریخ راحتتر کند .

 

رابرت جانسون ، طراح مشهور آیکیا و تیمش به مدت چند روز در کپسولی که این شرکت در صحرای یوتا مستقر کرده زندگی کردند . آنها پس از طی دوران اقامت به این نتیجه رسیدند که مبلمانی که در زمین استفاده می‌کنیم به هیچ عنوان بر روی کره مریخ قابل استفاده نیست .

 

به گفته طراحان آیکیا ، مبلمان آینده باید کم حجم ، سبک و چند منظوره ساخته شوند .

اول کارایی بعد زیبایی

آیکیا تنها شرکتی نیست که به فکر تولید مبلمان برای استفاده در مریخ افتاده است . «مارتین دیزاین» نیز از جمله شرکت‌هایی است که قصد دارد در طراحی مبلمان «فضایی» سهیم باشد . بر اساس برآورد این شرکت ارسال هر ۴۵۰ گرم بار به مریخ هزینه‌ای معادل ۲ هزار و ۶۰۰ دلار دربر خواهد داشت . به دلیل همین هزینه سرسام آور شرکت‌ها ناچارند امکاناتی را طراحی و تولید کنند که هم سبک و هم چند منظوره باشند .

 

کریستین لیو ، طراح بریتانیایی هم از قافله عقب نمانده و لباسی را طراحی کرده که فرد با پوشیدن آن دوش هم می‌گیرد ، در واقع یک حمام پوشیدنی . این لباس هم در مقایسه با حمام‌های معمولی بسیار سبک‌تر است و هم اینکه استفاده از آن مصرف آب را کاهش می‌دهد .

خانه‌های مریخی

سازمان فضایی آمریکا ، ناسا در فراخوانی از طراحان خواست تا خانه‌هایی را که قرار است در آینده بر روی مریخ ساخته شوند طراحی کنند . جایزه نخست ناسا به طرح خانه یخی مریخ رسید . این طراحی از خانه‌های اسکیموها در قطب الهام گرفته شده است . نقطه قوت آن به نسبت سایر طرح‌ها این بود که علاوه بر محیط خصوصی فضای عمومی نیز برای ساکنان خانه در نظر گرفته شده است .

 

دو طرح برتر دیگر نیز هیچ شباهتی به خانه‌های انسان بر روی کره زمین ندارد. جایزه دوم به طرحی رسید که بیشتر به ریشه درخت می‌ماند و جایزه سوم نیز مجموعه‌ای از کپسول‌های قابل اقامت است .

منبع : یورونیوز

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + سه =