سرپرست ارکستر سمفونیک “آی سو” : باید دست نوازنده‌هایی را که روی صحنه می‌روند بوسید

ارکستر سمفونیک “آی سو” در جشنواره موسیقی فجر قطعات مولداوی ساخته بریتیش استفانیا را که   رمانتیک، دشوار و البته گوشنواز است را برای مخاطبان جشنواره اجرا می‌کند.

هفت گاه

به گزارش سرویس موسیقی هفت گاه ، ارکستر سمفونیک موسیقی “آی سو” در بخش جنبی این دوره از جشنواره روی صحنه خواهد رفت.

سرپرست ارکستر سمفونیک “آی سو” جشنواره موسیقی فجر را  تریبون خوبی برای دیده شدن دانست  و گفت: با حضور در جشنواره فارغ از پروسه‌های اداری تنها به اجرایمان فکر می‌کنیم.

مازیار یونسی درباره قطعاتی که در این اجرا روی صحنه می‌برند، گفت: سال گذشته قطعاتی از موسیقی مدرن و متعلق به قرن‌های بیستم و بیست و یکم را روی صحنه بردیم، اما امسال دو قطعه رمانتیک را اجرا خواهیم کرد که طبعا قدیمی‌تر هستند.

وی اظهار کرد: قصد داریم قطعات مولداوی ساخته بریتیش استفانیا را که خیلی، رمانتیک خیلی سخت و خیلی هم گوشنواز است را در جشنواره برای مخاطبان اجرا کنیم. ما برای اجرای قطعه خیلی تمرین کرده‌ایم.

یونسی افزود: همچنین بخش اول از اپرای معروف آرایشگر شهر سویل که به اورتور معروف است را روی صحنه می‌بریم. این اثر از ساخته های جواکینو روسینی بوده و شهرت و محبوبیتی جهانی دارد.

سرپرست ارکستر سمفونیک “آی سو” ادامه داد: رویکرد در جشنواره‌ها اینگونه است که یک قطعه از آهنگسازان معاصر ایران را هم روی صحنه ببریم. در این بخش دبل کنسرتوی فلوت و پیانو اثر استاد امین هنرمند آهنگساز و مدرس دانشگاه تهران و هنر را اجرا خواهیم کرد.

 وی درباره فعالیت‌های ارکستر “آی سو” توضیح داد: ارکستر آی سو از هفت سال پیش  فعالیت خود را آغاز کرده و مهم‌ترین حامی‌اش انجمن فرهنگی اتریش در ایران است. این ارکستر رهبر اتریشی دارد که سالی دو یا سه بار برای تمرین به ایران می‌آید و اجراها را رهبری می‌کند  و در سایر موارد من رهبری ارکستر را برعهده می‌گیرم.

یونسی اظهار کرد: ما نه فقط از نظر کیفیت موسیقایی بلکه به لحاظ به روز شدن سعی می‌کنیم به ارکسترهای روز جهان نزدیک شویم و دیدگاه‌ها و عملکردهای ارکسترهای بزرگ و مطرح دنیا را دنبال می‌کنیم.

وی درباره اعضای این ارکستر بیان کرد: گروه‌های سنی مختلفی در ارکستر روی صحنه می‌روند، از نوجوانان نوازنده تا فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد موسیقی در ارکستر حضور دارند و برخی از آنها کسانی هستند که در ارکستر ملی و سمفونیک ساز می‌زده‌اند.

یونسی افزود: حس میان اعضای گروه مثال زدنی است. کم تجربه تر‌ها می‌آموزند و با تجربه‌ها هم بدون هیچ تنگ نظری به آنها میدان می‌دهند. در واقع می‌توانم بگویم کارها هم  جنبه آموزشی دارد و هم یک فعالیت حرفه‌ای هنری محسوب می‌شود.

سرپرست ارکستر سمفونیک “آی سو” اظهار کرد: از سال سوم فعالیتمان در جشنواره موسیقی فجر حضور داشته‌ایم و می‌توانم بگویم جشنواره واقعا فرصت خوبی برای اجراست. این جشنواره امکانی برای دیده شدن است. از پروسه‌های اداری اجرا راحت هستیم و تنها به اجرایمان فکر می‌کنیم.

وی به حق‌الزحمه نوازندگان اشاره کرد و گفت:  ما ۶۵ نوازنده روی صحنه می‌بریم، از نظر مالی جشنواره هر قدر هم بپردازد به نوازنده‌های ارکسترها چیزی نمی‌رسد اما همه بدون چشم داشت مالی می‌آیند و انتظاری هم ندارند. بنابراین باید دست نوازنده‌هایی را که روی صحنه می‌روند بوسید که بدون هیچ چشم داشت مالی تنها به داشتن یک اجرای خوب و حفظ کار ارکسترال در ایران فکر می کنند.

یونسی این مشکل را از ناحیه سیاستگذاران موسیقی در کشور دانست و اظهار کرد: حمایت بیشتر در توان جشنواره نیست، ما برخورد بسیار خوب و همکاری خوبی از مسئولان جشنواره دیده‌ایم، آنها هر قدر در توانشان بوده در همه زمینه‌ها به ما کمک کرده‌اند. موسیقی بودجه و حمایت بیشتری می‌خواهد، این کار در عهده جشنواره نیست و سیاست گزاران موسیقی باید به آن توجه کنند.

مدیر هنری و رهبر اصلی ارکستر “آیسو” ، کریستین شولز است که  درحال حاضر مدیر ارکستر سمفونیک وین هم هست و سال‌هاست به عنوان نوازنده ویولنسل این ارکستر نیز فعالیت می‌کند.

اجرای ارکستر سمفونیک آی سو سه شنبه ۲۸ بهمن ساعت ۲۱ در تالار وحدت روی صحنه خواهد رفت.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + دوازده =