مروری بر عکس‌های آرشیو موزهٔ متروپولیتن نیویورک

موزهٔ هنر متروپولیتن در نیویورک آمریکا به تازگی آرشیوی تصویری شامل ۳۹۴ هزار و ۷۱۸ عکس از برخی آثار هنری و اشیای تاریخی آرشیو دائمی خود را برای استفاده عموم روی وبسایتش قرار داده است.

 هفت گاه

به گزارش سرویس عکاسی هفت گاه، در میان این عکس‌های پرشمار برخی برچسب OASC دارند که به معنی امکان دانلود آن عکس با کیفیت بالاست. موزهٔ متروپولیتن این تعداد از عکس‌های کیفیت بالا را به شرط تعهد افراد به استفاده‌های غیرتجاری از آن‌ها در اختیار مخاطبان قرار داده است. 

 در آرشیو بسیار بزرگ این موزهٔ مشهور تعداد زیادی آثار مرتبط با عکاسی هم به چشم می‌خورند که اکثرا دارای پیشینه‌ای تاریخی هستند. از جمله می‌توان به آثار عکاسی مرتبط با ایران اشاره کرد که با توجه به قدمت بیش از ۱۷۰ سالهٔ عکاسی در کشورمان بسیار تاریخی و ارزشمند هستند.

هفت گاه

از جملهٔ این تصاویر می‌توان به عکسی تاریخی از ورودی اصلی حرم امام رضا (ع) در مشهد اشاره کرده که در دههٔ ۱۸۵۰ میلادی و احتمالا توسط لوئیجی پشه عکاسی شده است. این عکس در ابعاد ۱۶.۸×۲۱.۱ سانتی‌متر به صورت پرینت آلبومین نقره‌ای در آرشیو موزه نگهداری می‌شود.

هفت گاه

همچنین عکس تاریخی دیگری از لوئیجی پشه که به سال ۱۸۵۸ میلادی از مسجد امام واقع در میدان نقش‌جهان اصفهان گرفته است و همانند تصویر قبلی از مشهد به دلایل قانون کپی‌رایت امکان نمایش آن در ابعاد بزرگ‌تر وجود ندارد.

 تعداد بیشتری از عکس‌های تاریخی لوئیجی پشه مربوط به دهه‌های ۱۸۴۰ و ۱۸۶۰ میلادی که در ایران عکاسی شده‌اند هم از مجموعهٔ آلبوم Wilkinson موزهٔ متروپولیتن در میان تصاویر وبسایت موزه قرار دارد ولی به دلیل کپی‌رایت تصاویر در ابعاد بسیار کوچک ارائه شده‌اند.

پرترهٔ مشهوری از ناصرالدین‌شاه قاجار که عکاس آن نا‌شناس است و احتمال داده می‌شود در حد فاصل سال‌های ۱۸۵۲ تا ۱۸۵۵ میلادی گرفته شده باشد هم در ابعاد ۳۳.۷×۲۱.۲ سانتی‌متر از دیگر عکس‌های آرشیو این موزه است که البته عکس آن در سایز بزرگ قابل دانلود نیست.

هفت گاه

در این بخش به عکسی از شیرین نشاط، هنرمند ایرانی مقیم نیویورک، هم برمی‌خوریم که مربوط به سال ۱۹۹۴ و مجموعه عکس «زنان الله» وی است و در ابعاد ۳۰.۵ × ۲۲.۹سانتی‌متر بخشی از گنجینهٔ موزه است.

 هفت گاه

  با جستجوی واژهٔ ایران در این آرشیو آنلاین به بیش از هفت هزار اثر هنری و تاریخی می‌رسیم که برخی از آن‌ها را آثار عکاسی تشکیل می‌دهند و بسیاری دیگر مربوط به اشیای تاریخی و هنری دیگری هستند.

هفت گاه

جدا از آثار مرتبط با ایران، از جملهٔ چشمگیر‌ترین بخش‌های این آرشیو از دید عکاسی، مجموعه‌ای از ۹۶ عکس تاریخی جولیا مارگارت کامرون (۱۸۷۹- ۱۸۱۵)، عکاس بریتانیایی متولد هندوستان، است که در فاصلهٔ سال‌های ۱۸۶۴ تا ۱۸۷۹ عکاسی شده‌اند.

هفت گاه

همچنین عکسی تاریخی از هنری پیچ رابینسون (۱۹۰۱-۱۸۳۰)، عکاس نامدار بریتانیایی، که در سال ۱۸۵۷ عکاسی شده است و در ابعاد ۲۳×۱۸ سانتی‌متر در آرشیو موزه موجود است از دیگر موارد جالب توجه این آرشیو است.

هفت گاه

عکس تاریخی دیگری با عنوان «سیسلی همیلتون» از اسکار گوستاو ری‌لندر (۱۸۷۵-۱۸۱۳)، عکاسی سوئدی بریتانیایی‌تبار، که احتمالا در فاصلهٔ سال‌های ۱۸۶۳ تا ۱۸۶۷ گرفته شده هم از دیگر موارد ارزشمند این گنجینه است.

یکی از قدیمی‌ترین عکس‌های این گنجینهٔ تاریخی، پرتره‌ای استودیویی از پسربچه‌ای نیویورکی به نام دیوید میتلند آرمسترانگ است که توسط عکاسان گروه Remillard در سال ۱۸۴۶ میلادی گرفته شده و در ابعاد ۱۶.۲×۱۰.۵ سانتی‌متر در آرشیو موزه موجود است. آرمسترانگ بعدا تبدیل به یکی از مهمترین نقاشان آن دوره در آمریکا شد.

هفت گاه

 گفتنی‌ست موزهٔ هنر متروپولیتن در ضلع شرقی سنترال پارک منهتن در نیویورک آمریکا واقع است و زمستان ۱۸۷۲ میلادی تاسیس شده است. این موزه یکی از غنی‌ترین و بزرگ‌ترین موزه‌های هنری و تاریخی در دنیا به شمار می‌رود و در سال بیش از ۴ میلیون بازدیدکننده دارد. بخش مهمی از نادر‌ترین و جریان‌ساز‌ترین آثار هنری و اشیای تاریخی جهان مربوط به گنجینهٔ دائمی این موزه است.

منبع : akkasee.com

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + هفت =