گروه “تبری” موسیقی اصیل مازندران را به جشنواره موسیقی فجر می آورد

گروه موسیقی “تبری” که ساخت موسیقی سریال «پایتخت ۳» را نیز برعهده داشته است، در پاسخ به توهین‌های صورت گرفته به پیامبر اسلام، قطعه‌ای در مدح حضرت رسول (ص) ارائه می‌کند.

هفت گاه

به گزارش سرویس موسیقی هقت گاه ، گروه موسیقی “تبری”  به سرپرستی و آهنگسازی جلال محمدی در سی‌امین جشنواره موسیقی فجر نماینده موسیقی محلی مازندران است.

گروه موسیقی «تبری» یکی از گروه‌های حاضر در بخش موسیقی نواحیِ جشنواره است که پنج شنبه ۳۰ بهمن ساعت ۲۱ در سالن برج آزادی به روی صحنه می‌رود.

جلال محمدی سرپرست و آهنگساز این گروه درباره حضور در جشنواره امسال گفت: آخرین باری که به جشنواره موسیقی فجر آمدیم در سال ۱۳۷۴ بود. از آن سال به بعد در جشنواره موسیقی فجر حاضر نبودیم و تا جایی که در خاطرم هست به جز معدود مواردی که اساتید موسیقی مازندرانی تکنوازی داشته‌اند، گروه دیگری از موسیقی مازندران در این سال‌ها به فجر نیامد.

این گروه در جشنواره موسیقی نواحی نیز شرکت می‌کرده و امسال با وقفه‌ای طولانی در جشنواره موسیقی فجر حضور دارد.

محمدی درباره حضور دوباره این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: خوشبختانه امسال، مسئولان جشنواره موسیقی فجر از ما دعوت کردند تا در جشنواره حاضر باشیم. از حدود یک ماه پیش صحبت‌های نهایی در این باره انجام شد تا پس از سال‌ها موسیقی مازندران هم نماینده‌ای در جشنواره موسیق فجر داشته باشد.

محمدی ادامه داد: از سه ماه پیش مسئله حضور موسیقی نواحی در جشنواره موسیقی فجر مطرح شد و خوشبختانه به نتیجه رسید و این بخش بار دیگر در جشنواره موسیقی فجر ایجاد شد.

سرپرست گروه موسیقی «تبری» با اشاره به ویژگی‌های این گروه گفت: گروه ما موسیقی سریال پایتخت ۳ را ساخت و اجرا کرد که مورد توجه مردم قرار گرفت. «تبری» در اجراهایش هم موسیقی مجلی اصیل را اجرا می کند و هم از نظر ظاهر و لباس اصالت‌ها را حفظ کرده است.

محمدی افزود: در سال‌های گذشته در جشنواره‌های متعددی حاضر بوده‌ایم اما جشنواره موسیقی فجر چیز دیگری است و حضور در آن افتخارآمیز است. امیدوارم در این جشنواره اجرای خوبی داشته باشیم.

وی درباره برنامه گروه تبری در سی‌امین جشنواره موسیقی فجر اظهار کرد: اجرای ما در جشنواره   شامل چند بخش است. بخش نخست ما به موسیقی کار اختصاص دارد. مردم مازندران مانند دیگر مردم نقاط مختلف ایران، هنگام کار ترانه‌ها و سرود‌هایی می‌خوانند. در این بخش با آهنگسازی خودم و با شعر بهروز رستگار قطعه‌هایی از موسیقی کار را اجرا می کنیم.

محمدی ادامه داد:‌ بخش دیگری از قطعه‌ها را در قالب موسیقی آیینی تنظیم کرده‌ایم. همچنین در واکنش به توهینی که به صاحت مقدس رسول خدا کرده‌اند، قطعه‌ای در مدح پیامبر اکرم(ص) را اجرا می کنیم. در بخش دیگری از کنسرت نیز قطعه هایی شاد ارائه خواهیم کرد.

وی در پایان گفت: برگزاری کنسرت ما در جشنواره موسیقی فجر مقدمه‌ای است برای کنسرت‌هایی متعدد در تهران. قصد داریم در طول سال آینده چند کنسرت را در مقاطع مختلف در تهران برگزار کنیم.

در سال ۱۳۷۰ زنده یاد استاد سید مهدی محمدی به اتفاق فرزندان خویش گروه طالبا را که سال ۱۳۸۹ بنام تبری تغییر پیدا کرده است، با هدف احیاء و گسترش موسیقی فولکلور مازندرانی و انتقال آن به نسل‌های آینده را با پشتوانه بیش از ۳۰۰ سال موسیقی خانوادگی تاسیس کرد.

اعضای گروه موسویقی «تبری»عبارتند از: سید جلال محمدی، سرپرست و آهنگساز، سیدحمزه محمدی، سیده جمیله محمدی (سازهای کوبه‌ای)، سید جابر محمدی (سازهای کوبه‌ای)، سید عباد محمدی، سیده نرگس محمدی، سید محمد رضا محمدی، استاد محمد رضا اسحاق و علی اصغر اسحاقی.

 در بخش نواحی جشنواره موسیقی فجر هشت گروه از نواحی مختلف کشور حضور دارند.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 4 =