آنچه در جلسه نقد کتاب “فنجان خالی یک زن” گذشت

mohr ekhtesasi

دوشنبه ، ۱۷ شهریور ماه ، کتاب شعر “فنجان خالی یک زن” در کانون ادبیات ایران نقد شد.

هفت گاه

به گزارش سرویس ادبیات هفت گاه ، دوشنبه ، ۱۷ شهریور ماه ، کتاب شعر “فنجان خالی یک زن” که شامل سروده های زهرا قجاوند می باشد ، در کانون ادبیات ایران نقد و بررسی شد. “فنجان خالی یک زن” اولین کتاب شعر زهرا قجاوند است که توسط انتشارات نصیرا در سال گذشته به چاپ رشیده است. زهرا قجاوند دارای مدرک فوق لیسانس فلسفه غرب از دانشگاه علامه طباطبایی است . از کودکی شعر می گفت و اکنون ۳ سال است که به صورت جدی در عرصه ی شعر فعالیت می کند .

در این جلسه نقد که توسط کانون ادبیات ایران برگزار شد ، قرار بود آقایان یوسفعلی میرشکاک ، کاظم واعظ زاده و شهرام میرشکاک به عنوان منتقد حضور داشته باشند بدون حضور یوسفعلی میرشکاک برگزار شد. جلسه نقد با ۴۵ دقیقه تاخیر ، ساعت ۱۷:۴۵ آغاز شد .

شهرام میرشکاک هم به عنوان منتقد و هم مجری برنامه (در نبود مجری ثابت جلسات نقد کانون ادبیات ایران) اداره جلسه را بر عهده گرفت . در ابتدا زهرا قجاوند تعدادی از شعرهای مجموعه شعرش را برای حاضران خواند و سپس کاظم واعظ زاده به نقد “فنجان خالی یک زن” پرداخت. نبود بستر مناسب برای رخ دادن اتفاق ها در شعر ، پراکندگی در اجتماع عناصر شعری ، عدم انسجام ذهنی شاعر ، وجود ندشتن تصویری که بتواند خود را به عنوان تصویر شاعرانه ثبت کند و چند نمونه ی دیگر از جمله مواردی بود که واعظ زاده در نقد کتاب زهرا قجاوند بیان نمود.

هفت گاه

پس از واعظ زاده ، شهرام میرشکاک به نقد و تحلیل کتاب شعر “فنجان خالی یک زن” پرداخت. میرشکاک صحبت های خود را با نقد طراحی جلد “فنجان خالی یک زن” آغاز کرد. میرشکاک به گرافیک بد جلد اشاره کرد و پس از آن به چیدمان شعر پرداخت که در این کتاب به چیدمان شعری توجه نشده است و تنها تمامی اشعار به صورت راست چین قرار داده شده اند و در اینجا چیدمان نرده ای و پلکانی نادیده گرفته شده است. پس از آن میرشکاک بیان کرد که این کتاب شعر نتیجه سلوک شخصی شاعر است و برداشتی ادبی است از تجربه های ادبی معاصر ، در واقع شاعر در متون ادبی دیگران دست و پا می زند.  میرشکاک همچنین اضافه کرد که شاعر در برابر جهان منفعل است و در برابر جهان عقب نشینی می کند . میرشکاک با بیان آنکه در کتاب “فنجان خالی یک شاعر” شاهد نمایش ایده به جای نمایش واقعیت هستیم ، آن را یکی از امتیازات مثبت این مجموعه دانست.

در پایان با اعلام خبر انتشار کتاب شعر دوم زهرا قجاوند با نام “ببخشید آقای کافکا”  از او دعوت شد تا تعدادی از شعرهای تازه سروده شده اش را برای حاضران بخواند . میرشکاک از حاضران درخواست کرد با گوش دادن به این اشعار به مقایشه آنها با کتاب “فنجان خالی یک زن” پپردازند.

سلسه نشست های کانون ادبیات ایران که ۲ جلسه در ماه تشکیل می شود ،  به بررسی آثار شاعران جوان می پردازد.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 4 =