پیکر استاد پورعطایی در تربت جان آرام گرفت

پیکر استاد غلامعلی پورعطایی صبح دوشنبه ۱۴ مهرماه با حضور اهالی هنر و مردم مشهد تشییع شد.

هفت گاه

صبح دوشنبه، پیکر استاد غلامعلی پورعطایی با حضور جمعی از اهالی فرهنگ خراسان رضوی، مسئولان و مردم هنردوست مشهد مقدس؛ از محل مجتمع فرهنگی هنری امام رضا(ع) به سمت حرم مطهر رضوی تشییع شد و پس از تشییع در مشهد، برای خاکسپاری به شهرستان تربت‌جام انتقال یافت.

در این مراسم دکتر حق‌گو عضو هیئت مدیره‌ی انجمن موسیقی خراسان رضوی گفت: این مصیبت را باید به جامعه‌ هنری ایران تسلیت گفت و به این نکته توجه کرد که ما در زمان حیات ایشان، کوتاهی کرده‌ایم. امروز پیکر پورعطایی تشیع نشد، بلکه پاره‌ای از فرهنگ ایران روی دست‌های مردم رفت، زیرا پورعطایی صدای سوخته‌ کویر ایران بود، صدایی که با خار و گون عجین شده است.

سپس مهندس موسوی فرماندار تربت‌جام درباره غلامعلی پورعطایی افزود: پورعطایی شخصیت فرهنگی بزرگی بود که نامش به‌دلیل نواختن‌های عرفانی بر سر زبان‌ها افتاد. بر تمام ما واجب است که قدر چنین اساتیدی را بدانیم، زیرا از طریق آن‌ها است که می‌توانیم فرهنگ کهن گذشته را به نسل‌های بعد انتقال دهیم.

پس از تشییع پیکر غلامعلی پورعطایی در مشهد ، پیکر او به تربت جام منتقل شد تا در خانه ابدی خود آرام گیرد .

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در مراسم تشییع پبکر این استاد موسیقی نواحی ایران ، گفت: روح بلند استاد پورعطایی – خواننده و نوازنده‌ی دوتار – وجهه‌ی بارز شخصیت او به‌شمار می‌رفت.

سیدسعید سرابی که صبح امروز (۱۴ مهرماه) در مراسم تشییع پیکر غلامعلی پورعطایی در مقابل تئاترشهر مشهد سخن می‌گفت، در ادامه اظهار کرد: ضایعه‌ی درگذشت این استاد بزرگ، غمی سنگین بر دل‌های اهالی فرهنگ و هنر این دیار قرار داد.

او ادامه داد: از دست دادن این گوهر موسیقی نواحی ایران، ضایعه‌ای است که تا سال‌های سال، جبران نخواهد شد و جای خالی او در پیکره‌ی موسیقی مقامی خراسان دیده خواهد شد. با این وجود، اگر امروز پورعطایی را نداریم اما آثار ماندگار او، یادواره‌ای بزرگ هستند که باعث می‌شود هرگز نام و یاد و شخصیتش فراموش نشود. ما خوشحالیم که شاگردان ایشان راه او را ادامه خواهند داد و هدف او را پی خواهند گرفت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: امیدوارم دیگر اساتید بزرگ موسیقی مقامی ما در صحت و سلامت باشند، زیرا حضور این بزرگواران وظیفه‌ی مسوولان را سنگین می‌کند.

وی در ادامه، پیام علی مرادخانی – معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی – را خواند.

در بخش دیگری از این مراسم، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی اظهار کرد: این مصیبت بزرگ را به میراث فرهنگی تسلیت می‌گویم، زیرا در جریان این درگذشت، یک مقوله‌ی میراث فرهنگی ما از دست رفت.

لباف خانیکی ادامه داد: میراث فرهنگی دو نوع است؛ میراث مادی و میراث معنوی و موسیقی جزو میراث معنوی ماست. ما امروز در سوگ یکی از خالقان میراث فرهنگی استان نشسته‌ایم.

وی افزود: هنر در خراسان، مقوله‌ی خاصی است و همواره به‌ منظور معنایی خاص و والا به کار گرفته می‌شود، به‌عنوان مثال، رقص اپر صرفا یک رقص به معنی حرکت موزون نیست، بلکه روایت برداشت محصول و جنگ با دشمنان است یا دوبیتی‌های جنوب خراسان بیان غم‌ها و دلواپسی‌هاست.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی اظهار کرد: آثار به‌وجود آمده در تربت‌ جام همیشه ویژگی خاصی داشته و به این دلیل است که این منطقه همواره از نور عرفان روشن بوده است و در حال حاضر نیز آثار هنری می‌تواند بهترین نماد فکری این منطقه باشد.

وی بیان کرد: پس از این ضایعه‌ی بزرگ، تنها دلیل خوشحالی ما، وجود شاگردان عالی‌قدر این استاد است که راه او را به‌خوبی ادامه خواهند داد و نخواهند گذاشت این مسیر بی‌رهرو بماند.

غلامعلی پورعطایی متولد سال ۱۳۲۰ و بازنشسته آموزش و پرورش بود. در اوان جوانی و در سال ۱۳۴۴ به سبب شهرت در نوازندگی و خوانندگی به تهران دعوت می‌گردد تا در تالار رودکی، مجامع هنری و سفارتخانه‌های اروپایی و رادیو و تلویزیون، همراه با گروه هنرهای آیینی، سنتی و حرکات موزون به سرپرستی هنرمند برجسته هنرهای آیینی محمدفاروق کیانی‌پور و دیگر هنرآفرینان میراث کهنسال به اجرای برنامه بپردازد که بسیار مورد اقبال واقع شد.

شهرت وی در این زمان تا بدانجا رسید که ضمن سفر به سراسر ایران، برای اجرای برنامه در کشورهای گوناگون از وی دعوت به عمل می‌آید.

او همچنین در بیش از ۱۸ فیلم و سریال به کارگردانی افرادی چون واروژ کریم مسیحی، بهرام بیضایی ایفا نقش نموده‌است.

شرکت در مراسم شاهنامه‌خوانی با دوتار چون جنگ هفت لشکر، داستان سیاوش، داستان بیژن و منیژه، جنگ کُک کوه زاد (قلعه‌ای در تربت جام به نام قلعه گگ) از دیگر فعالیت‌های وی است.

قطعه “نوایی نوایی” از آثار به یاد ماندنی او هست.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده − چهار =