عاشیق رسول قربانی ، دار فانی را وداع گفت

عاشیق رسول قربانی هنرمند مشهور موسیقی عاشیقی که ۵ مهرماه دچار سکته مغزی شده بود شامگاه روز گذشته ۶ مهرماه دارفانی را وداع گفت.

هفت گاه

به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه ، استاد رسول قربانی هنرمند مشهور موسیقی عاشیقی که به دلیل سکته مغزی در بیمارستان امام رضا (ع) تبریز بستری شده بود شب گذشته چشم از جهان فرو بست.

عاشیق رسول قربانی متولد سال ۱۳۱۴ و در روستای عباس‌ آباد مئشه پارا در شهرستان کلیبر به دنیا آمده بود و عمر خود را به خدمت برای مردم و موسیقی صرف کرده است.

عاشیق رسول قربانی که با عنوان “دده” (پدر) در بین عاشق‌ها شناخته می‌شود، از معروفترین عاشیقهای ایران است. وی فعالیت در عرصه موسیقی عاشیقی را از سال ۱۳۳۰ با شاگردی نزد عاشیق خیرالله، عاشیق حیدر، عاشیق کریم حضرتی و عزیز شهنازی آغاز کرد. او از سال ۱۳۴۳ در رادیو به اجرای موسیقی پرداخت و گاهی نیز در تلویزیون تبریز آواز می‌خواند.

عاشیق رسول قربانی حضور در جشنواره‌های مختلف موسیقی محلی داخلی را تجربه کرده بود و جوایز ممتازی را دریافت کرده است. او همچنین در فستیوال‌های خارجی در ۱۸ کشور جهان از جملع فرانسه، آلمان، هلند، انگلستان، ژاپن، چین، چک، اسلواکی، اتریش، استرالیا، جمهوری آذربایجان (باکو)، مجارستان، یوگسلاوی، ترکیه و… روی صحنه رفته است.

او که از طبع ادبی خاصی نیز بر خوردار بود چند ماه پیش مجموعه شعرش با عنوان “سینه مده سسله نن سازیم وار منیم” را رونمایی کرد. همچنین در حال حاضر مجموعه اشعار عاشیق رسول توسط خسرو سرتیپی در حال تدوین برای انتشار است.

مراسم تشییع جنازه این هنرمند، چهارشنبه هشتم مهرماه، در تبریز و از محل مجتمع فرهنگی و هنری ۲۹ بهمن این شهر برگزار خواهد شد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + سیزده =