استاد ارشد طهماسبی : جشنواره ی موسیقی فجر به صورت ابزاری به موسیقی نگاه می کند

در آخرین روز از سی اُمین جشنواره موسیقی فجر و ساعاتی قبل از مراسم اختتامیه ، مصاحبه ای کوتاه داشتیم با استاد ارشد طهماسبی و نظر ایشان را در مورد کیفیت و نحوه مدیریت و برگزاری جشنواره موسیقی فجر جویا شدیم . نتیجه این گفت و گوی کوتاه را در ادامه می خوانید :

هفت گاهarshad-tahmasebi

آیا در این دوره از جشنواره بین اامللی موسیقی فجر اجرایی را دیدید ؟

خیر . فرصت نداشتم که کاری را ببینم …

و این نرفتن دلیل خاصی داشت ؟

نه .

به طور کلی ، جشنواره ی موسیقی فجر را چگونه ارزیابی می کنید ؟

فکر می کنم جشنواره ی موسیقی فجر یک جشنواره ی فرمایشی است که می خواهد به صورت ابزاری به موسیقی نگاه کند . در حقیقت دولت مردان از ابتدا تا به امروز حرمت زیادی برای موسیقی قائل نبوده اند . دهه ی فجر که می شود یاد موسیقی می افتند ولی زود فراموشش می کنند .

به نظر شما چه می توان کرد که معایب جشنواره موسیقی فجر بر طرف شود ؟

اگر جشنواره ی موسیقی ، جشنواره موسیقی فجر باشد ، از این حالت خارج نمی شود . اگر جشنواره ها به جشنواره های تخصصی و صرفا برای موسیقی تبدیل شوند ؛ نه به عنوان ابزاری در کنار جشن هایمان ، آن وقت تبدیل به فستیوال یا جشنواره ی موسیقی می شوند . در آن صورت باید جشنواره را ارزیابی کرد که چه معایبی دارد و چه کاری می توان برای بهبود آن انجام داد و چگونه با آن رفتار کرد .

به نظر شما به غیر از موضوعی که اشاره کردید ، انتقاد اصلی ای که می توان به نحوه ی مدیریت جشنواره موسیقی فجر وارد دانست ؛ چیست ؟

شما فرض کنید که ما یک مهمانی به خاطر یکی از فامیل هایمان که ازدواج کرده است ، می گیریم و به این بهانه یکی از همسایه هایمان را هم دعوت می کنیم .  در این جا ما ازرشی برای همسایه مان قائل نبوده ایم و هیچ گاه او را به تنهایی دعوت نخواهیم کرد . اساس موسیقی دهه ی فجر در واقع حاشیه ای است برای  برگزاری موسیقی دهه ی انقلاب . البته من با جشن های انقلاب مشکلی ندارم ،  مسئله ی من این است که ما هیچ وقت جشنواره موسیقی نداشته ایم و  این جشنواره فقط بخشی از جشن های انقلاب است .

عملکرد دولت مردان در رادیو و تلویزیون در برخود با کنسرت ها و موسیقیدانان ، طوری بوده که حرمت واقعی برای موسیقی قائل نبوده اند . اولین کاری که باید برای موسیقی انجام دهیم این است که برای آن حرمت قائل شویم . موسیقی جایگاه و نقش خودش را دارد ، ممتاز است ؛ نباید در حاشیه باشد . آن وقت است که اگر ما اولین قدم هایمان را در این راه برداریم ، می توانیم عملکرده هایمان ارزیابی کنیم که چگونه بوده و از این پس چگونه باشد ، بهتر شود .

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 2 =