در نشست خبری « سینما حقیقت » یازدهم چه گذشت ؟
نشست خبری یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» که ۱۹ آذر در تهران گشایش می یابد ، صبح دیروز – یکشنبه ۱۲ آذر ماه – با حضور سید محمد مهدی طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و دبیر جشنواره ، شهنام صفاجو مدیر روابط عمومی و خبرنگاران رسانههای جمعی برگزار شد .
به گزارش سرویس سینمایی هفت گاه به نقل از روابط عمومی جشنواره بینالمللی سینماحقیقت ، در ابتدای این نشست ، شهنام صفاجو پیرامون برگزاری این رویداد معتبر سینمای مستند ایران توضیح داد : امسال برای دومین سال پیاپی در «پردیس سینمایی چارسو» در خدمت علاقمندان سینمای مستند هستیم . در این دوره از جشنواره جمعاً ۲۲۷ فیلم در دو بخش ملی و بینالمللی روی پرده خواهند رفت که ۱۲۴ فیلم ایرانی و ۱۰۳ فیلم خارجی از ۴۶ کشور جهان، برای نمایش در بخشهای مختلف جشنواره انتخاب شدهاند .
در ادامه این نشست ، سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد ضمن تبریک ایام ولادت پیامبر اکرم (ص) گفت : جشنواره سینماحقیقت در شرایطی دومین دهه حیات خود را آغاز میکند که به همت مستندسازان خلاق کشور توانسته یک دهه بالنده و شکوهمند را در حوزه سینمای مستند پشت سر بگذارد . به تعبیر اهالی سینمای مستند این جشنواره توانسته به نقطه عطفی در این حوزه تبدیل شود و سینماگران پیشکسوت ما با پیشینهای بسیار درخشان در حوزه مستند، به ارتقای آن کمک شایانی کردند.
وی با اشاره به تاریخچه سینمای مستند تصریح کرد : سینمای مستند شروع خوبی در ایران داشت و در مسیر خود فراز و فرودهای بسیاری را پشت سر گذاشت، اما با افتتاح جشنواره سینماحقیقت تاریخ تازهای در سینمای مستند ایران کلید خورد که سطح کیفی آن قابل تامل است.
مدیرعامل مرکز گسترش با تاکید بر این که امسال هم تلاش شده بهترین آثار ملی و بینالمللی برای مخاطبان در جشنواره سینماحقیقت عرضه شود ، اظهار کرد : همواره تلاش کردیم سینمای مستند را برای عموم مردم تعریف کنیم و جشنواره را با این رویکرد ادامه دادیم.
وی ادامه داد : با برنامه جامعی که امسال از سوی سازمان سینمایی اعلام و بر افزایش تولیدات مشترک و ورود به بازارهای بینالمللی فیلم تاکید شد، افق و چشمانداز ویژهای برای سینمای مستند در نظر گرفته شده است . ما هم در جشنواره سینماحقیقت تلاش کردیم به این دو موضوع توجه ویژهای داشته باشیم؛ به همین دلیل بخش بینالملل مورد توجه ویژه ما بود. از چند ماه قبل دوستان در حوزه بینالملل فعالیت خود را آغاز کردند و ۴۱۰۰ فیلم روز مورد بازبینی قرار گرفت که در نهایت ۲۵ فیلم به بخش مسابقه راه یافتند و ۷۸ فیلم خارجی منتخب هم در بخشهای دیگر بینالمللی جای گرفتند .
طباطبایینژاد با بیان این که بیش از ۷۰۰ فیلم مستند ایرانی هم به دبیرخانه جشنواره سینماحقیقت رسید ، افزود : پس از اعلام آرای هیات انتخاب ۸۰ فیلم به بخش مسابقه ملی راه یافتند که از این تعداد ۴۲ فیلم مستند بلند و ۳۸ مستند کوتاه به رقابت با یکدیگر میپردازند .
وی تاکید کرد : همه ساله فیلمها در سه بخش کوتاه ، نیمهبلند و بلند به رقابت میپرداختند ، اما امسال تغییری داشتیم و فیلمها در بخش مسابقه ملی در دو بخش کوتاه و بلند مورد داوری قرار خواهند گرفت . این تغییر به این دلیل بود که فیلمهای کوتاه آمار قابل توجهی نداشتند و همینطور رویکرد بسیاری از جشنوارههای جهان هم به این شکل است که فیلمها در دو بخش بلند و کوتاه رقابت میکنند.
به گفته دبیر یازدهمین جشنواره سینماحقیقت، امسال ۶۰ میهمان خارجی که عمدتاً از چهرههای تاثیرگذار حوزه مستند هستند، به عنوان داور، مستندساز، مدیر جشنواره و شبکههای معتبر جهانی، خریدار و پخشکننده فیلم مستند و… در جشنواره حضور خواهند داشت .
وی افزود : امسال هم بازار فیلم مستند جشنواره در بخشهای مختلف برگزار میشود. فعالان عرصه پخش فیلم مستند، شبکههای معتبر تلویزیونی و نمایندگان جشنوارههای بینالمللی در این بازار حضور خواهند داشت و نشستهایی هم برگزار خواهد شد .
طباطبایینژاد با اشاره به این که در جشنواره یازدهم سینماحقیقت بخشی با عنوان چشمانداز سینمای مستند دانمارک وجود خواهد داشت ، بیان کرد : بهترینهای جشنوارههای روز جهان مانند جشنواره سینمادورئل فرانسه ، جشنواره جکسونهول آمریکا و همچنین معتبرترین فیلمهای مستند به نمایش درآمده در دنیا، در جشنواره امسال نمایش داده میشوند .
در پایان این نشست ، شهنام صفاجو مدیر روابط عمومی جشنواره سینماحقیقت پیرامون نقد و بررسی فیلمهای جشنواره توضیح داد : فیلمهای راهیافته به بخش مسابقه ملی و بخشی از آثار بینالمللی پیش از برگزاری جشنواره به دوستان منتقد سینما ارائه شده و نقدهای مکتوبی تهیه خواهد شد که همزمان با روز نمایش فیلمها، روی وبسایت جشنواره منتشر میشود .
وی یادآور شد : امسال جلسات نقد و بررسی یا نشستهای پرسش و پاسخ آثار منتخب جشنواره از سالن شماره ۲ چارسو به محوطه بیرونی طبقه ششم این مجموعه منتقل شده تا امکان گفت و گوی فیلمسازان با اهالی رسانه و مخاطبین فیلم مستند بیشتر فراهم شود .