محمدرضا صادقی : وظیفه موسیقیدانان معرفی آثار تاثیرگذار و ماندگار به جوانان است
محمدرضا صادقی و نگین سریر در سیامین جشنواره موسیقی فجر آثاری از ساختههای محمد سریر که پیش ازاین با صدای محمد نوری منتشر شده را به روی صحنه میبرند.
به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه ، محمد رضا صادقی و نگین سریر دختر محمد سریر در سیامین جشنواره موسیقی فجر در بخش جنبی و با پیانو و آواز به روی صحنه میروند.
محمد رضا صادقی درباره حضورش در جشنواره گفت: از سال ۷۵ در تمام جشنوارههای فجر حضور و اجرا داشتهام . گاهی به همراه کر و ارکستر سمفونیک تهران گاهی به همراه ارکستر ملی و گاهی در قالب یک رسیتال آوازی به همراه یک یا دو ساز .
این هنرمند درباره قطعاتی که اجرا خواهد کرد افزود: امسال اجرای من چندان تفاوت خاصی با سالهای گذشته ندارد به جز اینکه هر سال که می گذرد نگاه هنرمند به کارش پختهتر میشود و قطعا نواقص اجرایی هم کاهش می یابد. در سیامین جشنواره موسیقی فجر اکثر قطعات از ساختههای محمد سریر است که پیش از این با صدای مرحوم محمد نوری شنیده اید و قرار است این بار با تنظیمی جدید استاد سریر به همراهی پیانوی دخترش نگین سریر و نیز فلوت نیلوفر ابراهیمی که از نوازندگان با تجربه و مدرس هنرستان موسیقی هستند، اجرا شود.
صادقی درباره ویژگیهای این اجرا اظهار کرد: با اجرای این گونه از اشعار و ملودیها قصد زنده نگه داشتن موسیقی فاخر و ماندگار کشورمان است که متاسفانه در روزگار ما محروم واقع شده است. موسیقی کلاسیک آرامی که پیش از این مرحوم نوری سعی در شناساندن بافت و جنس آن داشته، یکی از قانونمندترین و زیباترین شاخههای خوانندگی در تمامی دورانها بوده اما عجیب اینکه در حال فراموشی است.
این خواننده ضمن انتقاد به نهادها و سازمانهای مسئول در زمینه موسیقی، تصریح کرد: از جوانهایی که مایل به عبور از مسیر درست موسیقی اصیل ایرانی هستند، کمتر حمایت شده و گاهی جوانان در میانه راه جذب بازار فریبنده موسیقی پاپ میشوند و مسیرشان تغییر میکند.
وی ادامه داد: حفظ و ادامه این راه درست و علمی، هدف من در این اجراست شاید بتوانم پاسخگوی بخشی از احساسات گم شده دوستداران این گونه موسیقی باشم .
این هنرمند تصریح کرد: جامعه ما جوان است و وظیفه موسیقیدانان نشان دادن راه از چاه و معرفی آثاری تاثیرگذار و ماندگار به جوانانی است که مشتاق حضور در این عرصه و عبور از معبری هستند که آنها را به انتخاب بهتر وا میدارد.
صادقی معتقد است: جشنواره موسیقی هر چه پربارتر و متنوعتر باشد موثرتر خواهد بود. خاصه برای جوانان و نوجوانانی که یا در این رشته تحصیل میکنند و یا حتی علاقمند به این حوزه هستند.
وی ادامه داد: جشنواره فجر فرصتی است برای معرفی توانمندیهای هنرمندانی که مهجور واقع شدهاند و نیز جوانانی که پس از طی طریق در کلاسها و صحنههای متفاوت به دنبال فرصتی هستند تا در عرصهای حرفهای خود را محک بزنند.
این هنرمند در پایان اظهار کرد: امیدوارم داوران این جشنواره با دقت ویژه دست به انتخاب افراد تاثیرگذار در حوزه موسیقی بزنند و در انتخاب برترینها به جوانانی که جویای هنر ناب هستند یاری برسانند.
محمدرضا صادقی خواننده و مدرس آواز کلاسیک از فروردین ماه سال ۷۵ به گروه کر ارکستر سمفونیک تهران پیوست. وی پیش از این دورههای سلفژ و خوانندگی را نزد استاد محمد نوری گذرانده بود. اولین تجربه ی خوانندگی او در جشنواره ی فیلم فجر ۷۴ و در تیتراژ پایانی فیلم سینمایی «لیلی با من است» بوده است.
وی در به عنوان سولیست میهمان، با ارکستر سمفونیک تهران به رهبری منوچهر صهبایی، ارکستر مجلسی ارمنستان به رهبری لوریس چکناواریان، ارکستر کلاسیک ایران به رهبری محمد سریر و ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری فرهاد فخرالدینی نیز همکاری داشته است.
صادقی در سال ۲۰۱۳ نیز به همت محمد سریر در دو اجرای متفاوت به همراه دو ارکستر ملی ایرانیان تورنتو و ارکستر مجلسی مارگاریتاس در کشور کانادا به روی صحنه رفته است.
محمدرضا صادقی و نگین سریر، سهشنبه ۲۸ بهمن ساعت ۲۱:۳۰ در سالن رودکی به صحنه میروند.