ردای صدراعظمی منتقش به شاهرگ‌های خونین میرزا تقی‌خان فراهانی

مریم خسروانی طراح پوستر نمایش «خاطرات و کابوس‌های یک جامه‌دار از زندگی و قتل میرزاتقی‌خان فراهانی» درباره روند طراحی پوستر این اثر توضیحاتی را ارائه داد.

پوستر جامه دار دکتر رفیعی - Copy

به گزارش سرویس تئاتر هفت گاه ، مریم خسروانی طراح پوستر نمایش «خاطرات و کابوس‌های یک جامه‌دار از زندگی و قتل میرزاتقی‌خان فراهانی» به کارگردانی علی رفیعی که این روزها در تالار وحدت روی صحنه است ، طی یادداشتی در خصوص روند طراحی پوستر این اثر، توضیحاتی را ارائه داد.

در این یادداشت آمده است:

«اولین مواجهه من با «خاطرات و کابوس‌های یک جامه‌دار…» اثر دکتر رفیعی، اولین آشنایی من با مفهومی به نام پوستر نیز بود؛ وقتی سال‌ها پیش، در دوران کودکی پوستر این نمایش که اثری از آقای قباد شیوا بر مبنای عکسی تکان‌دهنده از بهمن جلالی بود، توجه من را به خود جلب کرد و ۳۸ سال پس از اجرای نخست این نمایش، هنگامی که علی رفیعی تصمیم به بازنویسی و اجرای مجدد آن برای نسل امروز گرفت و در این مسیر از من نیز خواست تا پوستر این کار را طراحی کنم، موقعیتی ویژه و باورنکردنی نصیب من شد تا بعد از این همه سال، وارد خاطرات جامه‌داری شوم که تصویرش بخشی از خاطرات کودکی و گذشته من بود. از طرفی، مرور متن جدید این نمایش، فرصتی بود تا در این مسیر تصویری از وضعیت امروز و آینده کشورم، در ذهنم نقش ببندد.

بعد از خواندن کامل نمایشنامه و گفتگو با دکتر رفیعی، غرق در دنیایی کابوس‌وار، سوررئال، وهم‌آلود و آمیخته به ترس شدم که ناشی از بازی قدرت در این نمایشنامه بود و این نقطه آغاز کار طراحی بود. در طراحی پوستر این نمایش، سعی کردم تا جایی که می‌توانم به نگاه دکتر رفیعی در این اثر نزدیک شوم؛ خود را در متن حل کنم و بتوانم ضمن پرداختن به زیبایی‌شناسی اما بیش از آن، روی مفهوم این نمایش تأکید کنم و این موضوع را به بیننده منتقل کنم؛ مفهوم و ایده‌ای که در ذهنم، تلفیقی از ابهام، وهم، تضاد و تقابل زندگی و مرگ بود؛ بیان ایستادگی، قدرت و زنده بودن و در عین حال نشانه‌ای از نیستی و رنگ مرگ را به تن داشتن؛ نمایش جامه‌ای آراسته به نقش و نگار و ضمنا آغشته به خون؛ و حاصل تمامی این حس‌ها و نشانه‌های متضاد شد:

ردای صدراعظمی خالی از کالبد و منتقش به شاهرگ‌های خونین میرزا تقی‌خان فراهانی.»

نمایش «خاطرات و کابوس ­های یک جامه دار …» از ۲۱ آبان روی صحنه رفته است و دانشجویان می توانند برای ۳ روز اول آذرماه (یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه) از ۵۰ درصد تخفیف دانشجویی برخوردار باشند. همچنین آنها برای استفاده از این تخفیف دانشجویان می توانند ۲ ساعت پیش از شروع تئاتر، به همراه کارت دانشجویی معتبر خود در تالار وحدت حاضر شده و  بلیت های خود را به صورت روزفروش و از طریق سامانه مستقر فروش بلیت نمایش در تالار وحدت، خریداری کنند.

تئاتر «خاطرات و کابوس ­های یک جامه دار…» هر روز ساعت ۱۸ در تالار وحدت روی صحنه می رود.

مطالب مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 18 =