راه‌اندازی مکتب‌خانه‌های موسیقی مقامی در استان‌ها

معاون امور هنری وزیر ارشاد از تشکیل کارگروه حمایت از هنرمندان موسیقی نواحی و راه‌اندازی مکتب‌خانه‌های موسیقی خبر داد.

 هفت گاه

به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه ، علی مرادخانی به پیگیری معیشت و سلامت هنرمندان پیشکسوت اشاره و اظهار کرد: این مسأله برای معاونت هنری بسیار جدی است. موسسه‌ی هنرمندان پیشکسوت در این ارتباط کارهایی انجام می‌دهد، ولی نیاز داریم با کارشناسی دقیق‌تر عمل کنیم. او با تأکید بر این‌که پیگیر‌ی‌ها در این رابطه چند وجه دارد، گفت: یک مسأله کهولت سن بعضی هنرمندان پیشکسوت موسیقی نواحی است که مشکلات و مسائل بیمه را به‌دنبال دارد و برای برطرف شدن مسائل بیمه‌ و بازنشستگی باید به راهکاری برسیم. به همین دلیل، تصمیم داریم در صندوق حمایت کارگروهی تشکیل دهیم. سیدعباس عظیمی از طرف معاونت، مسوول رسیدگی به امور این هنرمندان شده و برای شروع به سراغ استاد پورعطایی در مشهد رفته است تا مشکلات و مسائل این هنرمند موسیقی نواحی را پیگیری کند.

معاون امور هنری تأکید کرد: ما باید در ارتباط با هنرمندان موسیقی نواحی در همه جای ایران به‌گونه‌ای عمل کنیم که این عزیزان احساس تنهایی نکنند.

مرادخانی همچنین به اهمیت حفظ و ثبت داشته‌های موسیقی مقامی کشور اشاره کرد و گفت: موسیقی مقامی ذخیره و گنجینه‌ی فرهنگی ایران محسوب می‌شود. بنابراین بیشترین تلاش خود را برای استادان این حوزه انجام می‌دهیم، اما نکته این است که در عرصه‌های مختلف موسیقی نواحی شاهد پراکندگی هستیم و تلاش می‌کنیم برای این مسأله فکری کنیم.

مرادخانی درباره‌ی راه‌اندازی مکتب‌خانه‌های موسیقی مقامی در استان‌ها، توضیح داد: تلاش داریم با همراهی هنرمندان، مکتب‌خانه‌ها را برای هنرمندانی که سال‌ها در این حوزه فعال بودند، راه‌اندازی کنیم که در این زمینه چند سال پیش، صحبت‌هایی با آقای درویشی داشتیم. نظر آقای درویشی با توجه به امکانات آن زمان بیشتر بر آموزش بود. آن زمان استادانی مانند حاج قربان سلیمانی در تربت جام بودند، اما مدیریت‌ها تغییر کرد و من به هر دلیل، دیگر در دولت حضور نداشتم؛ اما حالا که مسوولیت فعال‌سازی ظرفیت در تمام زمینه‌ها را برعهده داریم، باید در گستره وسیع‌تری عمل کنیم.

معاون هنری وزیر ارشاد با اعلام این‌که برنامه‌ریزی‌ها برای راه‌اندازی مکتب‌خانه‌ی شیرمحمد اسپندار در سیستان و بلوچستان آغاز شده است، گفت: آقای علی‌اکبر مرادی هم در کرمانشاه محلی به نام «خانه تنبور» راه‌اندازی کرده که امیدوارم هرچه سریع‌تر فعال شود. ما باید فعالیت در استان‌های مختلف را که مجموعه‌ای از فرهنگ فولکلوریک در آن‌ها وجود دارد، آغاز کنیم. البته اجرایی شدن طرح، بستگی به این دارد که دوستان حوصله و زمان فعالیت آموزشی را داشته باشند.

مرادخانی همچنین از احمد ابراهیمی یاد کرد و افزود: آقای دُرپور هم مشکلاتی داشت که تلاش کردیم رسیدگی شود. همچنین باید به خانم بهمنی که در حوزه‌ی موسیقی نواحی هنرمند شناخته‌شده‌ای هستند، توجه داشته باشیم و نیز استاد پورعطایی و دیگر دوستان که تلاش می‌کنیم کم و کاستی نداشته باشند.

سیدعباس عظیمی که از طرف معاون امور هنری مسوول پیگیری و رسیدگی به امور هنرمندان موسیقی مقامی شده است، ۱۰ مهرماه در مشهد به عیادت استاد پورعطایی رفت و با خانواده‌اش دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

منبع : ایسنا

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 5 =