پروین سلطانی: مسئولین برای برگزاری جشنواره های فصلی یا مناسبتی اقدام کنند

مصاحبه اختصاصی با پروین سلطانی ، خواننده و سرپرست گروه موسیقی دادمهر

mohr ekhtesasi

پروین-سلطانی دادمهر

سرویس موسیقی هفت گاه : در رابطه با ضرورت برپایی جشنواره کنسرت بانوان بگویید .

سال ها بود که خلا یک جشنواره اختصاصی برای موسیقی بانوان کاملا احساس می شد و ما امیدواریم این اولین گامی که بسیار باارزش است و قطعا اهمیت زیادی دارد، با حمایت مسئولین و بخش خصوصی و قطعا با حضور هنردوستان، ادامه پیدا کند و این نخستین، مصادف نشود با آخرین جشنواره ای که ما شاهد آن هستیم، قطعا انشالله توالی پیدا کند.

 و از طرف خودم هم به مسئولین محترم و هم به بخش خصوصی می گویم که امیدوارم یک نگاه ویژه ای به بانوان داشته باشند که قطعا نگاه ویژه ضروری است و این نگاه و حمایت می تواند یک نگاه اصیل و بومی در جهت حفظ ارزش ها و اصالت های فرهنگی غنی ما باشد. مسئولین ما علاوه بر توجه به مسائل کمی که دارند که غالبا به آنها توجه می شده و فراهم کردن زمینه و بستر مناسب برای حضور فعال و بیشتر گروه های بانوان، به مسائل کیفی هم اهمیت زیادی داده شود. برای بالا بردن کیفیت برنامه های ارائه شده توسط گروه ها، کارها و برنامه ی گروه ها را از نظر کیفی هم مورد ارزیابی قرار دهند. صرفا کمیت و تعداد گروه های شرکت کننده مطرح نباشد حتما کیفیتشان را هم لحاظ کنند که انشالله سطحش بالاتر رود.

پیشنهادتان برای ارتقا ی کیفیت جشنواره چیست؟

پیشنهادی هم که به مسئولین دارم که قاعدتا همکاری و مساعدت بخش خصوصی را هم مطلبد این است که اگر بتوانند نسبت به برگزاری جشنواره های فصلی یا مناسبتی اقدام کنند، به این معنا که فقط سالیانه نباشد مثلا جشنواره بهاره، جشنواره پاییزه، در فصول مختلف این کار را انجام دهند یا مثلا در مناسبت ها مبارکی که ما در خصوص بانوان در طول سال داریم مثل میلاد حضرت فاطمه یا میلاد حضرت زینب (س) در طول سال داریم قاعدتا یک سری برنامه ریزی داشته باشند که در این مناسبت ها جشنواره ای را صرفا برای خانم ها بگذارند که قاعدتا اگر همچنین رخدادی را داشته باشیم مطمئنم تمام گروه های بانوان با تلاش و انگیزه بیشتری کار خواهند کرد و هم اینکه حضور پررنگ تری خواهند داشت.

به نظر شما زمینه های شکل گیری چنین جشنواره هایی در طول سال ملزم به چه چیزی است؟

توجه بیشتر مسئولین و دلسوزی بیش از پیششان و تشویق بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این کار . چون می دانیم اگر حمایت های بخش خصوصی نباشد قاعدتا خیلی سخت خواهد بود. فکر می کنم باید زمینه سازی شود و از نظر فرهنگی کار شود و البته نیاز هست از لحاظ فرهنگی جوری این بستر فراهم شود که مردم استقبال بیشتری بکنند. یک مقدار بانوان عزیز هنردوست را بیشتر با این جشنواره ها آشنا کنند، اطلاع رسانی به موقع انجام شود که قاعدتا آنها هم با خرید بلیط و حمایتی که از این گروه ها و جشنواره ها خواهند داشت قطعا کاری می کنند که سطح ارزش های هنری و فرهنگی ما بیشتر شود و قطعا دلگرمی همه ی گروه ها بیشتر خواهد شد.

اطلاع رسانی برای این جشنواره خوب و مناسب بوده است؟

من فکر می کنم در آن حدی که باید باشد، خیر.  برنامه ریزان جشنواره تنها یک مصاحبه انجام دادند که خیلی ها از آن بی خبر بودند و در حد یک مصاحبه اختصاصی بود. از آنها انتظار داریم بیشتر از این اطلاع رسانی کنند و قطعا اگر این اتفاق بیافتد نسبت به برنامه های گذشته استقبال خیلی بهتر رخ خواهد داد و هر چه قدر استقبال بیشتر شود، انگیزه هنرمندانی هم که به روی صحنه می روند خیلی بیشتر خواهد بود.

   چند سالن را به این جشنواره اختصاص دادند؟

برای این جشنواره تا آنجایی که من اطلاع دارم تمام برنامه ها در تالار وحدت انجام می شود که واقعا جای تشکر دارد چرا که به نظر من جایگاهی که تالار وحدت دارد قابل قیاس با هیچ سالن دیگری نیست و تنها سالنی است که بزرگان ما، اساتید بزرگوار ما در آن نفس کشیدند. به نظر من روح خاصی در این سالن هست که در سالن های نه تنها تهران بلکه هیچکدام از شهرستان ها نیز وجود ندارد. من شخصا فضای آنجا را ستایش می کنم و یک گله گی هم برای مسئولین هست که متاسفانه چه در جشنواره ها چه کنسرت هایی که گروه ها به صورت اختصاصی برای خود برگزار می کنند فقط سالن فرهنگسرای نیاوران و تالار وحدت ویژه ی خانم هاست. بسیاری از سالن ها ویژه آقایان قرار دادند. اگر بخواهیم مقایسه کنیم تعداد گروه های بانوان آنقدر هم کم نیست که فقط ۲ سالن را دارند و باقی سالن ها برای آقایان است. امیدوارم با تدابیری که می بینند انشالله این مشکل هم به زودی حل شود.

گروه شما چند اجرا در این جشنواره دارد؟

طبق برنامه ی تعیین شده در روز ۳۰ خرداد یک اجرای کامل داریم. توضیحاتی را هم در مورد گروه و برنامه اگر بخواهم خدمتتان بدهم. نامی که برای کنسرت انتخاب کردیم یک مقدار می توان گفت بصری هم هست، جمله ی عشق داد، مهرجوانه زد/ به دل ، عشقِ دادمهر جوانه زد. آن هدفی که ما به دنبالش هستیم و گنجاندن اسم دادمهر در جمله.

برنامه یمان در دو بخش برگزار می شود. بخش اول در مایه اصفهان و در بخش دوم در دستگاه شور و متعلقاتش اجرا خواهیم داشت. برخی از قطعاتی که ما در این برنامه اجرا می کنیم از ساخته های استاد به نام موسیقی ایران جناب کیوان ساکت است که ایشان همیشه با محبتی که نسبت به گروه ما داشتند، اجازه ی اجرای این قطعات را به ما دادند و البته ما در تمام قطعات سعی کردیم که با قابلیت های درون گروهیمان به این قطعات رنگ و بوی تازه و جدیدتری بدهیم یعنی قطعاتی را که اساتید به ما به امانت دادند با اجازه ی خودشان سعی کردیم یک تنظیمات کوچک داشته باشیم که رنگ و بوی دادمهر را بدهند. از مجموع کل برنامه ای که داریم به منظوراحترام به قدما حدود ۱۰دقیقه ی آن را اختصاص دادیم به قطعات نوستالژی که البته با یک شیوه ی خاص و متفاوت ارائه می شود که ترجیح می دهم جزئیاتش را در عمل انشالله مخاطبین حضور داشته باشند و به آنها تقدیم کنیم. ما از آن زمانی که داریم اگر ۱۰ دقیقه  نوستالژی را از آن کم کنیم ۹۰ دقیقه باقیمانده اختصاص پیدا کرده به سایر کارهایی که عرض کردم  از جمله کارهای استاد کیوان ساکت است. پیش درآمدی که برای گروه دادمهر ساخته و تنظیم شده، یکی دیگر از قطعاتی هم گروه ساخته تنظیمش توسط استاد علی میرآقاسی انجام گرفته است. اعضای گروهمان هم که ۷ نفر هستیم خانم میترا ابراهیمی نوازنده تار و سه تار، نغمه اعلامی نوازنده سنتور، آزاده برزگر نوازنده تنبک، نوازنده کمانچه، طلوع عبداللهی نوازنده تار و دیوان،سونیا نظامی نوازنده کمانچه، مهناز اطهری نژاد نوازنده دف و سازهای کوبه ای و بنده ، پروین سلطانی خواننده و سرپرست گروه.

و سخن پایانی.

همان صحبت قبلی را تکرار می کنم  و با تاکید انشالله امیدواریم با تغییر وسیع تر و اطلاع رسانی به موقع حضور پررنگ تر و حمایت بیشتر بانوان و هنردوستان را داشته باشیم.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =