جزئیات فروش آثار هنری در حراج کریستیزز ۲۰۱۷

سهم هنرمندان ایرانی از بیست و سومین حراج خاورمیانه کریستیز ۱۴ اثر از ۱۲ هنرمند ایرانی بود که ۱۰ اثر از ۹ هنرمند به فروش رسید . آثار هنرمندان ایرانی توانستند یک پنجم از فروش کل حراج را به خود اختصاص دهند و فروش کلی ۱,۰۱۱,۲۵۰ پوند داشته باشند .

 به گزارش سرویس هنرهای تجسمی هفت گاه ، بیست و سومین حراج خاورمیانه کریستیز که برای اولین بار در شو روم اختصاصی کریستیز در لندن برگزار شد با فروش کلی ۵,۲۳۵,۱۲۵ پوند به کار خود پایان داد و سهم هنر ایران از این رویداد بیش از یک میلیون پوند بود .

حراج کریستیز 2017

بیست و سومین حراج کریستیز خاورمیانه در حالی عصر چهارشنبه ۲۵ اکتبر (سوم آبان) در حراج‌خانه کریستیز لندن برگزار شد که پیش از این بیست و دو بار در دفتر دبی برگزار شده بود . در این دور از حراج ۵۷ اثر از ۴۴ هنرمند معاصر ایران ، عراق ، فلسطین ، لبنان ، مصر ، سوریه و امارات چکش خورد که از این میان ۴۶ اثر به فروش رسید و ۱۱ اثر نیز خریداری نداشت .

سهم هنرمندان ایرانی در این رویداد ۱۴ اثر از ۱۲ هنرمند ایرانی بود که ۱۰ اثر از ۹ هنرمند به فروش رسید . این در حالی است که آثار هنرمندان ایرانی توانستند یک پنجم از فروش کل حراج را به خود اختصاص دهند و فروش کلی ۱,۰۱۱,۲۵۰ داشته باشند . یک اثر ایرانی ۲۰۰ هزار پوند و سه اثر نیز بالای ۱۰۰ هزار پوند فروش رفتند که در میان ۱۰ رکوردار حراج  بیست و سوم خاورمیانه کریستیز قرار گرفتند .

رکورداران حراج بیست و سوم

اما رکورد نخست این دوره از حراج کریستیز به دو هنرمند فقید عراقی اختصاص داشت . این دو هنرمند مشترکا این عنوان را به دست آوردند . جواد سلیم با اثر «فروشنده هندوانه» و محمود صبری با اثر «اندوه» هر دو با فروش ۶۶۸ هزار و ۷۵۰ پوند رکورددار حراج بیست و سوم شدند ، اما این دو هنرمند نیز نتوانستند رکورد دست نیافتنی پرویز تناولی در بیست و سه دوره کریستیز خاورمیانه را بشکنند .

رکورد دوم حراج این دوره کریستیز به اثر شفیق عبود هنرمند فقید لبنانی رسید که تابلو «اتاق عمودی» او ۳۶۸ هزار و ۷۵۰ پوند چکش خورد. محمود سعید هنرمند فقید مصری نیز با فروش ۳۲۰ هزار و ۷۵۰ پوند در جایگاه سوم و رامسیس یونان دیگر هنرمند فقید مصری نیز با فروش ۲۴۸ هزار و ۷۵۰ پوند در جایگاه چهارم قرار گرفت .

اما رکورد پنجمین اثر به «عشاق ایستاده» پرویز تناولی با فروش ۲۰۰ هزار پوند اختصاص داشت که در میان رکوردان این دوره حراج تنها هنرمند در قید حیات بود .

فرهاد مشیری با اثر «کاسه شناور» به همراه دو هنرمند مصری و سوری در جایگاه ششم ، علی بنی‌صدر با اثر «بسوزانش» به همراه یک هنرمند سوری در جایگاه هفتم ، منیر فرمانفرمایان با اثر «تپش قلب» در جایگاه هشتم و منوچهر یکتایی با اثر بدون عنوان خود در جایگاه دهم رکورداران این دوره از حراج کریستیز خاورمیانه قرار گرفتند .

فهرست فروش آثار ایرانی

در حراج ۲۵ اکتبر (سوم آبان) کریستیز خاورمیانه دو اثر پرویز تناولی از مجموعه «هیچ»های این هنرمند به قیمت ۲۰۰ هزار پوند و ۳۵ هزار پوند به فروش رسید . اثر فرهاد مشیری نیز ۱۷۵ هزار پوند چکش خورد و اثر علی بنی‌صدر نیز ۱۵۰ هزار پوند فروش رفت .

اثر منیر فرمانفرمایان نیز ۱۱۲۵۰۰ پوند و اثر منوچهر یکتایی نیز ۹۳۷۵۰ پوند چکش خوردند . اثری از سهراب سپهری نیز به قیمت ۸۷۵۰۰ پوند به فروش رسید و آثار نصرالله افجه‌ای و رضا درخشانی نیز هر دو ۶۲۵۰۰ پوند چکش خوردند . اثر کوروش شیشه‌گران نیز ۳۲۵۰۰ پوند فروش رفت .

در بیست و سومین حراج کریستیز خاورمیانه ۵۷ اثر برای حراج عرضه شد که ۱۱ اثر به فروش نرسید که سهم ایران نیز از این میان ۴ اثر از بهمن محصص ، حسین زنده‌رودی ، فرامرز پیلارام  و فرهاد مشیری بود .

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 9 =