وداع با مصطفی / گزارشی از مراسم خاکسپاری مصطفی عبداللهی
امروز مصادف با دوم خرداد ۱۳۹۴ ، پیکر مصطفی عبداللهـی هنرمند بزرگ تئـاتـر کشورمان پس از تشییع از مقابل تالار وحدت ، در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد .
به گزارش سرویس تئاتر هفت گاه ، مراسم تشییع پیکر مصطفی عبداللهی صبح امروز هنرمندان تئاتر ، شاگردان ، دوستان و خانواده ی این هنرمند از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برای خاکسپاری تشییع شد.
در ابتدای این مراسم میکائیل شهرستانی که برگزاری این مراسم را برعهده داشت با ناراحتی گفت : فکر نمیکردم روزی فرا برسد که بالای جسم بیجان برادرم مصطفی بایستم و گردانده مجلس ترحیم او باشم. عبداللهی رنج کشید اما راضی بود. او تا آخرین لحظات تلاش میکرد . زمانی که در بیمارستان به عیادتش میرفتیم وقتی صحبت از نمایش میشد به یکباره به هوش میآمد و پیشنهادات خود را عنوان میکرد.
شهرستانی در ادامه با اشاره به اینکه تئاتر هم درد است و هم درمان گفت : او در طی این سالها با بیماریاش شرافتمندانه جنگید ، اما فردی در کنار او بود که این رنج را برایش آسانتر میکرد. همسرش، ناهید همواره در کنارش قرار داشت.
در ادامه این مراسم علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی درگذشت این هنرمند را به جامعه تئاتری و خانواده او تسلیت گفت و بیان کرد: «ما از همسر او که در تمام لحظات در کنار این هنرمند حضور داشت، تشکر میکنیم و کار او را ارج مینهیم. امیدواریم بتوانیم به دغدغههای این هنرمندان جامعه عمل بپوشانیم.»
وی در ادامه ی سخنان خود گفت: حدود یک ماه قبل که با مصطفی عبداللهی صحبت کردیم و او مسائل و مشکلاتش را گفت، قرار گذاشتیم بدون توجه به آنها کارش را پی بگیرد و صادقانه همین کار را انجام داد.
مرادخانی همچنین پس از ذکر چند دعا و آمین گفتن حاضران از خدا خواست که روح مصطفی عبدالهی را متعالی کند.
در ادامه این مراسم قطبالدین صادقی طی سخنانی گفت: من سه دهه با مصطفی عبداللهی زندگی کردم. او از باهوشترین دانشجویان من بود. او همه نوع نقش ها را با نهایت توانایی بازی می کرد ولی انچه که مصطفی را همچون اسمش برگزیده ی همه ی ما کرده است اخلاق فوق العاده انسانی و بسیار ارزشمند اوست .
وی در پایان گفت : همه ما در برابر مرگ تسلیم هستیم و کاری از دستمان برنمیآید، جز اینکه مردگانمان را دوست بداریم و به ارزشهایشان بیندیشیم.
پس از صحبت های قطبالدین صادقی، میکائیل شهرستانی در جایگاه حاضر شد و ضمن اشاره به اجرای نمایش در اعماق از وضع کنندگان قانون ۱۵ خواست اجرا در سالن اصلی تئاتر دراین تصمیم تجدیدنظر کنند و ابراز امیدواری کرد که این وضعیت تغییر کند و نمایش «در اعماق» بیشتر بر صحنه بماند.
در ادامه این مراسم ایرج راد ، مدیرعامل خانه تئاتر گفت: عبداللهی یکی از هنرمندانی است که بدون ادا و اطوار برای مردم و فرهنگ آنها کار میکرد . او همواره عاشق تئاتر بود.
راد به مبارزه ی عبداللهی در طی ۱۴سال با بیماری اش اشاره کرد و گفت: مصطفی عبداللهی ۱۴ سال به مرگ قهقهه زد و با شرافت کار کرد. اوست که به ما میآموزد که چگونه زندگی کنیم و برای مردم این مملکت خدمتگزار باشیم.
در پایان این مراسم میکائیل شهرستانی با گلهمندی از برخی افرادی که تنها در مراسمهای یادبود جمع میشوند، گفت: « بیشتر همدیگر را دوست بداریم، چرا که این فاصلهها سبب رنجش بیشتر میشود. »
وی در انتها از رسول نجفیان دعوت کرد تا با اجرای یکی از شعر های مولوی پایان بخش مراسم باشد .
پس از آن پیکر مرحوم مصطفی عبدالهی بعد از خواندن نماز توسط حجتالاسلام دعایی به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) تشییع شد.
از دیگر مسئولین و هنرمندان در این مراسم می توان به مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی، پریسا مقتدی رئیس مجموعه تئاترشهـر ، گلچهره سجادیه ، هادی مرزبان ، سعید اسدی ، آتش تقیپور، بیوک میرزایی ، خسرو احمدی، شکر خدا گودرزی، هدایت هاشمی، کاظم هژیر آزاد، رضا صابری، شهرام کرمی، کاوه آهنین جان ، اصغر همت، رضا بنفشهخواه، حسین پارسایی و قادر آشنا و امیرعباس توفیقی و مهدی زمین پرداز و فرناز جهانسوز و تعدادی کثیری از هنرمندان تئاتر، سینما و تلویزیون و دوستدارانش اشاره کرد .