جزییات پروژه‌ی موسیقایی «شیپور صلح» با صدای محمد معتمدی

رهبر کنسرت «شیپور صلح» گفت: در این کنسرت، محمد معتمدی جایگزین علیرضا قربانی نیست و هر هنرمندی جایگاه خود را دارد.

 هفت گاه

به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه به نقل از ایسنا ، بردیا کیارس که رهبری کنسرت را برعهده دارد، اظهار کرد: این پروژه برای من بسیار جذاب و شیرین است. اعضای این کار حدود ۲۰ سال است که همدیگر را می‌شناسند، ما همه یک‌جا درس خوانده و با هم کار کرده‌ایم. این پروژه باعث شد دوباره جمع شویم و با هم روی سن برویم که مسبب آن علی قمصری بود. امیدوارم با حمایت ارگان‌های مختلف، این کار در تهران و شهرستان‌ها به‌خوبی روی صحنه برود.

او با بیان این‌که ادامه داشتن چنین پروژه‌ای به حمایت جدی نیاز دارد، درباره‌ی سازبندی ‌نیز بیان کرد: با توجه به قطعاتی که علی قمصری نوشته، سازبندی کار به‌صورت کامل است. سکشن بادی و سازهای زهی به اضافه‌ی سازهای پرکاشن ایرانی در این اثر به صدا درمی‌آیند و گروه آوازی تهران نیز به‌عنوان گروه کُر در کنار ما است.

کیارس که صبح امروز ۲۲ مهرماه در نشستی خبری در تالار رودکی سخن می‌گفت، در پاسخ به خبرنگاری که درباره‌ی حضور نداشتن علیرضا قربانی – خواننده – در این کنسرت پرسید و این‌که چه چیزی باعث شد، محمد معتمدی به جای قربانی خواننده‌ی این اثر شود‌، گفت: ابتدا قرار بود این کنسرت شهریور برگزار شود‌ و علیرضا قربانی هم در کنار ما بود، اما از آنجا که کنسرت به مهرماه موکول شد، تاریخ‌های علیرضا قربانی با ما یکسان نبود و این جایگزینی برای او مقدور نبود.

رهبر سابق ارکستر ملی ایران افزود: البته محمد معتمدی جایگزین علیرضا قربانی نیست و هر هنرمندی جایگاه خود را دارد. من در گذشته در ارکستر ملی با معتمدی همکاری کردم و به‌جرات می‌گویم که او یکی از توانمندترین خوانندگان نسل ما است.

در این‌باره، محمد معتمدی هم تأکید کرد: ما همه برای فرهنگ ایران تلاش می‌کنیم و هر کدام از ما خوانندگان هم که در پروژه‌ای قرار بگیریم، جای دیگری را تنگ نخواهیم کرد.

در ادامه‌ی این نشست، علی قمصری – آهنگساز «شیپور صلح» – توضیح داد: اتفاق جالبی است که چهره‌هایی از نسل خودمان که اشتراک‌هایی با یکدیگر دارند‌، کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند، امیدوارم نتیجه‌اش همه را راضی کند.

این آهنگساز ادامه داد: حدود چهار سال است که مشغول این پروژه هستم و نوازندگانی هم که قرار است این پروژه را روی صحنه ببرند، در تمام این چهار سال در مرحله‌ی ساخت و ضبط در کنار من بودند و به‌خاطر بزرگ بودن حجم پروژه، این کار زمان زیادی برد.

او همچنین گفت: در این مدت، نوازندگان از من می‌پرسیدند که این کار چه زمانی منتشر می‌شود‌، تا این‌که دوماه پیش با «بردیا کیارس» تماس گرفتم و قرار شد این کار با همراهی ارکستر مجلسی روی صحنه برود.

آهنگساز «چه آتش‌ها» ادامه داد: چهار قطعه‌ی این کنسرت به‌صورت مستقیم مرتبط با موضوع صلح است که بی‌کلام محسوب می‌شوند و هر قطعه سولیست خود را دارد.

او از پاشا هنجنی به‌عنوان سولیست نی‌، پویا سرایی‌ سولیست سنتور‌، شروین مهاجر‌ سولیست کمانچه‌ نام برد و گفت: خودم نیز در یکی از قطعات، سولیست تار هستم‌.

قمصری از اجرای قطعه‌ای نیز خبر داد و افزود: قرار است در این قطعه، همایون نصیری سولیست کوبه‌ای باشد و احتمالا قطعه‌ای غیرمنتظره برای مخاطبان خواهد بود.

این هنرمند درباره‌ی قرار گرفتن سه چهره‌ی موسیقی در کنار هم که هر سه جوان هستند‌ نیز اظهار کرد: قرار گرفتن این تعداد هنرمند در کنار یکدیگر که هر کدام ایدئولوژی خود را دارند و دارای سلیقه‌ی شخصی هستند، اتفاق بزرگی است؛ اما من در این راستا نگرانی نداشتم، زیرا هنرمندانی که در این کار من را همراهی کردند، همه اخلاق حرفه‌ای داشتند.

او درباره‌ی موسیقی تجاری نیز گفت: صدای کرکننده‌ی موسیقی تجاری همه‌جا شنیده می‌شود‌ و حتی هر موسیقی به نام موسیقی ایرانی به مخاطب معرفی می‌شود. این کنسرت می‌خواهد توجه به موسیقی جدی را نشان دهد و بگوید که موسیقی جدی می‌تواند با شکوه باشد و مخاطب را سیراب کند. رعایت استانداردها هم یکی دیگر از اهداف ما است.

این هنرمند در ادامه اظهار کرد: این مجموعه از ابتدا به‌شکل ارکسترال ساخته شده بود و یکی از قطعات به‌صورت سمپل با عنوان «او از جنگ خسته است» در فضای مجازی منتشر شده بود. این‌که ما نام «شیپور صلح» را برگزیدیم، معنایش این نیست که صرفا می‌خواهیم کنسرت ما بار تبلیغاتی داشته باشد.

به گفته‌ی قمصری، این کنسرت آغازی برای ادامه‌ی این مسیر است که در ا جراهای دیگر نیز چنین پیامی ادامه خواهد داشت.

محمد معتمدی نیز در سخنانی اظهار کرد: اکنون مشغول تمرین برای کنسرت «شیپور صلح» هستیم. علاوه بر این‌که این کار یک پروژه‌ی موسیقایی محسوب می‌شود، نگاهی جهانی نیز دارد و قرار است صدای صلح‌خواهی مردم ایران را به گوش جهان برساند. پیامی از دوستی و مهربانی که برای همه‌ی دنیا است.

او درباره‌ی بخش آوازی این پروژه نیز توضیح داد: یکی از قطعاتی که در این کنسرت اجرا خواهند کرد،‌ قطعه‌ای به نام «میهن» با شعری از حسین فرهنگ‌مهر است. فکر می‌کنم این کنسرت نماد موسیقی و هنر مستقل است. من، علی قمصری و بردیا کیارس همیشه بار مادی و معنوی پروژه‌های‌مان را خودمان به دوش می‌کشیدیم و تلاش می‌کردیم خودمان مولف کار باشیم. معمولا پروژه‌های ما حمایت نشده‌اند.

این خوانند‌ه‌ی موسیقی ایرانی اضافه کرد: ما در این سال‌ها فقط دو ارکستر داشتیم که از حمایت دولتی برخوردار بودند؛ اما اکنون آن دو ارکستر را هم نداریم. افرادی مانند بردیا کیارس و علی قمصری جزو سرمایه‌های موسیقی این کشور هستند. اگر سال ۹۳ هم بگذرد و کشور نتواند از وجود این دو هنرمند استفاده کند، این یک خسارت ملی است.

پروژه‌ی موسیقایی «شیپور صلح» با صدای محمد معتمدی که اثری از علی قمصری محسوب می‌شود،‌ ۲۶ مهرماه در تالار وحدت به رهبری بردیا کیارس روی صحنه خواهد رفت.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + دوازده =