فیلمنامه از «استنلی کوبریک» که سه گانه جنگی می‌شود

فیلمنامه‌ای که «استنلی کوبریک» کارگردان فقید سینمای جهان در سال ۱۹۵۶ نوشته بود ، حالا پس از گذشت ۶۰ سال در قالب یک سه گانه جنگی روانه سینما می‌شود.

استنلی کوبریک

به گزارش سرویس سینمایی هفت گاه ، «استنلی کوبریک» کارگردان تأثیرگذار تاریخ سینمای جهان پس از ساخت فیلم جنگی «هراس و هوس» در سال ۱۹۵۶ اقدام به نوشتن یک فیلمنامه با موضوع جنگ داخلی آمریکا و براساس وقایع تاریخی به نام «سراشیبی» کرد اما در نهایت آن را مقابل دوربین نبرد و به جای آن به سراغ ساخت فیلم ضد جنگ «راه‌های افتخار» رفت.

حالا پس از گذشت نزدیک به ۶۰ سال «مارک فورستر» کارگردان فیلم‌هایی چون «در جستجوی ناکجاآباد» و «جنگ‌ جهانی زد» قصد دارد کارگردانی و تهیه‌کنندگی اولین فیلم را براساس فیلمنامه به جامانده از «کوبریک» بر عهده بگیرد.

«لورن سلیگ»، «بری لواین» و «رنه ولف» نیز دیگر تهیه‌کنندگان این فیلم خواهند بود که به احتمال فراوان قرار است در قالب یک سه گانه روانه سینماهای جهان شود.

به گزارش ایندی وایر، «کوبریک» سال‌های فراوانی را صرف مطالعه، توسعه و نگارش داستان فیلم «سراشیبی» کرده است و نقشه و یادداشت‌های زیادی را نیز برای چگونگی ساخت این فیلم از خود بر جای گذاشته است.

قسمت اول از این سه گانه براساس فیلمنامه «استنلی کوبریک» به لحظه‌ای بسیار مهم در تاریخ پیش از پایان جنگ‌های داخلی آمریکا می‌پردازد و قسمت‌های دوم و سوم این فیلم نیز با توسعه و بسط فیلمنامه اصلی آن به شرایط آمریکا پس از جنگ‌های داخلی می‌پردازد.

«مارک فورستر» کارگردان متولد آلمان درباره ساخت این فیلم اظهار کرد: من مدیون دید سینمایی «کوبریک» و فیلم‌های او هستم. ساخت این پروژه سینمایی افتخار و البته مسئولیت بزرگی است و ما از خانواده کوبریک برای حمایت‌شان قدردانی می‌کنیم. این فیلم اثری قدرتمند و داستانی حماسی است و معتقدیم این مجموعه سه گانه‌ای بسیار جذاب و تجربه‌ای فوق‌العاده است که عشق ما به دیدگاه سینمایی کوبریک را با همگان به اشتراک می‌گذارد.

«استنلی کوبریک» از معدود فیلم‌سازان «کمال‌گرا» در تاریخ سینما محسوب می‌شود و برخی منتقدان وی را در کنار «اورسن ولز»، از نوابغ دنیای سینما می‌دانند که از خلاق‌ترین و تاثیرگذارترین کارگردانان تمام ادوار سینما بود که تعدادی از بهترین و درعین حال جنجالی‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما را ساخت.

«کوبریک» اولین فیلم بلند داستانی‌اش را در سال ۱۹۵۳ با نام «هراس و هوس» ساخت که با وجود تمجید منتقدین، در گیشه چندان موفقیتی نداشت.

وی دو سال بعد فیلم «بوسه قاتل» را ساخت که جایزه بهترین کارگردان سال را از جشنواره لوکارنو برای او به‌همراه آورد تا اینکه در سال ۱۹۵۶ اولین فیلم حرفه‌ای او با حضور بازیگران و عوامل حرفه‌ای در «قتل» رقم خورد.

پس از فیلم پرهزینه و تاریخی «اسپارتاکوس» در سال ۱۹۶۰، «کوبریک»‌ فیلم «لولیتا» را براساس کتاب معروف «ولادیمیر ناباکوف» ساخت که در همان سال نامزد شیرطلای جشنواره ونیز شد.

در سال ۱۹۶۴ بود که «کوبریک» فیلم «دکتر استرنج لاو» را به سینما آورد؛ نوعی کمدی سیاه همراه با طنز تلخ. این فیلم نامزد اسکار بهترین فیلم و بهترین کارگردانی و بهترین فیلم‌نامه بود. «دکتر استرنج لاو» جایزه ربان نقره‌ای بهترین کارگردانی و بهترین فیلم خارجی را از قدیمی‌ترین جوایز فیلم ایتالیا کسب کرد.

چهار سال بعد،‌ «کوبریک» یکی از بهترین فیلم‌هایش را به‌روی پرده سینما فرستاد؛ «ادیسه فضایی؛۲۰۰۱» براساس رمانی از «آرتور.سی کلارک»، نویسنده‌ی نام‌دار آمریکایی. این فیلم که دیدگاه «کوبریک» درباره دنیای صنعتی و عصر ماشینی را به‌تصویر می‌کشید، نامزد اسکار بهترین کارگردانی بود و توانست جایزه بهترین جلوه‌های ویژه را از اسکار بگیرد.

«کوبریک» در سال ۱۹۷۱ فیلم به ‌یادماندنی «پرتقال کوکی» را براساس کتابی از «آنتونی بورخس» ساخت که کند وکاوی در نبرد خیر و شر و اوج بدبینی او به انسان است.

فیلم بعدی «کوبریک» بازهم یک اقتباس ادبی بود. «بری لیندون» براساس کتابی از «ویلیام تاکری»، داستان بی‌ظرفیت بودن انسان هنگام دست‌یافتن به ثروت را نشان می‌دهد. این فیلم نیز اگرچه مانند بسیاری از آثار «کوبریک» نامزد اسکار بهترین کارگردانی، بهترین فیلم و بهترین فیلم‌نامه بود، اما توانست جایزه بافتا بهترین کارگردانی را برای او به‌همراه آورد.

وی برای ساخت فیلم بعدی‌اش پنج سال علاقه‌مندان سینما را به انتظار نشاند تا در سال ۱۹۸۰ فیلم ترسناک «درخشش» را براساس رمانی از «استفن کینگ» بسازد. این فیلم با بازی درخشان «جک نیکلسون»، ترسناک‌ترین فیلم تاریخ سینما محسوب می‌شود.

هفت سال بعد فیلم تحسین‌برانگیز «غلاف تمام فلزی» به کارگردانی «استنلی کوبریک» درباره جنگ ویتنام به‌تصویر کشیده شد. آخرین فیلم این نابغه سینما در سال ۱۹۹۹ و با فاصله ۱۲ سال بعد از فیلم قبلی ساخته شد؛ «چشمان کاملا بسته» با بازی «تام کروز» و «نیکول کیدمن» که از جشنواره ونیز موفق به کسب جایزه شد.

این کارگردان پرآوازه تاریخ سینما در سال ۱۹۹۷ شیر طلای افتخاری ونیز را به‌پاس یک عمر دستاورد سینمایی دریافت کرد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − سه =