اختتامیه ای پر از درد و دل هایی که بالاخره شنیده شد/ حاشیه های اختتامیه جشنواره موسیقی فجر

سی اُمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر با حاشیه های که بیتشر به صحبت های مسئولان مربوط می شد ، به ایستگاه پایانی خود رسید .هفت گاه

هفت گاه

به گزارش خبرنگار سرویس موسیقی هفت گاه ، مراسم اختتامیه سی اُمین جشنواره موسیقی فجر ، جمعه ، یکم اسفند ماه ۱۳۹۳ در تالار وحدت برگزار شد . این مراسم میزبان افرادی چون علی جنتی ، وزیز فرهنگ و ارشاد ، علی مراد خانی معاونت هنری وزارت ارشاد ، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران و هنرمندانی چون اردوان ، هوشنگ و پشنگ کامکار ، امیراشرف آریان‌پور، نادر مشایخی ، صدیق تعریف ، وارطان ساهاکیان ، نادر دلدار گلچین و … بود .

شب اختتامیه سی امین جشنواره موسیقی فجر ، شب حرف های جنجالی بود .

علی جنتی ، وزیر فرهنگ و ارشاد ،با اشاره به اینکه برخی از گروه های سیاسی که با دولت تدبیر و امید مشکل دارند ، تلاش می‌کنند از احساسات مذهبی مردم سوءاستفاده کنند و با طرح مسائل تحریف‌شده ، دروغی و جعلی ، احساسات مردم متدین را تحریک کنند ، گفت : ” همه‌ی آنچه به‌عنوان موسیقی امروزه به آن مجوز داده می‌شود، ابتدا در شورای شعر و ترانه وزارت ارشاد ، اشعارش بررسی می‌شود تا از نظر محتوا، مضمون و قافیه، فاخر باشد. سپس آهنگ و اجرای آن بررسی و بعد مجوز داده می‌شود و کنسرت هایی که در کشور اجرا می شود و مجوز دارند ، همه ی موازین در آن ها رعایت شده است و ما هم وظیفه ی خودمان می دانیم از این کنسرت ها حمایت کنیم تا در همه ی شهرهای ایران اجرا شوند و ما تسلیم گروه های خودسر نمی شویم . این گروه ها عموما عناصر نورسیده ای هستند که اطلاعات ما نسبت به دین و مذهب و هنر موسیقی بیشتر از آن هاست . اخیرا جنجال و هیاهویی در وزارت ارشاد راه انداخته اند که وزارت ارشاد مجوز تکخوانی داده و خلاصه ، اسلام از دست رفت . ما اگر مجوز تکخوانی بدهیم که پایش می ایستیم و اعلام هم می کنیم . “

هفت گاه

در این لحظه تمام سالن یک صدا به تشویق وزیر فرهنگ و ارشاد پرداختند .

اشاره : برخی بر این عقیده اند که این بخش از صحبت های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره به کنسرت پری ملکی در جشنواره موسیقی فجر دارد که به دلیل اقدامات برخی گروه های تندرو ، گروه بدون حضور خانم ملکی به روی صحنه رفت .

سر درد و دل وزیر که باز شد ، درد و دل کردن به برگزیدگان هم رسید . محمدهادی عیان بر که به عنوان برگزیده بخش آهنگسازی موسیقی کلاسیک غیر ایرانی اعلام شد ، پس از دریافت جایزه اش پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به اینکه کلا نمی خواستم به این جا بیایم گفت : من سه سال پیش هم نفر اول آهنگسازی در همین جشنواره شدم و سه سال قبل از آن هم جزء برگزیده های بخش آهنگسازی شدم . متاسفانه در این شش سال قرار بود اسم ما جزء انجمن نخبگان آورده شود . سال اول سال “شکوفایی و نوآوری ایرانی” بود . رهبر معظم انقلاب ، اسم سال بعد را گذاشته بودند “حمایت ازکار و سرمایه ایرانی” و سالی هم که دارد تمام می شود اسمش “اقتصاد و فرهنگ” است . متاسفانه این اتفاقات نیفتاده است . من فکر می کنم که قلب بزرگوار ایشان مقداری از دست ما ناراحت باشد . متاسفانه فقط فجر تا فجر می آییم آن را جشن می گیریم و تمام می شود و مسئله ای به این کوچکی مانند وارد شدن اسم من در انجمن نخبگان تبدیل به یک لابی شده است . عزیزانی در این سالن هستند که من بارها با آن ها تماس گرفتم ولی به هیچ نتیجه ای نرسیده ام ، با این که خودشان در آن مجمع هستند . این گونه می خواهیم از سرمایه ملی دفاع کنیم !؟ این گونه می خواهیم قدر بزرگ ترین سرمایه ای که داریم که نه طلاست ، نه دستاوردهای هسته ای است و نه دستاوردهای فضایی بلکه قلب و مغز جوان های این مملکت است را بدانیم !؟ این بزرگ ترین افتخار ماست .خواهش می کنم بستری ایجاد شود که جوانان این مملکت فکر نکند که یک پرنده هستند که باید پر بکشند و بروند یا اگر اینجا هستند در قفس اند . باید به گونه ای باشد که با عشق برای این مملکت کار کند.

هفت گاه

پس از پایان صحبت های عیان بر ، منوچهر صهبایی رهبر ارکستر سمفونیک تهران و عضو هیئت داوران جشنواره که در تمام مدت اعلام جوایز به دنبال فرصتی برای در اختیار گرفتن میکروفون می گشت ، به ناگهان در کنار عباس سجادی قرار گرفت و با صدای بلند و فریاد اعلام کرد که می خواهد حرف بزند . سجادی هم برای جلوگیری از به هم ریختن مراسم میکروفون را در اختیار او قرار داد .

صهبایی پس از اینکه پشت تریبون قرار گرفت گفت : ” من دو کلمه می خواستم حرف بزنم ولی ایشان می خواستند ، مانع من بشوند . اولا از شما عذر می خواهم که این بلندگوها آنقدر قوی تنطیم شده اند که عده ی زیادی از شما گوش درد و سردرد گرفتید . ما هم هر چقدر تذکر می دهیم گوش شنوا وجود ندارد ولی ما گوش شنوا داریم . آهنگساز جوانی که صحبت کردند ، همانطور که گفتم صدای او را شنیدیم و در اینجا از آهنگسازان جوان مان می خواهم قطعه بنویسند و به ما ارائه دهند و مطمئن باشند که ما آن را در رپرتوار ارکستر سمفونیک آینده مان قرار خواهیم داد . “

پس از آنکه سجادی به جایگاه خودش بازگشت خطاب به صهبایی گفت ” ” البته خود آقای صهبایی رهبر ارکستر هستند و می دانند نباید بدون هماهنگی کسی که رهبری برنامه ای را برعهده دارد ، در جایگاهش قرار بگیرند .  این کار از ایشان بعید بود ولی بهر حال صدای میکروفون ها بلند است و شما صدایشان را شنیدید ! “

از درد دل ها که بگذریم چند نکته را در مورد تالار وحدت هم باید ذکر شود . سالن طبقه همکف و هر سه بالکن از جمعیت پر شده بود و حتی عده ای ایستاده به تماشای مراسم پرداختند . معمولا ردیف ۱۳ تالار وحدت و جایگاه ویژه ، به خبرنگاران و اصحاب رسانه اختصاص دارد . در این مراسم جدای از این که اعلام نکردند که خبرنگاران می توانند در ردیف مخصوص به خود در طبقه همکف مستقر شوند ، به جای آنکه جایگاه ویژه در اختیار خبرنگاران باشد به تصرف عکاسان و فیلمبرداران عزیز درآمده بود و عملا جایی برای نشستن خبرنگاران باقی نمانده بود .

 سی امین جشنواره موسیقی فجر در نهایت با اجرایی از گروه “دنگ شو” البته در حالی که بسیاری سالن را ترک کرده بودند ، به کار خود پایان داد .

هفت گاه

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 18 =