برادران مراحی : در دوران نوجوانی “شجریان ” و “علیزاده ” گوش می دادیم

کوارتت “No Borders” کار مشترکی بین تونس و سوئیس بود در ششمین روز از سی اُمین دوره ی جشنواره ی موسیقی فجر اجرا شد . این گروه که متشکل از حمزه و امین مراحی تونسی و بلیز اوبالدینی فرانسوی و بیجو بهات هندی – سوئیسی است در یک اجرا در تالار وحدت به روی صحنه رفتند . این دو برادر تونسی که از بچگی از ایران و خوانندگان سنتی ایران خاطرات زیادی دارند حضور در ایران را برآورده شدن یک رویا می دانند . در ادامه می توانید مصاحبه ی این گروه با خبرنگار سرویس موسیقی هفت گاه بخوانید :هفت گاه

No Borders

چرا اسم این گروه کوارتت را “بدون مرز” گذاشتید؟

حمزه مراحی : این در واقع سوال آسانی است .  ما تونسی هستیم و در خارج از کشور خودمان زندگی می کنیم و در شهر های زیادی ساکن شده ایم .  فرهنگ ما و موسیقی ما تونسی است که پایه ای عربی دارد و ما از همه نوع موسیقی در سر تا سر دنیا استقبال می کنیم ، از موسیقی عربی گرفته تا هندی و  فرهنگ های دیگر مانند اروپا و  … .  همانطور که می دانید  موزیسین هایی که که با آنها کار می کنیم  فرهنگی بین المللی دارند  . به عنوان مثال بیجو نیمه هندی و نیمه سوییسی است  و یا بلیز که فرانسوی  است ولی به واسطه ی همسرش فرهنگ ایرانی هم دارد و کمی فارسی صحبت می کند . با همه ی این تفاسیر واضح است که چرا اسم این گروه را “بدون مرز” گذاشته ایم  و همه ی ما پیشینه ی فرهنگی بین المللی داریم .

چه  شد که به ایران و جشنواره ی موسیقی فجر آمدید؟

امین مراحی :  حضور در ایران از قدیم یکی از رویاهای ما بود  بخاطر اینکه من و حمزه در حین بزرگ شدن  خیلی به موسیقی ایرانی گوش می دادیم .  پدر و مادر ما هم زیاد به ایران می آمدند و عاشق ایران شده بودند و با خود آهنگ های ایرانی می آوردند و ما در دوران نوجوانی خیلی به آهنگ های افرادی مثل “شجریان” و یا “علیزاده”  گوش می دادیم و از قدیم شیفته ی فرهنگ و همچنین موسیقی ایران بودیم . حضور در اینجا واقعا شبیه برآورده شدن یک رویا بود .

ویژگی اصلی کوارتت شما چیست ؟

حمزه مراحی : کوارتت ما  چیزی به عنوان ویژگی اصلی ندارد ولی ویژگی های متفاوتی در کار ما هست .  چیزی که خیلی برای ما مهم است این است که ما پیش زمینه ی فرهنگی عربی داریم  و سعی کردیم موسیقی مان  به یک تنظیم هارمونیک برسد و این یکی از موارد خاص موسیقی ما است .  کار ما موسیقی مونوفونیک نیست و موسیقی تنظیم شده کار می کنیم  و فکر می کنم این یکی از ویژگی های کار ما است .

امین مراحی : باید این را هم اضافه کنیم که فلسفه ی این گروه  واقعا فرا تر از مرز ها و محدودیت ها است و  موسیقی ما  می گوید که انسان فراتر از جایی است که از آن می آید . ما سعی می کنیم هویت های متفاوتمان به عنوان عرب ، مسلمان ، اروپایی و هندی را با هم  ترکیب  کنیم و به چیزی برسیم که  همه ی ما باشیم .

TUNES 1

بیشتر از کدام فرهنگ الهام  گرفته اید ؟

حمزه مراحی : به طور قطع از فرهنگ عرب .  فرهنگ اصلی ما فرهنگ عرب است و ما در آن محیط رشد کرده ایم  ولی  فرهنگ های زیادی هستند که برای ما اهمیت دارند  مثل موسیقی ایرانی ، ترکی ، هندی و همچنین کلاسیک غربی در کاری که ما می کنیم اهمیت دارد .

بر چه اساس قطعه ها را برای اجرا در ایران انتخاب کردید؟

امین مراحی : در واقع ما کارهای اخیر خود را اجرا کردیم  و در مورد  این که شنونده های ایرانی بیشتر به چه چیزی گوش می دهند پرس و جو نکردیم .  تصمیم گرفتیم به کنسرت بیاییم و کاری که همیشه انجام می دهیم را انجام دهیم و بگذاریم مردم  از نت های ما لذت ببرند و ظاهرا هم مردم از کار ما خوششان آمده است .  البته امیدوارم که اینطور باشد .

چه شد که با آقای اوبالدینی همکاری داشتید ؟

حمزه مراحی : ما در سال  ۲۰۱۰ در پروژه ی یک خواننده دیگر با هم آشنا شدیم و قطعاتی را با هم نواختیم  و از کار همدیگر خوشمان آمد و تصمیم گرفتیم با هم کار کنیم . از آن زمان تقریبا در همه ی کنسرت ها را با هم همکاری داشتیم .

در مورد آقای بیجو چطور ؟

امین مراحی : تقریبا مثل اوبالدینی . ما به دنبال افرادی بودیم که روش موسیقایی آن ها مثل ما باشد و پیش زمینه ی موسیقایی شبیه ما داشته باشند و بعد فهمیدیم که بیجو هم مثل ما تحت تاثیر موسیقی هندی و چیز هایی که ما هم گوش می دادیم است . من فکر می کنم بیجو و بلیز ، هر دو فرهنگ شرقی در بازه ی وسیعی که می توان شرق را تعریف کرد دارند . از هند تا ایران و تا دنیای عرب .

حمزه مراحی : جالب اینجاست که اولین بار که بیجو را دیدیم تصمیم گرفتیم با هم بنوازیم و ببینیم نتیجه چه می شود و درست در همان اولین دیدار با هم نواختیم و قطعه ای را نیز ضبط کردیم . ( با خنده ) ما دو ساعت بعد از آشنایی با هم یک قطعه ضبط کردیم .

TUNES 2

آیا از نتیجه راضی هستید ؟

بیجو  بهات : بله . کار ما در حال پیشرفت است و نتیجه ی قطعی در آینده مشخص می شود . هر بار کار بهتر می شود و هر بار با چالش جدیدی رو برو می شویم . این خوبی کار ما است .

به عنوان سوال آخر در مورد دیگر پروژه های این کوارتت برای ما بگویید ؟

حمزه مراحی : ما همیشه در حال کار روی قطعه های جدید هستیم و ما به دنبال شعر های خوب برای ضبط یک آلبوم تا آخر امسال می گردیم . تور بعدی ما در روسیه با ۵ کنسرت است که خیلی هم از ایران دور نیستیم و در ماه بعدی اجرا می شود .

چند روز در ایران می مانید ؟ قصد دارید کدام یک از مناطق ایران را ببینید ؟

امین مراحی : تا آخر هفته . در واقع می خواهیم برویم اصفهان و این شهر را ببینیم .

 

مطالب مرتبط

۲ دیدگاه‌

  1. نورا گفت:

    خدا رو شکر جشنواره امسال ۴ تا گروه قوی آورد و ما کارشون رو دیدیم

  2. الف . محمدیان گفت:

    برادران دوست داشتنی جشنواره فجر امسال بودید . بعد از اجرا جز تعریف و تمجید از کار چیز دیگه ای شنیده نمی شد . دمتون گرم

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − هفت =