در بخش موسیقی کلاسیک غیر ایرانی جشنواره فجر چه می گذرد ؟

 سی امین جشنواره موسیقی فجر به دبیری حسن ریاحی از ۲۴ اسفند ماه در بخش های مختلفی کار خود را آغاز خواهد کرد . در بخش موسیقی کلاسیک غیر ایرانی ، گروه های بسیاری شرکت دارند که در این ایام به هنرنمایی برای علاقمندان به موسیقی خواهند پرداخت .

هفت گاه

گاگیک بابایان عضو هیات انتخاب بخش رقابتی گروه نوازی موسیقی کلاسیک غیر ایرانیگروه‌های جوان نیاز به تمرین و برنامه‌ریزی دارند

عضو هیات انتخاب بخش رقابتی گروه نوازی موسیقی کلاسیک غیر ایرانی معتقد است گروه‌های جوان بیش از هر چیز نیاز به تمرین مداوم دارند و همه ضعف‌ها را نمی‌توان ناشی از مشکلات آموزشی به حساب آورد.

به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه به نقل از ستاد خبری سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، گاگیک بابایان عضو هیات انتخاب گروه نوازی موسیقی کلاسیک غیر ایرانی درباره گروه‌های شرکت کننده در این دوره از جشنواره گفت: گروه‌هایی که مورد بررسی قرار دادیم اغلب سطح کارشان خوب بود اما می‌توان گفت برخی گروه‌های هم در سطح مطلوب نبودند.

 وی افزود: برخی گروه‌ها به شرایط در نظر گرفته شده برای گروه‌هایی که در جشنواره شرکت می‌کنند دقت نکرده و قوانین جشنواره را رعایت نکرده بودند. مثلا اعلام شده بود تعداد اعضای گروه ها باید سه نفر و یا بالاتر از سه نفر باشد اما برخی گروه‌ها دو نفره در جشنواره شرکت کرده بودند.

عضو هیات انتخاب بخش رقابتی گروه نوازی موسیقی کلاسیک غیر ایرانی اظهار کرد: چنین اتفاقاتی کار ما را دشوارتر کرده بود، چرا که شرکت کنندگان باید به قوانین کاملا آشنا بوده و از شرکت در جشنواره هم هدف مشخصی داشته باشند.

این مدرس موسیقی در ادامه سطح آثار شرکت کننده را متوسط دانست و گفت: باید برنامه‌ریزی‌هایی برای حمایت از گروه‌ها داشته باشیم تا طی سال‌های آینده  در جشنواره شاهد اتفاقات بهتری باشیم.

بابایان درباره ضعف آموزش موسیقی در کشورمان بیان کرد: آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌ها هم نقاط ضعف و قوت خودشان را دارند. من موافق نیستم که همه ضعف‌ها را به گردن آموزش بیندازیم. نوازنده‌های جوان باید تلاششان را بیشتر کرده و برای بدست آوردن فرصت‌های خوبی چون اجرا در جشنواره‌ها تمرین مداوم و برنامه‌ریزی داشته باشند.

عضو هیات انتخاب بخش رقابتی گروه نوازی موسیقی کلاسیک غیرایرانی نیاز اصلی گروه‌های جوان را تمرین مداوم دانست و بیان کرد: جشنواره‌های موسیقی فرصت خوبی برای معرفی شدن گروه‌های جوان است. آنها باید برای شرکت در این رویدادها برنامه‌ریزی داشته و جشنواره‌ها را جدی‌تر بگیرند.

بابایان افزود: در ایام جشنواره‌ موقعیت اجرا برای گروه‌ها فراهم شده و آنها باید در صدد استفاده از چنین موقعیتی باشند. بنابراین به جای تکیه بر محدودیت‌ها و مشکلات بهتر است به فکر ارتقای سطح کار هنری خود باشند و  برنامه‌ریزی مشخص‌تری برای آینده کاری خود داشته باشند.

وی در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد که گروه‌های شرکت کننده در دوره‌های بعدی جشنواره با دقت نظر فراخوان را مطالعه کرده و مطابق اصول و قوانین جشنواره در آن شرکت کنند. همچنین از امسال برای حضورشان در جشنواره سال آینده برنامه‌ریزی کرده و اتفاقات بهتری را برای خود و آینده موسیقی کشور رقم بزنند.

در بخش گروه نوازی موسیقی کلاسیک غیرایرانی نیز گاگیک بابایان، جاوید مجلسی، سیاوش ظهیرالدینی، ‌اکبر محمدی و منوچهر صهبایی آثار گروه‌های شرکت کننده در سی و سومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر را مورد داوری اولیه قرار دادند.

مظفر نبیلی سرپرست ارکستر مجلسی “رسا” : موفقیت در جشنواره  موسیقی فجر به گروه‌ها انگیزه می‌دهد

 ارکستر مجلسی رسا به سرپرستی مظفر نبیلی امسال برای سومین بار در بخش رقابتی موسیقی کلاسیک غیر ایرانی جشنواره فجر شرکت می کند.

ارکستر مجلسی هفده نفره رسا سال گذشته به عنوان تنها گروه برگزیده موفق به کسب رتبه دوم بخش کلاسیک غیرایرانی در جشنواره موسیقی فجر شد.

مظفر نبیلی سرپرست این ارکستردرباره تشکیل این گروه گفت:  ارکستر مجلسی رسا کار خود را از سال ۸۸ با یک کوارتت زهی آغاز کرد که رفته رفته به تعداد هنرمندان آن اضافه شد تا درنهایت ارکستر مجلسی شکل گرفت.

او درباره فعالیت‌های این ارکستر گفت:  ارکستر مجلسی رسا اجراهای زیادی را در تهران و کرج برگزار کرده است که آخرین اجرای آن برمی‌گردد به هفته‌های گذشته که با اجرایی در تالار رودکی به روی صحنه رفتیم.

نبیلی که سومین بار است با این ارکستر در جشنواره موسیقی فجر شرکت می کند درباره تجربه شرکت در این بخش گفت: شرکت در جشنواره تاثیر زیادی بر فعالیت یک گروه می‌گذارد و موفقیت سال گذشته در جشنواره روحیه اعضای گروه را بالاتر برد و باعث شد با انگیزه بیشتری تلاش و تمرین کنند.

 سرپرست ارکستر مجلسی رسا ادامه داد: شرکت در چنین جشنواره‌هایی علاوه بر ایجاد جدیت بیشتر باعث می‌شود گروه با رهبران، نوازندگان و آهنگسازان حرفه‌ای‌تر آشنا شود و با آنها همکاری کند. از سوی دیگر موسیقی کلاسیک بیشتر در دید عموم قرار می‌گیرد و باعث می‌شود طیف وسیع‌تری از مخاطب با این نوع موسیقی آشنا شوند.

وی در ادامه افزود: مسئولین جشنواره می‌توانند بعد از پایان یافتن زمان برگزاری هم هنرمندان کشور راهمراهی کنند. معرفی گروه‌ها به اساتید و رهبران حرفه‌ای موسیقی کشور از جمله مواردیست که برای گروه‌ها و ارکسترهای شرکت کننده در جشنواره اهمیت فراوانی دارد.

این هنرمند همچنین پیشنهاد داد:  برگزاری مستر کلاس‌ها حتی در زمان کوتاه کمک بزرگی به گروه‌های موسیقی کشور به خصوص گروه‌های شرکت کننده از شهرستان‌ها می‌کند. با توجه به محدودیت امکانات در شهرهای کشور، برگزاری چنین برنامه‌هایی برای گروه‌های برگزیده  باعث می‌شود هم بر انگیزه و اشتیاق هنرمندان افزوده شود و هم قدم‌های بزرگی برای آینده موسیقی کشور برداشته شود.

مظفر نبیلی با بیان این مطلب که موسیقی کلاسیک هنوز به نوعی در جامعه و بین مخاطبین ناشناخته و مهجور مانده گفت: بخش عظیمی از جامعه امروز ما آشنایی کافی و یا گاهی ابتدایی با موسیقی کلاسیک ندارند و همین امر باعث می شود که استقبال شایسته و درخوری از اجراهای این سبک موسیقی در سطح کشور صورت نگیرد.

وی اظهار داشت: مردم باید با آگاهی بیشتری با موسیقی برخورد کنند و این مهم زمانی محقق می‌شود که موسیقی در زندگی روزانه آنها نفوذ کند، آموزش در مدارس، تلویزیون و سایر رسانه‌ها می‌تواند گام‌های مهم و تاثیرگذاری در این زمینه بردارند.

سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به دبیری دکتر حسن ریاحی ۲۴ بهمن تا یکم اسفندماه در تهران برگزار می‌شود.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 13 =