کیارستمی اکران فیلم هایش را در گروه «هنر و تجربه» ارزشمند می داند

نمایش فیلم‌های عباس کیارستمی با حضور و سخنرانی هنرمندانی چون مهدی هاشمی، محمد رحمانیان و سیف‌الله صمدیان همراه شد.

هفت گاه

به گزارش سرویس سینمای هفت گاه ، دو فیلم کوتاه «مسافر» و «لباسی برای عروسی» به کارگردانی عباس کیارستمی در پردیس سینمایی کورش به نمایش درآمد.

این کارگردان پیش از نمایش فیلم‌اش با اشاره به اینکه این فرصتی است که خودش بعد از ۴۰ سال فیلم را ببیند چون پس از ساخت، آن را تماشا نکرده است، ادامه داد: تا به حال سه بار قرار بود، فیلم نمایش داده شود که میسر نشد امیدوارم امروز به خیر بگذرد.
کیارستمی همچنین اظهار کرد: طبیعتا فیلم مشکلات تکنیکی زیادی دارد و البته هر چه به تکنیک مسلط‌تر می‌شویم حس و حال کار کمتر می‌شود. این کارگردان خاطرنشان کرد: ای کاش این تجربه را در سینما به دست نیاورده بودم تا خام دستی که در «مسافر» بود را هنوز هم داشتم.

وی همچنین از حاضر در سالن خواست که عیب‌های این فیلم را به عنوان حُسن ببینند.

در برنامه نمایش این دو فیلم کیارستمی، مهدی هاشمی هم حضور داشت که در سخنان کوتاهی با بیان اینکه خیلی اتفاقی در این سینما حضور داشته و وقتی شنیده عباس کیارستمی حضور دارد برای دیدن او آمده است، گفت: من ارادت تاریخی به آقای کیارستمی دارم. او با اشاره به فیلم «مسافر» ادامه داد: راه و روش زیبای او هنوز ادامه دارد؛ باریکه راه زیبا و خاص فیلمسازی‌ای که جهانیان متوجه آن شدند.

محمد رحمانیان هم در سخنانی یادآور شد: چند سال پیش مجموعه‌ای از عکاسی‌های آقای کیارستمی را از تابلوهای موزه لوور به همراه مخاطبانش نگاه می‌کردم و به نظرم می‌رسید، این مسیری است که عباس کیارستمی در طول ۵۰ سال فیلمسازی خود طی کرده است. رحمانیان افزود: همیشه به فیلم «مسافر» یک ایراد داشتم که چرا آقای کیارستمی برای اولین و آخرین بار یک رویا را از کودکی که خوابیده نشان می‌دهد! اما سال‌ها گذشت تا متوجه شدم آن رویا و تصویر اتفاقا برای نزدیکی بیشتر مخاطبان بوده است.

عباس کیارستمی معتقد است گروه سینمایی «هنر و تجربه» به فیلمسازان جوانی تعلق دارد که راه‌حل های تازه‌ای برای سینمای ایران در نظر دارند و نمی‌توان به راحتی ازکنار اندیشه‌های ناب و تجربه نشده آنها گذشت.

وی گفت: اکران آثار تجربه‌گرای سینمای ایران در گروه سینمایی «هنر و تجربه» نتیجه یک تفکر پیشرو است که در صورت عزم گروهی نتیجه می‌دهد و فردی عمل نمی کند. این فیلمساز متذکر شد: سود تشکیل چنین گروه سینمایی شامل حال کلیت سینمای ایران به ویژه فیلمسازان جوان در عرصه سینمای تجربه‌گرا می شود. از همین رو من فقط برای اکران فیلم‌های خودم در این گروه سینمایی خوشحال نیستم بلکه برای اکران فیلم «خانه پدری» ساخته کیانوش عیاری و دیگر آثار سینمای ایران نیز ابراز خرسندی می کنم.

کارگردان فیلم سینمایی «خانه دوست کجاست» با اشاره به این مطلب که گروه سینمایی هنر و تجربه راه حل های جدیدی برای عرضه در سینما ارائه می دهد، گفت: به اعتقاد من گروه «هنر و تجربه» راه حل های جدیدی ارائه می دهد و از سوی دیگر این نوع سینما به فیلمسازان جوانی تعلق دارد که راه حل های تازه ای برای سینمای ایران در نظر گرفته اند و طبیعتا از سینمای گیشه یک گام جلوتر هستند. به گفته وی، نمی توان به راحتی از کنار اندیشه های ناب و تجربه نشده این دسته از فیلمسازان گذشت.

کیارستمی در پاسخ به این پرسش که آیا از اکران دو فیلم «لباسی برای عروسی» و «مسافر» در گروه سینمایی هنر و تجربه رضایت دارد؟ گفت: اکران این دو فیلم برای من بیش از واژه رضایت، ارزشمند است به ویژه اینکه فیلم «مسافر» را بعد از چهل سال با مردم دیدم و حس های خوبی از همراهی مردم با این فیلم به من دست داد. کیارستمی درباره امکان اکران فیلم «کپی برابر اصل» نیز گفت: چندین بار قرار بود این فیلم اکران شود اما نشد و این دفعه مدیران «هنر و تجربه» قول هایی مبنی بر اکران این فیلم داده اند ولی امیدوارم فیلم «کپی برابر اصل» گرفتار سرنوشت فیلم «شیرین» نشود.
وی ادامه داد: فیلم «شیرین» به هیچ عنوان اکران خوبی نداشت و اصلا معلوم نشد عایدی این فیلم در اکران به چه کسی رسید و متوجه نشدم آیا تماشاگران راضی بودند یا خیر. این فیلمساز شناخته‌شده ایرانی در پایان بیان کرد: اگر فیلم «شیرین» هم مانند دو فیلم «لباسی برای عروسی» و «مسافر» اکران می شد، راضی تر بودم.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =