مسعود شاهی در اختتامیه جشنواره فیلم کودک و نوجوان : کودکان و نوجوانان سرمایههای ملی هستند
بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در حالی به کار خود پایان داد که حواشی اجرایی این جشنواره، حتی در مراسم اختتامیه هم ادامه داشت.
به گزارش سرویس سینمایی هفت گاه ، در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم کودک که شامگاه (۱۴ مهرماه) در سالن کوثر اصفهان برگزار میشد، حجتالله ایوبی ابتدا از زیبای بناهای تاریخی اصفهان سخن گفت و در ادامه هم از اجرای زیبای گروه ارکستر کودکان که رهبری جوان داشت، تمجید کرد.
وی از برگزاری بیحاشیهی این رویداد سینمایی تشکر کرد و گفت: مهمترین ویژگی جشنواره کودک امسال این بود که علاوه بر جشن، واقعا جشنواره بود.
رییس سازمان سینمایی البته دقایقی بعد ضمن تشکر از مدیرعامل بنیاد فارابی، وی را فردی بیحاشیه معرفی کرد که به نوعی میتوانست توضیحی بر سخنان قبلش درباره بیحاشیه بودن جشنواره بیست و هشتم کودک باشد.
ایوبی همچنین توضیحی درباره حضور نیافتن وزیر ارشاد در مراسم اختتامیه گفت «امشب آمدهام تا سلام و درود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به شما ابلاغ کنم زیرا ایشان علیرغم میلشان، نتوانستند در مراسم حضور داشته باشند».
اتفاق ویژهی جشنواره، کشف استعدادهای کودک بود
مهدی مسعودشاهی دبیر جشنواره فیلم کودک هم با تشکر از همه همراهان برگزاری این جشنواره گفت: این دوره از جشنواره، رونق دیگری داشت و امیدوارم این رونق ادامه داشته باشد.
وی که قصد داشت بسیار کوتاه سخن بگوید، افزود: کودکان و نوجوانان سرمایههای ملی هستند. اتفاق بزرگ و ویژهی این جشنواره، کشف استعدادهای خوب بود که حتی من با توجه به سن و سالم در کنار آنها انرژی گرفتم.
جعفریجلوه: سینمای کودک، قطعه نجیب سینما در جهان است
در بخش دیگری از مراسم اختتامیه، محمدرضا جعفریجلوه – مدیرعامل بنیاد فارابی – گفت: دنیای بچهها دنیای پاکی و بیرنگی و معصومیت است، در اینجا کار و تلاش ارزشمندترین کارهاست. شادی بخشیدن، نقش آفریدن و پرورش نسل فرداساز، آینده اینجا رقم میخورد؛ پرفروغ و کمفروغ. آینده مطلوب برای این سرزمین در درستی و سلامت کار همه ما با کودکان و نوجوان است. فعالیت در خانه و مدرسه، در رادیو و تلویزیون در فضاهای مجازی در بازی رایانهای و در حیطههای هنرورزی سینما تئاتر و موسیقی در آینده این عزیزان پر اهمیت است.
وی ادامه داد: سینمای کودک قطعه نجیب سینما در همه جهان است؛ اگر هوشمندانه و مسئولانه در مورد آن تدبیر شود. سینمای کودک و نوجوان نیازمند یک مدیریت متمرکز است که هر زمان اگر غیر از این شود موفق نبوده و به حاشیه رانده میشود.
مدیرعامل بنیاد فارابی سپس خاطرنشان کرد: امروز قصد بر آن است که سازمان سینمایی کشور و بنیاد سینمایی فارابی در تلاشی همه جانبه در راستای احیای سینمای کودک و نوجوان ایران پرقدرت حرکت کند که این مهم یک مدیریت پیوسته را میطلبد.
اهدای نقاشی کودک فلسطینی به مردم ایران
در ادامه و پس از سخنان امیر اسفندیاری به عنوان مدیر بخش بینالملل جشنواره، «محمد» که از غزه مهمان ویژه این رویداد سینمایی شده بود، با حضور روی سن یکی از نقاشیهایش را به ملت ایران و دبیر جشنواره تقدیم کرد.
به گفته اسفندیاری، این کودک فلسطینی چندی قبل یک گالری نقاشی در تونس برگزار کرده بود.
سخنرانی رییس شورای فرهنگ عمومی کشور
در ادامه این مراسم، حجتالاسلام شاهمرادی – رییس شورای فرهنگ عمومی – برای سخنرانی روی سن رفت. اگرچه سخنرانی رییس شورای فرهنگ عمومی در مراسم اختتامیه جشنواره کودک که با حضور بیش از ۲۰۰ یا ۳۰۰ خردسال برگزار میشد، غیرمعمول به نظر میرسید اما این سخنرانی تنها سه دقیقه طول کشید که بیشترش به تشکر گذشت.
او البته تاکید کرد که «مسئله فیلم کودک یکی از با اهمیتترین مسایل فرهنگی کشور است» و ابراز امیدواری کرد که شورای فرهنگ عمومی نسبت به حقوق و مسائل فرهنگی کودک و آنچه که مربوط به مسایل کودکان است به خوبی ایفای وظیفه کند.
حواشی پررنگتر از متن:
– بیست و هشتمین جشنواره فیلم کودک در حالی به کار خود پایان داد که بسیاری از اصحاب رسانه و مهمانان، اصفهان را با نارضایتیهایی از منظر اسکان و امکانات اختصاص یافته به مقصد تهران ترک کردند.
اسکان مهمانان در هتلهای مختلف که بهدلیل برگزاری یک همایش دیگر توسط شهرداری اصفهان انجام شد، باعث شد که بسیاری از مهمانان نتوانند مانند ادوار گذشته در کنار یکدیگر قرار بگیرند و با یکدیگر تبادل نظر کنند.
– در مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره، تلاش شده بود که نظم قابل توجهی برقرار شود. به همین منظور هم روی کارتهای ورودی شماره صندلیها درج شده بود و مهمانان باید از دو گیت ورودی میگذشتند. اگرچه آشنا نبودن حراست گیتها با مهمانان حتی سرشناس، باعث وجود آمدن حواشیای شد اما در هر صورت مراسم افتتاحیه با نظم خوبی برگزار شد. این درحالی است که در مراسم اختتامیه هم این سختگیریها تا اواسط آن انجام میشد اما پس از مدتی، آنقدر در سالن همهمه شد و مهمانان در راهروها به حرکت درآمده بودند که صدای مجری برنامه درآمد.
– اجرای ارکستر موسیقی کودکان با رهبر جوانش مورد توجه حاضران و مخصوصا کودکان حاضر در سالن قرار گرفت. همچنین دکور مراسم اختتامیه، دکور مناسبی بود.
– یکی دیگر از حواشی بسیار مهم روزهای برگزاری جشنواره مربوط به مراسم مهمانی شهردار اصفهان در هتل عباسی بود. در این مراسم، مهمانان اصلی جشنواره که کودکان بودند، دعوت نشده بودند و شنیده میشد که گروهی از مهمانان نیز به مراسم دعوت نشدهاند. همچنین شنیده میشد که یکی دو نفر از مسئولان ردهبالای برگزاری جشنواره به دلیل همراه نداشتن کارت، نتوانستهاند به مهمانی راه پیدا کنند.
نهایتا، به دلیل آنکه کودکان و نوجوانان مخاطبان اصلی جشنواره بودند، مهدی مسعودشاهی همزمان با برگزاری مراسم مهمانی شهردار اصفهان، مراسم شامی را در هتل کوثر برای مهمانان کودک و نوجوان جشنواره ترتیب داد که در نوع خود جالب توجه بود.
– البته در کنار تمام انتقاداتی که میتوان به شیوه برگزاری جشنواره کودک داشت، باید این را گفت که فضاسازی شهری خوبی برای جشنواره ترتیب داده شده بود.
– از نکات دیگر این جشنواره، میتوان به تفاوت آرای جالب توجه و البته همیشگی داوران کودک و نوجوان و داوران بزرگسال اشاره کرد. در این دوره از جشنواره کودک نیز، آرای این دو هیات داوران با یکدیگر تفاوت داشت که شاید بتوان از این موضوع نتایجی مانند اینکه بزرگسالان نتوانستهاند الزامات سینمای کودک را به درستی درک کنند، گرفت.
این موضوع وقتی بیشتر قابل توجه شد که داوران بزرگسال جشنواره، چندین جایزه خود را به فیلم «قول» محمدعلی طالبی دادند اما داوران کودک و نوجوان، پروانه زرین بهترین فیلم از نگاه خود را به فیلم فانتزی «وروجکها» اهدا کردند و مهدی احمدی (تهیهکننده) در هنگام دریافت جایزه گفت که افتخار میکند که این جایزه را از دست کسانی گرفته که برای آنها فیلم ساخته است!
– حاشیه دیگر جشنواره که احتمالا میتوان به آن لقب تاسفآورترین حاشیه را نیز داد، مربوط به رفتار نامناسب یکی از اعضای گروه تشریفات (یا انتظامات) اصفهانی مراسم با مهمان لبنانی اختتامیه بود.
ماجرا از آنجا آغاز شد که نظر خبرنگار ایسنا به فریادهای روحالله برادری جلب شد که کم کم نزدیک بود کارش با عضو نامبرده در گروه تشریفات (یا انتظامات) به درگیری فیزیکی بکشد. او فریاد میزد «حداقل آبروی ما را جلو مهمان لبنانیمان نبرید» و تاکید میکرد که موضوع را استاندار و شهردار اصفهان پیگیری میکند.
پس از فریادهای برادری و پا درمیانی چند نفر، مهمان لبنانی مراسم اختتامیه که برای بازگشت به هتل سوار اتوبوس شده بود، با ناراحتی زیاد و البته صدایی بلند خطاب به عضو نامبرده در گروه تشریفات (یا انتظامات) میگفت که «ما گوسفند نیستیم آقا».
این درگیری پس از دقایقی با پادرمیانی چند نفر و عذرخواهیهای عضو نامبرده و تاکید چند نفر بر حرکت اتوبوس، پایان یافت. البته یکی از عکاسان از این آبروریزی، فیلمی را با تلفن همراهش ضبط کرد.
– با این وجود، نمیتوان از رفتار محبتآمیز بعضی از مسئولان اصفهانی جشنواره یاد نکرد. افرادی در روابط عمومی استانداری اصفهان، رابطان اصفهانی تشریفات فارابی در هتلها، از جمله این افراد بودند که تلاش زیادی برای جلب رضایت مهمانان کردند.
– از حاضران در این مراسم میتوان به علیرضا رضاداد، سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد، بهمن حبشی، عزتاله علیزاده، اکبر نبوی، سیدضیاءالدین دری، محمدرضا شریفینیا، محمدعلی طالبی، علی معلم، هادی مقدمدوست، حمید نعمتالله، مریلا زارعی، غلامرضا رمضانی، هنگامه قاضیانی، کوروش تهامی، مسعود کرامتی، پریوش نظریه، مجید مظفری، بهزاد فراهانی، گوهر خیراندیش، حسین محجوب، لاله اسکندری، رهبر قنبری، رویا تیموریان، مسعود رایگان، فریال بهزاد، شبنم مقدمی، کیومرث پوراحمد، ژاله صادقیان، فریدون حسنپور، فهیمه رحیمنیا، غلامرضا آزادی، آزاده نامداری، سعید راد، سیامک کاشفآذر، حبیباله کاسهساز و… اشاره کرد.